Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


E1 weggecounterd bij Nieuwenhoorn

nieuwenhoornNieuwenhoorn E5 – Flakkee E1 4-2 (2-0)

Deze uitwedstrijd was tot twee keer toe uitgesteld, omdat er door allerlei redenen aan flakkee-zijde spelers gemist werden, maar in goed overleg met Nieuwenhoorn kon uiteindelijk op deze mooie zaterdag worden gespeeld. Op een (op het oog) iets te klein veldje, maar gelukkig op echt gras, dus E1 ging er met frisse moed tegenaan.

Flakkee begon overtuigend en was net als de thuiswedstrijd (6-1) de veel betere ploeg. Nieuwenhoorn had handen en voeten nodig om Flakkee tegen te houden. De uitstekend fluitende scheidsrechter moest het spel erg vaak stilleggen na overtredingen van de thuisploeg, maar helaas leverden de vele vrije trappen niets op. Ook de overige kansen gingen over of naast het (eveneens op het oog) veel te kleine F-doeltje. Hoewel beide ploegen daar last van hebben is dat natuurlijk wel het meest in het nadeel van de aanvallende partij. De mooiste kans was voor Matt die uit een vrije trap maar net over kopte.

Zoals zo vaak als je zelf de kansen niet benut, viel de goal aan de andere zijde. Thomas wilde een verdwaald schot met zijn voeten stoppen, maar hij miste de bal en deze viel pardoes in het doel (1-0). Dikke pech, dus gewoon doorgaan. Flakkee bleef kansen (en vrije trappen) krijgen, maar kreeg de bal er niet in, ook omdat de keeper van Nieuwenhoorn het erg goed deed. Eén keer slordig uitverdedigen leidde tot weer een onnodig en ongelukkig tegendoelpunt (2-0). De goal viel in de 28ste minuut, maar er was inderdaad wel reden geweest om wat tijd bij te trekken. E1 ging rusten met een achterstand, geheel tegen de verhouding in.

De spelers waren een beetje ontdaan, omdat ze vonden dat Nieuwenhoorn veel te veel overtredingen maakte, maar in de rust werd verteld dat dat wel vaker gebeurt in het voetbal, dat het een beetje onmacht was van de tegenstander, dat een scheidsrechter ervoor is om de grens te bepalen, dat hij dat in dit geval overigens prima deed en dat we gewoon de kansen moesten benutten. Flakkee moest zich vooral niet uit het spel laten halen, nog meer overspelen en nog meer de duels uit de weg gaan, dan zouden de kansen blijven komen. Er was nog een hele helft om de score om te buigen!

Flakkee begon furieus aan de tweede helft en bleef de kansen aaneen rijgen, maar nu stonden paal en lat een treffer in de weg. In de zevende minuut was er dan eindelijk een beetje geluk, toen een vrije trap van Pepijn door een speler van Nieuwenhoorn in eigen doel werd gewerkt (2-1). Flakkee ging vol door voor de gelijkmaker, maar gaf daarbij wel ruimte weg en daar werd goed gebruik van gemaakt door de thuisploeg, dat counterend 2 doelpunten wist te maken (3-1 en 4-1).

Flakkee geloofde er vanaf de 3-1 al steeds minder in, er werd ook steeds minder gevoetbald en de frustratie dat het niet lukte kreeg de overhand. Toen Pepijn zelf een keer een overtreding maakte en hij commentaar kreeg van de ouders van Nieuwenhoorn was hij verbijsterd en wilde hij eigenlijk het veld af lopen, maar uiteindelijk herpakte hij zich en bleef hij toch staan. De teleurstelling bij de spelers was groot, maar dit kwam met name doordat Flakkee zelf de kansen niet benut had en zich zelf uit het spel had laten halen. Dat had Nieuwenhoorn dus goed gedaan. Na een mooie aanval wist Matt nog een eretreffer te maken (4-2), maar daar bleef het bij.

Over twee weken weer een interessante wedstrijd. Flakkee mag dan op kunstgras aantreden tegen Spijkenisse E7, dat nog twee overwinningen nodig heeft voor het kampioenschap.