Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee 19-1 uitgeschakeld in de Rijnmond-cup

Vandaag een leuk tussendoortje. Eindelijk heeft ook Flakkee besloten enkele teams in te schrijven voor de Rijnmond-Cup, een bekertoernooi dat onafhankelijk van de KNVB wordt georganiseerd. Flakkee was na loting gekoppeld aan Vlotbrug JO19-1. Jammer genoeg wel een uitwedstrijd (en ook nog op kunstgras), maar wel een tweedeklasser, die zich in de middenmoot bevindt. Een leuke uitdaging dus!

Helaas viel er vooraf en tijdens de wedstrijd een bak aan regen. De wedstrijd kon vanwege het kunstgras wel gespeeld worden, maar onze mannen van de JO19-1 zijn al geen sterren op kunstgras en zeker als het glad wordt, wordt het op deze ondergrond niet makkelijker. Nick, Ivo en Lars waren er om verschillende redenen niet bij, dus het team was aangevuld met drie tweedejaars JO19-1-spelers: Sicco, Enzo en Mike. De toeschouwers (waaronder Ron van Neck, nog altijd hoofd-jeugdopleiding van Flakkee!) konden schuilen onder het afdak van de fraaie nieuwe kantine van Vlotbrug, maar ook in de dug-out was het droog en windvrij.

Vlotbrug bleek (op hun goeie spits na) niet echt een wonderploeg. In onze competitie zitten teams die sterker lijken, want zowel Zuidland als Botlek hebben meer voetbal in huis. De wedstrijd was enige tijd qua spel en stand in evenwicht, totdat Flakkee (dat deze helft de felle wind en regen tegen had) de eerste corner kreeg. De bal van Joost werd bij de eerste paal keurig ingekopt door Enzo (0-1). De voorsprong was niet van lange duur, want door een fout in de opbouw lag binnen enkele minuten de gelijkmaker in het mandje. De goeie spits werd nog wel naar buiten gedrongen, maar hij wist toch met zijn linker de bal in de lange hoek te prikken (1-1). Flakkee kreeg zelf zeker enkele kansen om te scoren, maar Vlotbrug, en met name hun spits, was daar beter in. Er werd niet bijster goed verdedigd (sterker nog, eigenlijk waren alle tegengoals in de eerste helft weggevertjes), maar de ballen werden telkens wel goed ingeschoten. Binnen een mum van tijd stond het 3-1, en dat was best onnodig. Onze spits Tim W. had weer eens een van zijn dagen waarin hij lekker tegen iedereen zat te klagen en te mokken, maar het hielp hem wel, wat toen hij zichzelf met een prachtige actie had vrijgespeeld schoot hij prachtig de 3-2 binnen. Helaas moest kort daarna Enzo het veld geblesseerd verlaten. Vlak voor rust was er nog een domper, toen Vlotbrug de 4-2 wist te maken.

Na de onderbreking geloofde Flakkee er echt nog in, het kreeg meteen een kans op de aansluitingstreffer, maar helaas werd de bal gemist. Aan de andere kant gleed Danny ongelukkig uit op het plastic, en de kans die daar op volgde was wel raak: 5-2. Het was om moedeloos van te worden, al de schoten van Vlotbrug waren ook doelpunten. Toch hield Flakkee hoop, zeker toen Mike met een schitterend afstandsschot de 5-3 maakte. Vanaf dat moment werd voetbal van beide ploegen nog minder zorgvuldig. De spelers verkleumden door de aanhoudende regenval vergezeld van flinke wind en dat kwam het spel (begrijpelijk) niet ten goede.

Beide ploegen wisten nog een keer te scoren, ook de tweede goal van Mike was een prachtig afstandsschot. De eindstand was 6-4. Uitgeschakeld, maar toch een nuttige ervaring. Met speciale dank aan grensrechter van Vlotbrug, Rini en de scheidsrechter, echt super dat jullie deze woensdagavond opgeofferd hebben om een potje voetbal in regen en wind te begeleiden!

Vlotbrug 19-1 – Flakkee 19-1 6-4 (4-2) 27 november 2019
doelpunten Flakkee: Enzo, Tim W. en Mike (2x)