Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee 1 en Herkingen delen de punten

Zaterdag 17 november 2018
Na een weekje vrij te zijn stond er op 17 november weer een thuiswedstrijd op het programma, en niet zomaar een tegenstander het was Herkingen de nummer 3 op de ranglijst. Flakkee staat 4de op de ranglijst. Met een winst partij voor de mannen van van Poortvliet zou Flakkee de plek van Herkingen kunnen overnemen. Westhoeve was afwezig, maar Frank was er weer na ziek te zijn geweest, dus er veranderde weinig in de opstelling. Zo floot om 1430 uur de scheidsrechter voor deze belangrijke wedstrijd (helaas op een matig tot slecht veld, omdat de gemeente veel te veel zand er op heeft gegooid).

Flakkee begon goed aan de wedstrijd, zo kwam er na 2 minuten al een goede kans voor van Niewenhuijzen, na een goede actie op links van van Nieuwendijk legde hij de bal klaar op de 16 voor van Niewenhuijzen, alleen helaas had hij zijn vizier niet scherp en schoot een metertje naast. Flakkee zette door op rechts na een goede interceptie van Osseweijer kon hij doorlopen ook hij gaf goed mee op van Niewenhuijzen maar door goed keeperswerk stond er nog steeds 0-0 op het bord na 20 minuten spelen. Daarna was het zoeken voor beide partijen, en werd het slordig en soms gemeen. Zo moest de scheidsrechter veel gele kaarten trekken voor zowel Herkingen als Flakkee. Zo was den Hengst dichtbij een rode kaart, maar mocht blijven staan. Het enige moment dat R.Vinke alert moest zijn, was het op een vrije trap van Herkingen maar die ging rakeling naast en hield hij zijn doel schoon. (goede) Aanvallen waren bijna niet meer te zien, kleine kansjes voor Kievit en Fernandez volgde nog wel maar het was na 45 minuten nog steeds 0-0.

De 2de helft begon met Flakkee dat meer ging aanvallen en Herkingen die verdedigde en loerde op kansjes in de omschakeling, maar Osseweijer en Frank waren de flankspelers van Herkingen steeds te slim af en stond het centrale blok S.Vinke en Robijn goed, dus moesten de aanvallers van Flakkee zich meer laten tonen, want achterin stond het goed. Het resulteerde wel in meer kansen voor Flakkee, zo was Groenendijk gevaarlijk met een schot, en v.Nieuwenhuijzen met een (zwabber) vrije trap, maar steeds was het de doelverdediger van Herkingen de baas in het doel. De grootste kans van de wedstrijd was voor v.Niewendijk die vrij kon schieten in de 16 maar de bal verkeerd raakte. Al hadden we nog 30 minuten extra gevoetbald, deze wedstrijd had Flakkee niet meer gescoord. De goed leidende scheidsrechter floot na 92 minuten voetbal af.

Helaas voor Flakkee zat er meer niet in, de meeste spelers waren net niet scherp genoeg vandaag voor de overwinning. A.s. zaterdag staat er weer een topper op het programma tegen Zwartewaal thuis. Het is dan afhakken of aanhaken voor de mannen van v.Poortvliet. We hopen op uw support.

Opstelling; R.Vinke- Osseweijer, S.Vinke, Robijn, Frank –, v.Nieuwendijk, Den Hengst(60. de Blok), Fernandez (70.Verhage) – v.Nieuwenhuijzen, Kievit, Groenendijk.