Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee E1 strijdend ten onder tegen kampioenskandidaat Spijkenisse E7

e1-spijke7
Flakkee E1 – Spijkenisse E7 3-6 (3-3)

De enige tegenstander waartegen E1 dit seizoen nog niet had gespeeld kwam afgelopen zaterdag naar de Pallandt. E1 kon de borst nat maken, want hoewel het er lang naar uitzag dat Vlotbrug E2 onbedreigd de titel zou gaan binnen halen, is Spijkenisse inmiddels het team met de minste verliespunten.

De afwezigheid van Enzo en Danny werd opgevangen met 3 spelers uit F1, die ook nog met hun eigen team moesten aantreden. Afgesproken was dat Mike, Jayden en Gianna elk een derde deel van de wedstrijd zou meedoen. Waarvoor dank!

E1 begon erg sterk aan de wedstrijd en pakte Spijkenisse direct bij de strot. Het gras was nat waardoor de bal stroopte en dat leverde vooral problemen op voor Spijkenisse, dat eigenlijk altijd op kunstgras speelt. Flakkee speelde ongeveer de hele eerste helft op de helft van Spijkenisse. Omdat we wisten dat Spijkenisse snelle spitsen had, was afgesproken dat keeper Thomas wat verder voor zijn doel zou keepen en zou fungeren als verdediger. Spijkenisse kwam bij de eerste de beste uitbraak op 0-1, maar Flakkee bleef geconcentreerd en zette de stand via Pepijn (2x) en Vinny binnen 20 minuten om naar een verdiende 3-1 voorsprong. Marijn, Matt en ook de kranige verdedigster Gianna kregen kansen om nog meer te scoren. Het liep echter anders. Na weer een uitbraak van de snelle en handige spits van Spijkenisse stond het 3-2 en door een ongelukkige eigen goal bij een corner was het opeens 3-3. Dat was jammer, want dat was op dat moment geen juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

In de rust was al duidelijk dat het heel lastig zou zijn om deze strijdwijze vol te houden, omdat de ruimte achter de verdediging groot was en het een hele opgaaf zou zijn om dit te blijven belopen. De krachten bij Flakkee ebden wat weg. Het team kon minder goed een vuist maken en kansen creëren tegen de reuzen achterin bij Spijkenisse, terwijl Spijkenisse kon blijven loeren op de counter. Door goed verdedigen van Thomas, Tijmen en Jayden bleef de 3-3 stand lang op het bord, maar je kon er op wachten dat de topscorer van Spijkenisse (die ongeveer 75% van alle doelpunten van Spijkenisse maakt) de 3-4 zou maken en die viel uiteindelijk ook. Vanaf dat moment werden er nog meer risico’s genomen. Het was voor Tijmen (en inmiddels Mike) een beetje dweilen met de kraan open en Spijkenisse kon uitlopen naar 3-6. Dat was op basis van de eerste helft geflatteerd, maar niet onverdiend. De laatste kans was voor Matt, die werd weggestuurd door Pepijn, maar zijn schot ging helaas voorlangs.

Erg jammer dat E1 voor rust niet wat meer afstand had genomen, maar het team heeft zich in weer een goeie en sportieve wedstrijd heel goed laten zien tegen een van de betere ploegen uit deze competitie.