Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee 1 verslaat koploper JHR 1

Afgelopen zondag heeft Flakkee 1 thuis koploper JHR 1 verslagen. Gerwin van den Nieuwendijk en Steff Kap scoorden en Dennis van der Velde stopte een strafschop. Tot de wedstrijd van vandaag was JHR 1 nog zonder puntverlies, wat de prestatie van Flakkee nog bijzonderder maakt

Verslag door Peter Vogelaar

28 Oktober moest Flakkee thuis aantreden tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat JHR uit Rotterdam, schijnbaar met speels gemak door deze competitie wandelend, 7 gewonnen wedstrijden en een positief doelsaldo van 36 voor en 4 tegen.Flakkee daarentegen stond na 7 wedstrijden op een schamele 4 punten en een negatief doelsaldo van 6 voor en 31 tegen. Dus niet echt een middag waar je op voorhand van gaat denken dat je maar enige kans maakt tegen zo’n geweld. Als je dan voor de wedstrijd als leiding een analyse onder je ogen krijgt waarop de tegenstander tot op elke speler na wordt ontleed en de woorden snel, sluw, tweebenig enz veelvuldig terugkomen weet je als trainer dat je de eigen spelers tot op het bot moet motiveren en ze de gehele wedstrijd vanuit een compacte organisatie zal moeten laten spelen.
En dat is nu net datgene dat Flakkee deze Zondag op kon brengen en ook nog vasthield gedurende de hele wedstrijd. Werkelijk iedereen in de ploeg bleef positioneel goed voetballen, een iets teruggetrokken en hard werkend voor elkaar.

Naarmate de 1e helft vorderde groeide het vertrouwen in de Flakkee ploeg en werd dat alsmaar sterker daar men doorhad dat JHR geen antwoord had op deze speelwijze. Steeds meer ging JHR de lange bal hanteren, maar keeper vd Velde heerste achterin met zijn verdediging en wist van geen wijken. Toen ook nog eens ver in de 1e helft Flakkee via een geweldig afstandsschot van Gerwin, geschoten vanaf de middellijn, die de keeper te ver voor zijn doel zag staan, op een 1-0 voorsprong kwam was het feestje tot dan eventjes helemaal compleet. Nu was het doel om de concentratie zeker tot de rust vast te houden, daar JHR er zeker een tandje op zou gaan gooien. Maar Flakkee stond en bleef staan en het tandje hebben we niet meer gezien. Zo gingen beide ploegen de kleedkamer in bij een 1-0 voorsprong voor de geel-blauwen. Veel had trainer de Frel niet op te merken op de manier en strijdwijze die Flakkee tot nu op de mat ten toon spreidde, maar gaf toch aan dat Flakkee de concentratie niet moest laten verslappen en dat JHR getergd uit de kleedkamer terug zou komen.De vraag dan is altijd of een ieder dat goed in zich opneemt, daar je regelmatig door een verslapping vrij snel zo’n ploeg terug ziet komen van een achterstand.
En ook bij Flakkee gebeurde dat, want vrij snel kwam JHR terug in de wedstrijd en maakte de 1-1. Snelheid was nu geboden bij JHR, want bij veel situaties waarbij Flakkee probeerde te vertragen was het JHR dat de bal netjes ging halen of op de plaats van een vrije trap neerlegde. Flakkee herpakte zich na deze snelle domper en gesteund door aanwijzingen van de leiding verviel het nu eens niet in de fout om ver uit elkaar te gaan voetballen, maar kwam de compactheid van de groep weer terug zoals in de 1e helft. Met volle overtuiging viel JHR aan, maar kon geen bres slaan in het geheel Flakkee en lange ballen werden weer veelvuldig gegeven. Maar daar stond hij dan weer in de weg. Dennis keepte tot nu toe een solide partij. En toen gebeurde waar je van droomt. Bij een razendsnelle omschakeling en aanval van Flakkee over de rechterkant via Robert vd Sluis, een gevecht leverend om de bal, gaf deze een voorzet op Steff die de bal er met een schot op de paal via de binnenkant in zag gaan.Groot was de vreugde bij Flakkee, want de voorsprong was weer daar en het scorebord gaf toch echt 2-1 aan. JHR daarentegen sprak zijn woede uit tegen de scheidsrechter, daar deze had verzuimd voor een overtreding te fluiten begaan door vd Sluis. De scheidsrechter wilde echter van geen wijken weten en keurde dit doelpunt dus gewoon goed. Nog feller probeerde JHR na deze achterstand bij het doel te geraken van de geel-blauwen maar de stand bleef in ons voordeel.
Met nog 6 minuten officieel op de klok ( er zouden wel een paar minuten bijkomen ) kon old good vd Linde zijn directe razendsnelle tegenstander niet bijhouden toen deze hem voorbij vloog en trok genadeloos aan de noodrem, hiermee wel een penalty veroorzakend. Hoe sneu is het dan als je denkt de 3 punten te gaan pakken die dag en op het eind van de wedstrijd dit nog uit handen ziet glippen. Maar een wonder geschiedde en dat wonder was vandaag Dennis vd Velde die zich met het stoppen van de penalty tevens tot man of the match gekroond mag zien worden.
Deze klap kwam JHR niet meer te boven en Flakkee stapte deze middag als winnaar van het veld.

Ook namens JHR kreeg Flakkee de complimenten met de manier van spelen deze dag en roemde het sterke optreden van onze goalie.