Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee 1 zet Melissant aan de kant

De mannen van Peter van Poortvliet mochten afgelopen zaterdag weer aan de bak in de 4de klasse zaterdag tegen Melissant dat verrassend hoog stond op de ranglijst. Van Poortvliet zette de mannen op scherp dat er geen gemakzucht mocht wezen tegen deze tegenstander zeker niet door hun afgelopen resultaten. Er moesten weer wat aanpassingen in het team komen door de rode kaarten van afgelopen week/weken. Flakkee speelde zaterdag ook in een iets andere organisatie, door deze wijziging waren er nu 3 echte aanvallers, en hadden talentvolle onder 19 spelers de kans gekregen op de bank die gelijk een belangrijke bijdrage hadden deze middag op het resultaat. Om 14:30 uur floot de scheidsrechter voor de aftrap op een redelijk druk bezochte van Pallandtpolder.

In de eerste minuten van de wedstrijd was het even zoeken qua speelstijlen, want niet alleen Flakkee speelde anders, maar ook Melissant die ook in een 1-4-3-3 speelde. Flakkee nam het heft in handen dit resulteerde voor het eerste gevaar aan de kant van Flakkee Westhoeve speelde de bal over de verdediging op Osseweijer die zijn directe verdediger versloeg in het duel, maar helaas voor Flakkee schoot Osseweijer niet in de 16 meter maar gaf de bal opzij waar de Melissant verdedigers stonden. Maar dit gaf wel weer dat er kansen zouden komen als er strijdlust wordt getoond door Flakkee, en dit kwam ook in de 22ste minuut nam den Hengst een vrije trap die geschampt werd door Fernandez deze bal was te machtig voor de Melissant Keeper. Melissant werd ook hier en daar gevaarlijk maar een goed oplettende verdediging en keeper R.Vinke voorkwamen de doelpunten. Flakkee gaf weer wat gas bij aan de linkerkant van het veld was het goed doorzetten van Kievit die de bal breed legde voor Fernandez die geen moment twijfelde en voor zijn 2de van de middag liet noteren, door de bal hoog in het doel te schieten. Daarna liet Flakkee Melissant wat komen en dit resulteerde tot vele corners maar wist daardoor niet gevaarlijk te worden.

De 2de helft was hetzelfde als de laatste 10 minuten van de 1ste helft een wat slordiger Flakkee en een Melissant die het probeerde voor het doel. Voor Melissant kwam er in de 52ste minuut weer geloof in de ploeg een voorzet vanaf links werd door een halve omhaal van de spits in het doel geschoten. Melissant ging alles of niets voetballen, en kwam ver op de helft van Flakkee maar echte grote kansen kwamen er niet. In de 63ste minuut kwam er een mooie aanval van Flakkee aan de rechterkant, invaller Bosman stuurde na een mooie combinatie Osseweijer diep die de verdediger te slim af was en een op een op de keeper kwam te staan in een moeilijke hoek, Osseweijer zag de totaal vrijstaande Kievit niet over het hoofd en gaf de bal breed, waardoor Kievit voor de 3-1 liet noteren. Melissant liet zich daarna van hun lelijke kant zien door grove overtredingen te laten noteren daarvoor werd er terecht 2 keer rood getrokken door de scheidsrechter. Daardoor was de wedstrijd wel gespeeld, maar nog niet de doelpunten. Want het slotakkoord, was het mooiste doelpunt van de middag, een slimme korte corner kwam bij de Vrij die hem laag over de grond gaf op Frank, die de bal achter het stand been langs de keeper bracht en de eindstand liet noteren op 4-1.

Voor de 2de keer achter elkaar winst voor Flakkee betekende gelijk ook een voorlopige 3de plek in de ranglijst. Wel moet er bij worden gezegd dat er 2 ploegen erover heen kunnen wegens wedstrijden die of afgelast waren of niet afgemaakt konden worden(gestaakt). Maar dat Flakkee goed bezig is dit seizoen mag wel worden gezegd, en misschien kan er wel een prijsje worden gepakt dit seizoen. Maar dat zullen de volgende wedstrijden duidelijk worden, hoe goed Flakkee echt is dit seizoen. Zoals tegen Stellendam a.s. zaterdag uit. Flakkee zal uw steun weer nodig hebben voor een resultaat.

Opstelling:
R.Vinke – Osseweijer(72. De Vrij) , Westhoeve(81.Verhage), S.Vinke, Frank- Fernandez, v.Nieuwendijk, den Hengst – v.Nieuwenhuyzen, Kievit, Geelhoed (60.Bosman)