Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


(9 koppig) Flakkee 1 verslaat Abbenbroek 1

Met een bijna volledige selectie (van Woerden afwezig, en de Blok blessure) ging Flakkee richting sportpark Abbenbroek waar ook de wedstrijd Abbenbroek Flakkee op het programma stond. Trainer van Poortvliet had een paar wijzigen gedaan na het verlies vorige week tegen Vlotbrug, om zo meer aanvallende intenties te hebben. Het veld lag er niet heel best bij, het gras was hoog en er zaten hier en daar al open plekken bij, maar om 14:30 uur floot de Vos af voor de wedstrijd.

En dat Flakkee aanvallende intenties had was wel duidelijk want na 5 minuten stond er 0-1 op het scorebord ( het scorebord schrok er ook van en viel gelijk uit), M.Frank stuurde S. van Nieuwenhuyzen in ruimte en van Nieuwenhuyzen lag de bal op zijn buurt op Kievit die koelbloedig was en keeper makkelijk verschalkte. Of het met de warmte te maken had of niet maar Flakkee kakte een beetje in, het werd slordig en liet Abbenbroek aan de bal. Abbenbroek zette aan en kwam voorzichtig aan steeds verder richting het doel van Flakkee. Flakkee kreeg vrije trap na vrije trap tegen, maar ook gele kaarten tegen die later deze wedstrijd nog van belang zijn voor het verloop van de wedstrijd. Na 30 minuten lag de bal er toch in bij S.Vinke, de spits van Abbenbroek werd in de diepte gestuurd en via de keeper en Robijn kwam de val toch weer in de voeten van de spits die de bal makkelijk in het doel kan krijgen 1-1. Na de 1-1 gebeurde er vrijwel niks meer. Zowel Flakkee als Abbenbroek waren slordig aan de bal.

De 2de helft zou een spectaculaire helft worden, waar het alle kanten nog op kon. S.Vinke werd gewisseld voor G. van den Nieuwendijk, die vlak voor de verdediging ging spelen en zo het spel kon gaan maken voor Flakkee. En dat deed hij erg goed hij stuurde de ballen steeds in ruimte zodat Flakkee gevaarlijk kon worden. Goede combinaties op rechts via Osseweijer en Fernandez zorgde voor veel gevaar in het begin van de wedstrijd helaas kon Kievit en even later Fernandez net niet meer bij de voorzetten van Osseweijer. Na een afgeslagen aanval van Flakkee kwam de bal bij Osseweijer die weer een voorzet wilde geven maar dit werd waarschijnlijk onbedoeld nog een gevaarlijk schot die net over de lat ging en de keeper van Abbenbroek kon weer rustig op adem komen. Na 65 minuten werd er een makkelijke vrije trap gegeven door de scheidsrechter en den hengst deed ook zijn beklag naar de scheidsrechter toe die hem gelijk zijn 2de gele kaart gaf en Flakkee stond toen met zijn tienen op het veld. Zo werd het een moeilijk verhaal voor Flakkee, maar Flakkee bleef erin geloven want de vrije trap werd gepakt door R.Vinke die gelijk S. van Nieuwenhuyzen diep stuurde en met een gelukje ( dat dwing je af na werklust) de bal mee kreeg en ook hij bleek koelbloedig te wezen en stuurde de keeper de verkeerde kant op, en het stond 1-2 voor Flakkee. Abbenbroek ging aanvallend wisselen en Flakkee werd na achter gedrukt en had weer veel overtredingen nodig om het geweld van Abbenbroek af te stoppen. Zoveel dat eigenlijk voor een onschuldige overtreding M.Frank ook werd weggestuurd door de scheidsrechter, die leek te schrikken dat hij al een gele kaart had en zodoende zijn 2de gele kaart tegen kreeg. Flakkee met 9 man vocht als leeuwen tegen de 11 van Abbenbroek, Osseweijer die ook de witte Keniaan word genoemd in het elftal ( vele loopmeters zowel verdedigend als aanvallend) stopte veel aanvallen af van Abbenbroek, maar ook Robijn en Westhoeve leken onverslaanbaar in de lucht. Iedereen vocht voor de eerste overwinning en eigenlijk kreeg Flakkee met 9 man de grootste kans van Nieuwenhuyzen schoor van 20 meter vol tegen de lat. De laatste aanval werd afgestopt door invaller en aanvaller Dogterom die de bal weg haalde uit de verdediging, en dat laatste zegt genoeg over het elftal iedereen van aanval als verdediging zette zich 100% in om de overwinning over de streep te halen en dat was na 96 minuten voetbal ook gelukt.

Een mooie overwinning voor trainer van Poortvliet en zijn mannen, die nu toch weer de aansluiting vind met de middenmoot. Volgende week NTVV thuis, een belangrijke wedstrijd voor Flakkee, want kan Flakkee nu doorpakken en zelfs de aansluiting maken met de top van de competitie. We gaan het zien, met hopelijk ook uw steun.

Opstelling: R.Vinke- Osseweijer, Westhoeve, Robijn, M.Frank- den Henst, S.Vinke( 46. G. van den Nieuwendijk), S. van Nieuwenhuyzen, Fernandez( 75. Witvliet)- Kievit( 63.Dogetrom)