Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee E2 kampioen na thriller bij SJO PFC-Bernisse!

Zaterdag 11 mei was het zover. Gespannen gezichten om 7.50 uur bij de Staver. Als minimaal gelijk zou worden gespeeld tegen PFC-Bernisse E2 zou nummer 2 (OVV E5) alleen nog in punten gelijk kunnen komen en mocht Flakkee E2 zich kampioen noemen.
foto-2

Voor de wedstrijd werd verteld dat Flakkee gewoon lekker moest gaan voetballen zoals altijd en dat men vooral niet het koppie moest laten hangen als het onverhoopt mis zou gaan. Er zouden nog meerdere kansen komen om kampioen te worden.

PFC-Bernisse had Flakkee al enorm geholpen door OVV thuis met 4-1 te verslaan. Maar ook omdat de thuiswedstrijd echt een wedstrijd was geweest wist Flakkee dat ze niets cadeau zouden krijgen. Onder perfecte voetbalomstandigheden begon E2 furieus aan de wedstrijd. We waren nog geen minuut bezig of Joris stoomde vanaf de linksachterplaats op door het midden om vervolgens de bal loeihard in de kruising te schieten: 0-1! Een goed begin is het halve werk.

E2 bleef uitstekend voetballen en hard voor elkaar werken en hoewel er meerdere kansen werden verprutst liep Flakkee via Mark en Vinnie binnen een kwartier uit tot een comfortabele 0-3. Alles ging volgens plan. Maar hoewel in de thuiswedstrijd PFC-Bernisse had laten zien dat ze vele kansen nodig hadden om te scoren, was dat nu wel anders: voor rust wist de tegenstander twee keer voor Yoep te komen en ook twee keer te scoren. Met een 2-3 tussenstand gingen we aan de limonade.

In de tweede helft pakte E2 de draad weer moeiteloos op. Wederom vele kansen, maar de paal, de lat en de keeper hielden erg veel tegen. Vinnie en Merijn zorgden er desondanks voor dat binnen korte tijd de 2-5 op het bord stond. Niets aan de hand zou je denken?

PCF-Bernisse gaf niet op en kwam met enig geluk tot 3-5. Bij Flakkee sloop de angst in de ploeg, en dan roep je het over je af dat het tegen zit. Na de ongelukkige 4-5 besloot Joris de bal maar hard naar voren de schieten, maar hij schoot tegen zijn tegenstander en de terugkerende bal belandde pardoes in het doel: 5-5. Deze tussenstand was al onbegrijpelijk en tegen de verhouding in, maar Flakkee vergat nu te voetballen en tot overmaat van ramp viel vijf minuten voor tijd ook de 6-5 binnen. Onbegrijp, woede en tranen op het veld, de mannen begrepen niet hoe ze dit konden weggeven. Gelukkig waren er twee voorin die onverstoorbaar doorgingen. Met nog een paar minuten te spelen gin Vinnie door op rechts en aan het eind van zijn actie bewaarde hij het overzicht: Mark stond volledig vrij voor het doel en scoorde koel: 6-6!

De scheidsrechter floot af. Het was voor het publiek een geweldige wedstrijd geweest met alles er op en er aan, maar de meeste spelers waren teleurgesteld omdat deze zeker lijkende overwinning was weggegeven. In de geest van de wedstrijd werden ook alle penaltys vakkundig gemist. Het wedstrijdverloop en de uitslag waren exemplarisch voor het seizoen, waarbij de tegenstanders aan elkaar gewaagd waren en het dus een ontzettend spannende en leuke competitie was.

De teleurstelling duurde maar even, want nadat iedereen zich gerealiseerd had dat door het gelijkspel het kampioenschap was binnengehaald kon in de kleedkamer de schaal worden uitgereikt en de champagne worden opengetrokken!

E2 moest halverwege het seizoen door omstandigheden met 7 man verder. Als het mogelijk was waren er echter altijd andere E-spelers bereid te helpen, zonder hen was E2 vast niet bovenaan geëindigd. Veel dank gaat uit naar Joris, Jort, Nick, Sven, Roy, Lars en Joost!