Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee E2 wint laatste wedstrijd bij OVV E5!

De laatste wedstrijd voor de E2 was de clash tegen de nummer 2 OVV E5, waar thuis met 3-5 van was verloren. E2 mocht zich al kampioen noemen, maar als OVV zou winnen zouden ze gelijk komen in punten en dan zouden er twee kampioenen zijn. Vooraf was afgesproken dat we ongeacht de uitslag na afloop gezamenlijk frietjes zouden eten en dat we er een leuke wedstrijd van zouden proberen te maken.

foto-3


De spelers van E2 hadden zich (zoals dat hoort in de sport) voorgenomen geen cadeautjes te geven, en hadden de uitdrukkelijke wens uitgesproken alleen kampioen te willen worden. Dan moest er wel minimaal gelijk worden gespeeld. Door de vakantie waren Yoep en Tijmen afwezig. Gelukkig was Joost bereid de gelederen te versterken en wilde Vinnie het doel verdedigen.

E2 begon geconcentreerd aan de wedstrijd en ondanks de regen en het kunstgras probeerde men goed over te spelen. Het was echter lastig kansen te creëren tegen de fysiek sterkere tegenstander, maar ook OVV lukte dat nauwelijks. Matt en Marijn konden af en toe speldenprikjes over de rechterkant uitdelen, Joost en Mark probeerden er over links door te komen. Voor de liefhebber was het een lust voor het oog dat de rechtsbenige Mark tot twee keer toe zijn tegenstander bij de achterlijn wist te passeren door de bal ’aaiend’ mee te nemen. Helaas kwamen hier geen doelpunten uit.

Er konden wel meerdere corners worden genomen door Pepijn en één van deze corners werd door de keeper in eigen doel gewerkt. Pepijn eiste het doelpunt meteen op door luidkeels te wijzen op de regel: ”Wie schiet is koning!”.

Hoewel de verdediging nauwelijks in de problemen was gekomen kwam OVV met een mooi afstandsschot op gelijke hoogte. Met een 1-1 stand ging de ploegen rusten. De spelers werden er op gewezen dat ze rustiger aan de bal moesten proberen te zijn en het elkaar makkelijker moesten maken door beter vrij te lopen.

Na rust bleef de wedstrijd in evenwicht hoewel E2 wel een veldoverwicht hield. Flakkee kreeg wel kansjes, maar wilde toch geen volledige druk zetten omdat de angst voor een counter van OVV er een beetje inzat. Deze counters kwamen er, maar ze werden niet verzilverd of door de verdediging vakkundig onklaar gemaakt. Het lukte maar een paar keer om door de OVV-verdediging te komen. Doordat de E2 (met 3 F-jes in de gelederen) fysiek minder sterk was moest dit wel door met elkaar te combineren. Gelukkig leidde een van deze aanvallen tot een doelpunt. Joost vond Pepijn, Pepijn vond Mark en Mark vond het doel: 1-2!

Vanaf dat moment leek het er op dat de spelers er zelf voor kozen liever de voorsprong te verdedigen dan deze uit te breiden. Na nog wat kleine kansjes over en weer floot de scheidsrechter voor het einde en kon worden vastgesteld dat Flakkee E2 de enige kampioen was, met zes punten voorsprong op de nummer 2 en met het hoogste aantal doelpunten voor (82).

Enige smetje was dat de coach van OVV zijn teleurstelling niet goed wist te verbergen en zijn beklag deed over de samenstelling van E2 (terwijl OVV zelf ooit had verzocht deze wedstrijd te verplaatsen) en opeens was vergeten dat we gezamenlijk patatjes zouden eten. Of wilde hij dat alleen doen als ook OVV kampioen was? Hoe het ook zij, de spelers van OVV dropen teleurgesteld af naar huis. Gelukkig stond de frituur wel aan en in een verder lege kantine mochten De Kampioenen in alle rust genieten van een bakje friet!