Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee JO13-1 knokt zich naar de eerste driepunter

28 Oktober 2017

Afgelopen zaterdag mocht Flakkee JO13-1 aantreden tegen Barendrecht, een team wat een vergelijkbaar doelsaldo had, dus misschien konden we een goed resultaat neerzetten?
De eerste paar minuten van de wedstrijd is Flakkee duidelijk nog niet wakker. Veel aanvallen van Barendrecht liepen via de handige mid-mid en de middenvelders van Flakkee kunnen geen grip op hem krijgen, maar gelukkig zorgen keeper Sem en een beetje geluk ervoor dat we geen doelpunt tegen krijgen. Langzaam aan wordt Flakkee wel beter in de eerste helft en we komen bijna op 1-0 als Joeri de verdediging van Barendrecht te snel af is, maar de bal net naast het doel schiet. Even later komen we wel op 1-0 als de bal bij een corner over de doellijn geschoten wordt, maar zowel de scheidsrechter als de grensrechter denken dat het geen doelpunt is (een tijdje later zeiden ouders van Barendrecht dat de bal minstens 50 centimeter over de doellijn was), maar dat was ook lastig te beoordelen. Met een brilstand halen we uiteindelijk de rust en dat was een terechte tussenstand.

Na de rust is Flakkee wat beter op dreef en met volle overgave wordt er door de Flakkee spelers gejaagd op elke verloren bal. Hebben we de bal uiteindelijk, dan wordt snel de diepte gezocht door Joeri of Eurolind weg te sturen en dat leverde soms gevaarlijke situaties op. Na 10 minuten spelen in de tweede helft komen we op voorsprong. De bal wordt door Barendrecht niet goed weg gewerkt en de man met de beste trap bij Flakkee krijgt ‘m in zijn voeten. Abel twijfelt niet en schiet de bal schitterend over de keeper die te ver voor zijn doel staat en zo staan we ineens voor! Na deze goal bleven we gevaarlijk, maar ook Barendrecht bleef goed meedoen. Joeri krijgt nog een kleine kans op de 2-0, maar hij mist en een schot van Benno wordt ook door de keeper gepakt, waardoor het 1-0 blijft. Maar 10 minuten voor het einde lijkt het noodlot toe te slaan als Barendrecht de bal over onze verdediging gooit, waar de verdedigers van Flakkee niet opletten en de aanvaller van Barendrecht 1 op 1 met Sem de bal in het doel werkt, 1-1! Na dit doelpunt ging Flakkee op zoek naar de winnende treffer, maar dit leek niet meer te gaan lukken. Totdat 1 minuut voor tijd Abel Joeri aanspeelt die met een man in zijn rug de bal aanneemt en de bal over de uitkomende keeper schiet. 2 Verdedigers en de keeper van Barendrecht rennen nog achter de bal aan, maar die rolt langzaam maar zeker over de doellijn, 2-1! Even daarna fluit scheidsrechter Mariska af en heeft Flakkee JO13-1 waar het vandaag echt recht op had : de eerste driepunter!
Jongens en dame, fantastisch gewerkt! Wat een passie en wat een werklust vandaag, we hebben van jullie genoten!