Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee JO13-1 neemt punt mee bij de buren

Op 14 april was het voor de jongens en dame tijd voor de derby tegen onze buurman. We misten Bart en Joeri, maar zij werden vervangen door Mariëlle. Op voorhand leek een nederlaag zeker, DJS had alle wedstrijden gewonnen en ze waren ook nog eens een stukje ouder. We wilden dit compenseren door een flink stuk werklust en motivatie en dat is zeker gelukt.

Vanaf het eerste moment was De Jonge Spartaan wel de betere ploeg, maar Flakkee wist goed van zich af te bijten. De verdediging onder leiding van Sven gaf weinig weg en op het middenveld liepen de jongens zich het snot voor de ogen. Hadden we een keer de bal, dan was er alleen te weinig rust en moesten we weer in de achteruit omdat we de bal te snel verloren. We kregen in de eerste helft echter wel de grootste kans, maar Kane schoot niet en wilde de keeper passeren en dat lukte jammer genoeg niet.

In de rust keek de begeleiding tegen rooie hoofden aan, want o wat was iedereen moe, maar er was al zo hard gewerkt, dus dat was niet zo gek. In de wandelgangen hoorden we de tegenstander al roepen “die gasten zitten allemaal in groep 6 of 7 joh, kom eens op!” en dat kon goed als motivatie gebruikt worden om onze jongens de tweede helft in te helpen. We zijn nou eenmaal wat te jong voor deze competitie, maar vechten kunnen we en dat zullen we ook laten zien!

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. De Jonge Spartaan probeerde het voetballend op te lossen en dat lukte soms aardig, maar onze jongens bleven fanatiek storen en werd het een keer gevaarlijk dan stond er meestal wel een verdediger goed op te letten, of keeper Sem was op zijn post. Halverwege de tweede helft leek de druk te groot te worden als er eerst een bal op de lat komt en even later floot de scheidsrechter voor een redelijk discutabele penalty, die gelukkig naast geschoten werd. Ondanks de druk van DJS konden we er soms gevaarlijk uit komen en Milan kon zelfs alleen op de keeper af gaan, maar omdat hij snel ingehaald werd moest hij van buiten de zestien schieten waardoor de keeper nog kon redden.

Het bleef dus bij 0-0 en met dat resultaat waren we natuurlijk heel tevreden. Mariëlle, bedankt voor je hulp en Brian bedankt dat je na je eigen JO11-1 wedstrijd nog even op de bank wilde zitten. En verder verdiend iedereen groot respect voor de inzet die vandaag getoond werd. Voetballend was het vaak niet goed, maar jullie inzet is een voorbeeld voor andere kinderen!