Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee 1 speelt moeizaam, maar wint wel

Zaterdag 19 januari 2019
Op 19 januari ’19 mocht Flakkee de eerste wedstrijd spelen van 2019 tegen OFB, ook al staan ze onderaan een niet te onderschatten tegenstander, want ze maken het toch veel tegenstanders moeilijk. En de resultaten van vorig seizoen (2-1 winst en 1-1 gelijkspel) moeten de mannen van v.Poortvliet gewaarschuwd zijn. Er was in de ochtend nog enige twijfel of de wedstrijd door kon gaan door vorst, maar de scheidsrechter floot om 14:30 uur af voor de wedstrijd.
Nog vlak voor de start van de wedstrijd was er nog een mutatie in de opstelling, want in de warming-up moest S.Vinke toch afhaken wegens een blessure en moest den Hengst zich klaarmaken voor de wedstrijd. Flakkee startte uit de startblokken en in de eerste 5 minuten kregen ze toch gelijk 3 à 4 mogelijkheden, maar er miste scherpte in de voorhoede want er kon steeds niet het beslissende voetje erachter worden gezet. En in de voetbalwet staat er als je ze zelf niet maakt, dan krijg je er eentje tegen. En dit gebeurde ook, een counter (waar OFB op loerde) was succesvol, er werd gestapt op buitenspel, maar dit gebeurde kennelijk net te laat zo kwam de aanvaller gelijk in een positie waar hij 1 op 1 kwam te staan tegen R.Vinke en hij werd geklopt in de lange hoek. Flakkee probeerde aan te zetten maar het verliep wel moeizaam, het veld en het spel van OFB hielpen daar niet echt mee. Maar Flakkee maakte wel gelijk, na de zoveelste scrimmage voor het doel waar een corner uit volgde werd knap ingekopt door Groenendijk. Noem het pech of missen van scherpte voor het doel maar de bal wilde er niet in voor Flakkee, er volgden veel aanvallen (voornamelijk opgezet door de backs Witvliet en Osseweijer) en scrimmages voor het doel maar of de bal ging net naast of OFB kon er nog net voetje voor zetten. OFB loerde op de counter daartegenover en kwam er nog 2 keer gevaarlijk uit waaruit nog een knappe redding van R.Vinke nodig was. Het niveau van de wedstrijd zakte voor de rust erg naar beneden, daarover ook geen commentaar.

De 2 helft startte Flakkee weer erg scherp elk duel werd gewonnen, en het spel speelde zich vooral af op het deel van OFB en het spel werd goed verdeeld door Westhoeve en v.d.Nieuwendijk , maar ook nu wilde de bal er niet in, ondanks aardige acties van de Blok en Groenendijk. In de 56ste minuut kreeg Flakkee een indirecte vrije trap, volgens supporters langs de kant een cadeautje, want de verdediger maakte een sliding en daarna pakte de keeper van OFB de bal op een twijfel geval, maar even hiervoor gebeurde dit ook en toen liet de scheidsrechter doorspelen, maar nu niet. V.Nieuwenhuijzen schoot na het terugleggen van Groenendijk hard en onberispelijk in het doel en stond Flakkee nog wel terecht voor. Flakkee controleerde de wedstrijd daarna kreeg wel nog zijn kansen maar de 55 jarige keeper (mijn complimenten op deze leeftijd) van OFB stond steeds in de weg. De Blok wist nog wel te scoren tegen hem in de 82ste minuut na goed doorzetten veroverde hij de bal stiftte de bal over de keeper en belandde tergend langzaam in het doel. De wedstrijd was gespeeld nog 1 kans van Geelhoed maar hier reageerde de keeper attent op. De scheidsrechter floot na 94 minuten voetballen af in Ooltgensplaat.

Geen goede wedstrijd, veel kansen die gemist werden, maar toch de winst dat is kort samenvattend de wedstrijd. A.s. zaterdag moet dit beter tegen Stellendam, deze wedstrijd zal een thuiswedstrijd zijn, dus verwachten wij weer veel publiek langs de kant, want Flakkee draait dit seizoen erg goed en misschien zit er wel nog meer in het vat.

Opstelling;

R.Vinke- Osseweijer(83. v.d. Sluys) , Westhoeve, den Hengst, Witvliet- v.d.Nieuwendijk, Groenendijk, Frank- v.Nieuwenhuijzen, de Blok, Kievit(85.Geelhoed)