Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee 1 haalt een punt en heeft nog zicht op nacompetitie

Zaterdag 6 april 2019
Voor Flakkee stond er op zaterdag 6 april een zware wedstrijd te wachten tegen WFB. Want de afgelopen 3 keer eindigden de duels in gelijkspellen. Voor trainer van Poortvliet en assistent Geelhoed stond er een ware puzzel op te lossen want ze hadden maar 11 fitte spelers om gelijk in de basis te starten, dit wegens blessures, werk en vakanties. Met aanvulling van de JO19 en JO17 spelers op de bank begon Flakkee met 11 spelers van de selectie tegen WFB.

Dat het begin van de wedstrijd moeizaam begon is zacht uitgedrukt, Flakkee stond zwaar onder druk en kwam er zeer moeizaam onder uit. En de eerste kans van WFB ging er ook in. Na 3 minuten spelen was het niet kordaat optreden aan de linkerkant van de verdediging en de rappe buitenspeler van WFB wist hier handig gebruik van te maken en gaf de bal keurig op maat aan de spits die koelbloedig 0-1 op het scorebord maakte. Daarna bleef het zoeken naar de goede oplossingen voor Flakkee, maar ze werden nog niet verzonnen. WFB trok de eerste 20 minuten helemaal naar eigen hand, het was goed optreden van de verdediging om nog net de bal weg te werken of een correcte slidings uit te voeren op de bal en dat keeper R.Vinke goede reddingen had anders had het zomaar 0-3 kunnen staan. Het was wachten tot de 23ste minuut toen daar eindelijk verandering in kwam, door een goede actie van Osseweijer die 3 man wist te passeren en het eerste doelgevaar wist te creëren maar zijn schot werd gepakt door de keeper. Daarna ging Flakkee strijden en zag zich ook beloont worden voor het spel wat ze speelden, een vrije trap van Groenendijk was hard geschoten op doel, zo hard dat de keeper van WFB zich erin verslikte en hij zag tot zijn schrik dat het 1-1 op het scorebord kwam te staan. Wat daarna gebeurde tot de rust was veel strijd aan beide kanten, kleine kansjes voor de Blok en Kievit, en aan de andere kant veel corners waar veel hectiek was maar weinig gevaar vanaf kwam, en een scheidsrechter die het niet meer goed kon bij houden en veel op een afstand moest beoordelen wat niet goed was voor de wedstrijd.

Flakkee had hele goede zaken kunnen doen in de eerste 5 minuten van de 2de helft, want daar had Flakkee de wedstrijd naar zich kunnen/moeten zetten, een goede aanval via Osseweijer, de Hengst kwam de bal bij Groenendijk die schuin 1 op 1 naar de keeper liep helaas was zijn schot te wild en kon de keeper hem nog keren, 2 minuten later was het een steekbal van den Hengst op Kievit maar kwam niet helemaal lekker uit voor de bal en schot een klein metertje naast het doel. WFB was daarna weer wakker en was er veel strijd, veel duels. Dat kostte veel kracht voor Flakkee en je zag na 60 minuten goed dat de selectie niet helemaal fit was, dat zag je mede door veel blessurebehandelingen op het veld. Maar daardoor mochten er wel twee spelers hun debuut maken voor Flakkee Mike Schellevis en Benjamin van der Gaag, en dat deden ze allebei naar behoren en hopelijk blijvertjes voor in de toekomst van Flakkee. In de 75ste minuut kwam er een wissel bij WFB, er kwam een aanvaller bij die er een paar weken er niet bij was na ook een vakantie, maar die creëerde voor veel gevaar in het laatste kwartier hij schoot nog 2 keer op de lat en door een heldhaftige redding van R.Vinke wist Flakkee zich zeker te stellen met een punt na 93 minuten voetbal floot de scheidsrechter.

Een leuke wedstrijd met een goed resultaat voor Flakkee om zich na afloop van de competitie zich zeker te stellen met het toetje van de competitie, de nacompetitie. Om dit te bereiken moet er een goed resultaat worden geboekt tegen Rockanje uit. We hopen weer op uw support zaterdag.

Opstelling; R.Vinke- Osseweijer, S.Vinke(78.Schellevis), v.d.Nieuwendijk (63.Robijn) Frank – den Hengst, van Woerden (66. v.d.Gaag) S.Geelhoed – de.Blok, Kievit, Groenendijk.