Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee 1 zet NTVV aan de kant

Op zaterdag 13 oktober stond er de thuiswedstrijd tegen NTVV op het programma. Vooraf werd dit als een lastige tegenstander beschouwd, omdat er vorig jaar niet van werd gewonnen (0-2 verlies thuis en 1-1 uit). Flakkee miste wegens vorig weekend meerdere spelers wegens schorsingen en/of blessures. Op een schitterend veld en lekker weer werd er om 14:30 uur afgefloten door de scheidsrechter op de van Pallandtpolder.

Flakkee en NTVV tastte in de openingsfase nog wat af en er kwamen geen grote kansen. Maar na zo’n 10 minuten pakte Flakkee het initiatief en kwamen er een paar kansen, na een paar leuke combinaties die niet echt gevaarlijk werd, pakte S.Vinke goed de bal af en stormde op en legde de bal op maat naar S.v.Nieuwenhuyze die liet de verdediger ver achter hem en schoot de bal hard en laag in het doel wat de 1-0 voor Flakkee betekende, Flakkee zette door en zo werd Kievit in de ruimte weggestuurd maar werd hij gebombardeerd door de keeper van NTVV net buiten het strafschopgebied wat toch wel tegen rood aan zat, maar de scheidsrechter spaarde hem en NTVV door alleen maar een gele kaart te tonen. S.v.Nieuwehuyze ging achter de bal staan en schoot op doel, alleen stond de muur goed maar de bal kwam zo weer in de voeten van v.Nieuwehuyze en schoot op schitterende wijze de 2-0 op het scorebord. Werd NTVV dan niet gevaarlijk? Op een kleine kans na niet in de eerste helft, maar die werd goed verijdeld door keeper R.Vinke. Na de 2-0 ging het spel wel wat op en neer maar gevaarlijk werden de ploegen niet meer en ging Flakkee rusten met 2-0.

Flakkee speelde in de 2de helft consoliderend, speelde niet meer zo aanvallend en speelde ook wat slordig op sommige momenten. Zo werd NTVV dat niet echt in de beste vorm is de laatste tijd toch wat gevaarlijker. Maar Flakkee rechtte toch maar weer eens de rug en een mooi pass van v.Nieuwendijk op v.Niewehuyze die met de bal naar de 16 ging en op zijn buurt de bal opzij gaf op Groenendijk die makkelijk kon intikken voor de 3-0. Flakkee wilde meer dan de 3-0 die nu op het scorebord stond, en kreeg nog kansen zo ging Osseweijer na goed doorzetten langs 2 verdedigers en gaf een hoge voorzet over de keeper op Kievit maar kon net niet inkoppen door goed opletten van de linksachter van NTVV. Maar ook Fernandez zag zijn schot gekeerd worden door de doelman. Maar Flakkee is Flakkee niet als ze zich niet moeilijk gaat maken dit seizoen, wat onverwachts kreeg NTVV door een scrimmage en wat geluk door niet oplettend verdedigen van Flakkee een doelpunt. En de scheidsrechter wilde het nog spannender maken, want gaf Groenendijk een directe rode kaart voor eigenlijk een onschuldige overtreding. NTVV kreeg geloof en ging vol op de aanval. Maar eigenlijk werd het nooit echt gevaarlijk door nu wel goed oplettend verdedigen van Flakkee. Het centrale duo Robijn en Westhoeve wisten alles weg te koppen en stond er zo een muur maar NTVV niet doorheen kwam. Na 94 minuten floot de scheidsrechter af en wist Flakkee zo hun eerste winst op eigen bodem te noteren.

Flakkee is een stugge ploeg wat weinig weggeeft maar moet wel wat geconcentreerder spelen in de opbouw, als dat ook nog wat beter zal gaan lopen, gaat Flakkee hoog eindigen dit seizoen. Wat volgende week al beter moet want dan staat het geduchte DVV (uit) op het programma. Die gelijk staat in de stand met Flakkee wordt het aanhaken aan de top of weer in de middenmoot. Dat gaan we a.s. zaterdag zien in Dirksland.

Opstelling: R.Vinke – Osseweijer, Westhoeve, Robijn, S.Vinke – Geelhoed (70. v.Woerden) v.Niewendijk, Groenendijk, Fernandez(78. Witvliet) S.v.Nieuwehuyze – Kievit