Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee D1 in slotfase onderuit

Strijen
Op 28 maart stond de uitwedstrijd tegen Strijen op het programma. Met de nodige omleidingen en wegafzettingen en bijna lege benzinetanken kwamen we toch nog op tijd aan.

In de 1e helft was, zoals zo vaak in deze hoge klasse, de tegenstander voetballend de betere ploeg, maar zette Flakkee daar een goede werklust tegenover. Ook verdedigend zat het prima in elkaar. Zo ging een vrije trap net naast het doel van Thimo en kwam Flakkee er zelf af en toe gevaarlijk uit. Joost schoot van een verre afstand op doel. Helaas kon de keeper erbij. De druk van Strijen nam toe waarbij Jort hoog springend met een kopbal op de doellijn de 1-0 achterstand voorkwam. Kort daarna moest Thimo gestrekt ook redding brengen. Vlak voor rust zette Flakkee een goede aanval op. Merijn wachtte net te lang met zijn schot. Dit werd geblokt en de bal kwam voor de voeten van Roy. Diens harde uithaal kwam op de lat terecht. Ruststand 0-0.

De 2e helft was nog maar net gestart of Thimo moest al ingrijpen na wat minder verdedigend optreden. Kort daarna volgde een hoekschop van Strijen die net over ging.
De teruggekeerde Swen, weer hersteld van zijn knie, gaf een goede pass op Danny, die met links op doel moest schieten. Het schot was niet hard, maar de keeper had daar moeite mee.
Het ging steeds harder regenen en op het moment dat we gingen denken dat er niet gescoord zou worden, kwamen we onverwachts op achterstand. Thimo dacht waarschijnlijk dat de sterk spelende Ivo de bal bij de 1e paal zou wegwerken. Dat gebeurde niet, waardoor hij de bal prompt in eigen doel stompte. Nog geen minuut later was er balverlies bij Strijen dat door Joris direct werd afgestraft. 1-1. Weer kort daarna maakte Thimo zijn foutje goed door heel knap te redden op een inzet van de spits van Strijen. Danny kreeg de kans om onze mannen op voorsprong te schieten. Hij had een vrije toegang naar de keeper, alleen willen de 1 op 1 situaties dit seizoen nog niet lukken. In de laatste minuut ging het toch nog mis. Tim’s timing kwam niet goed uit, waardoor de vrijstaande speler achter hem de 2-1 voor Strijen maakte. Vervolgens kwam Flakkee in de allerlaatste seconden nog bijna via een hoekschop en een kluts op 2-2. De bal ging er niet in. Al met al jammer van het resultaat. De wedstrijd zelf was positief. De inzet en instelling waren volop aanwezig bij onze jongens en daar moeten we het ook van hebben. Als we dat vast houden dan gaan er ongetwijfeld de laatste 5 wedstrijden nog punten behaald worden.