Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee JO13-1 ontvoert 3 punten uit Achthuizen

18 november 2017

Zonder Milan maar met zijn vervanger Timar vertrokken we vandaag naar “Achthuuzen” voor de wedstrijd tegen SJO/DBF JO13-1. De allereerste wedstrijd dit seizoen speelden we ook al een leuke wedstrijd tegen dit team en die verloren we toen met 0-2, kijken of we het nu beter kunnen doen.

In het begin van de wedstrijd was SJO/DBF duidelijk de betere. Meer duels werden door hen gewonnen en regelmatig werden ze gevaarlijk, maar mede dankzij een geweldig keepende Sem vandaag, scoorden ze nog niet. Flakkee kon er in het begin nog weinig tegenover zetten behalve wat kleine speldenprikjes door onze aanvallers. Gelukkig werd Flakkee later in de eerste helft wat beter en feller waardoor er meer duels gewonnen werden en dat maakt het voetballen wat makkelijker. Onder leiding van de goed spelende Sven werden we beter, maar gescoord werd er nog niet.

In de tweede helft bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. 10 Minuten in de tweede helft kwamen we op voorsprong door Sven die de bal bekeken langs de keeper schiet. En 7 minuten later scoort Joeri zelfs de 0-2 als de keeper van SJO/DBF helemaal verkeerd zit bij een corner en Joeri vrijstaand de bal binnen kan schieten. We krijgen daarnaast nog wat kansen, onder andere via Eurolind, maar we kregen de bal er niet meer in. SJO/DBF aan de andere kant werd steeds gevaarlijker en 5 minuten voor tijd konden zij de aansluitingstreffer scoren. Met af en toe wat geluk en veel strijdlust wisten we echter de schade tot 1 tegendoelpunt te beperken en zo wonnen we met 1-2 deze lastige wedstrijd.

Helemaal verdiend was het misschien niet, een gelijkspel had een betere uitslag geweest. De jongens en dame hebben er echter heel hard voor gewerkt en het mag ook best eens meezitten, dat had het dit seizoen nog niet gedaan.

Zo hebben we nu ondanks de wat te hoge indeling en ondanks het feit dat we te jong zijn voor deze competitie (6 van de 13 kinderen zijn nog JO11 en 6 anderen mogen nog meedoen bij de JO11 als dispensatiespeler) nu al 3 wedstrijden achter elkaar niet verloren (2x winst en 1x gelijk) en daar mogen we best heel trots op zijn! De komende weken krijgen we de bovenste ploegen in de competitie nog, dus dan zal het nog zwaarder worden, maar voorlopig zijn we blij met wat we bereikt hebben!