Flakkee JO15 doet goede zaken in Spijkenisse

Zaterdag 10 maart 2019
Spijkenisse JO15-5 -Flakkee JO15-1G (0-2) 1-2
Na een goede start in de eerste 3 wedstrijden stond vandaag Spijkenisse uit op het programma. Een afgelegen trainingsveld werd deze morgen het strijdtoneel voor onze geelblauwen.
Spijkenisse met fysiek sterke spelers liet zich meteen gelden. Flakkee begon terughoudend en was niet fel genoeg. De voorhoede van Flakkee werd goed verdedigd en kwam hierdoor nog niet aan kansen toe. Spijkenisse kreeg een cadeautje van de scheidsrechter. Een penalty werd er gegeven voor een handsbal. Mats pakte deze penalty voortreffelijk en hield zijn team op de been. Enkele minuten later moest Mats wederom handelend optreden door de bal na een schot over het doel te tikken. Flakkee herpakte zich na deze periode. Erol bracht met voorzetten gevaar voor de goal van spijkenisse maar tot scoren kwam het niet.
Na zo’n 20 minuten begon Mike zich te mengen in een aanval. Door een solo over de rechterkant werd zijn schot niet goed verwerkt door de keeper en Cas stond op de juiste plaats. Met een dropkick schoot hij de bal tegen de touwen.
Flakkee ging na de openingstreffer lekker door met aanvallen. Een positiewijziging in de voorhoede zorgde ervoor dat Jordy een mooie steekbal op Erol gaf van rechts in de midden voor de goal. Door het goed snijden van Erol werd hij aangetikt en verdiende hiermee een strafschop. Jakob benutte deze kans door beheerst in de hoek te plaatsen. Met 0-2 gingen we rusten.
Na de rust waren de teams gelijkwaardig. Het spel speelde zich af op het middenveld en kwamen we niet echt meer in de problemen. Over en weer kleine kansen. Met zo’n 10 minuten op de klok kwam Spijkenisse meer in de buurt bij de Flakkee goal. De scheidsrechter beoordeelde een goede actie van mats verkeerd in en gaf weer een strafschop. Deze kans benutte Spijkenisse en zo werden de laatste minuten nog spannend. Het team hield stand en sleepte wederom een overwinning uit het vuur.