Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee JO13-1 verdient een punt, maar krijgt het niet

Afgelopen zaterdag vertrokken we vroeg richting SC Botlek. Agnesa en Finn waren ziek, maar zij werden vervangen door Youri en Mike van de JO15, waarvoor dank jongens! Botlek stond voor aanvang van de wedstrijd derde, maar op verliespunten waren ze koploper, dus we waren gewaarschuwd.

In het begin van de wedstrijd was Botlek sterker en gevaarlijker, maar ze scoorden gelukkig niet. Flakkee stond verdedigend goed, maar we konden zelf niet echt gevaarlijk worden. Halverwege de tweede helft konden we wel een keer goed uitbreken waarbij Bart de bal diep speelt op Joeri en die gaat de keeper voorbij waarna hij de bal nog net voor een verdediger binnen kan glijden. Deze verrassende voorsprong werkte goed voor de jongens en Botlek werd goed tegengehouden. We konden jammer genoeg niet de rust halen met een voorsprong want Botlek maakte nog een mooie goal waardoor ze op 1-1 kwamen en in blessuretijd kwamen we zelfs nog op achterstand, 2-1.

Dit was natuurlijk een domper, want de jongens deden het zo goed en verdienden meer dan deze achterstand.

Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld, Botlek was sterker, maar Flakkee stond goed en verdedigde fel. We kwamen er zelfs enkele keren gevaarlijk uit, vooral aangedreven door ons sterke middenveld vandaag. Eurolind was dichtbij een doelpunt als hij 1 op 1 met de keeper komt, maar de keeper weet de bal nog te redden. In de 47e minuut krijgen we een corner en onder druk van Mike schiet een speler van Botlek de bal in eigen doel, waardoor we ineens gelijk staan!
Hierna zet Botlek aan, maar het lijkt uit te gaan draaien op een gelijkspel. De scheidsrechter had alleen een ander idee daarover. Vlak voor tijd schiet (of was het een pass?) een speler van Botlek de bal voor en de al klaarstaande speler van Botlek schiet de bal binnen. Deze speler stond alleen al klaar en stond minimaal 2, maar waarschijnlijk meer meter buitenspel. Er wordt gevlagd door de vlagger voor buitenspel, maar de scheidsrechter roept van een afstandje dat het geen buitenspel kan zijn omdat “hij er van achter komt”…. Tsja, …….
Maar dat was nog niet het einde van de wedstrijd. In de laatste minuut krijgen we nog een corner. Deze wordt genomen en de afvallende bal valt voor de voeten van Joeri die de bal richting doel schiet. De keeper is al verslagen, maar een verdediger op de doellijn kopt de bal van de lijn af en we krijgen nog een corner. Deze wordt wederom half afgeslagen en wederom valt hij voor Joeri’s voeten. Die schiet de bal nu voor de zekerheid wat hoger in een soort lob en deze valt net achter de lat bovenop het doel 🙁

Zo verliezen we dus de wedstrijd, maar we hadden minstens een punt verdiend. Leuke wedstrijd en geen vervelende tegenstander om tegen te voetballen.
Hoewel we te hoog ingedeeld zitten en onze spelers vaak (veel) kleiner en jonger zijn (zie foto), hebben we echt leuke wedstrijden gespeeld en de jongens en dame hebben een hoop geleerd. Er zijn nu na de winterstop nog 2 wedstrijden te spelen en daarna worden we opnieuw ingedeeld. We zijn trots op deze kanjers!