Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


D1 laat het liggen in Oud-Beijerland

showind
SHO D4 – Flakkee D1 2-0 (0-0)

Ook in Oud-Beijerland had men besloten de wedstrijd tegen koploper Flakkee D1 te programmeren op het eerste veld. Op kunstgras, met een gierende wind, tegen de nummer drie van de competitie. De supporters konden gelukkig heerlijk plaatsnemen in de luwte van de tribune.

SHO leek met 14 spelers genoeg man te hebben, maar had zich toch versterkt met (minimaal) één speler van de D2 (2de klasse). Niet onreglementair en het is voor Flakkee D1 met voornamelijk 1ste jaars D-spelers helemaal niet verkeerd om te moeten strijden tegen een zo goed mogelijke tegenstander, maar de acteurs zelf staan bovenaan en hebben daar minder begrijp voor. Die willen gewoon winnen van de teams waar ze bij zijn ingedeeld.

De eerste helft moest worden gevoetbald tegen de wind(kracht 7) in. Aangezien SHO ook fysiek de overhand had, speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van Flakkee. SHO wist zich echter niet goed raad met de overmacht en kreeg nauwelijks kansen om te scoren. Flakkee daarentegen kreeg wel een goeie kans toen de (zeker niet slechte, maar wel een beetje warrige) scheidsrechter Flakkee een vrije trap in de zestien gaf, omdat hij had gezien dat de keeper een terugspeelbal oppakte. Jort ging bij dit buitenkansje achter de bal staan maar schoot de bal tegen de hand van een tegenstander. Dit zag de scheidsrechter helaas niet. Ook SHO kreeg een mogelijkheid te scoren uit een vrije trap, maar die poging ging ver over het doel.

Met een 0-0 stand werd de rust gehaald en dat was gezien de wind geheel geen verkeerde tussenstand. Die toeschouwers, die verwachtten dat in de de tweede helft het wedstrijdbeeld omgedraaid zou zijn, kwamen echter bedrogen uit, want SHO bleek beter in staat zich onder de wind uit te voetballen dan Flakkee dat had gedaan. De tweede helft was het wedstrijdbeeld, ondanks de wind, meer in evenwicht. Flakkee kreeg via Danny en Joris wel de eerste echte goeie kansen van de wedstrijd, maar zij wisten niet te scoren.

Met min of meer een toevalstreffer kwam SHO na ongeveer tien minuten op 1-0. Een diagonaal schot op doel van de zijkant van het strafschopgebied werd boven Thymo tegenhouden door de wind en viel bij de tweede paal het doel in. Flakkee probeerde er alles aan om de gelijkmaker te forceren, maar het voetbal werd allemaal wat te gehaast. Er lukte deze dag gewoon niet veel en echte kansen kwamen er niet meer, ook niet toen coach Daniel nog wat spelers naar voren stuurde. Vijf minuten voor tijd wist SHO, eigenlijk uit hun eerste echte kans van de wedstrijd, in de tegenaanval de 2-0 te maken en toen was de wedstrijd gespeeld. Uit een goeie corner van Jort in de allerlaatste minuut had Joris nog de 2-1 op de schoen, maar ook een doelpuntje was Flakkee niet gegund.

Zo werd, zeker niet onterecht, de tweede nederlaag van deze spannende competitie geleden. De spelers verlieten het veld met gezichten die op onweer stonden, maar als het goed is weten de mannen nu weer dat de verschillen met andere ploegen klein zijn en dat als men wil winnen elke wedstrijd iedereen er keihard voor zal moeten strijden.
sho