Flakkee JO15 neemt punten mee naar huis…..

Zaterdag 9 februari 2019
Smitshoek JO15-4 – Flakkee JO15-1 G (0-0) 0-3
Op een winderige morgen vertrokken we na een lekker bakkie bij Flakkee center richting Barendrecht.
De spelers hadden er zin in want doordeweeks wordt er lekker getraind en ze willen dat in een wedstrijd laten zien. Op veld 7 begon de wedstrijd om 10:00 uur.
De wind was voor alle spelers een sta in de weg. Ballen te hard of met een boog weer terug waren normaal om te zien . Smitshoek begon sterker dan Flakkee wat niet direct tot kansen kwam. Duels werden niet gewonnen en er werd te weinig druk gezet op Smitshoek . Kansen kwamen er na 15 min voor Smitshoek. Een afstandsschot net onder de lat werd door Mats keurig verwerkt tot corner. Flakkee leek wakker te worden en meldde zich meer op de helft van Smitshoek. Alleen Erol op snelheid kon gevaar stichten maar verder kwamen nog niet toe aan scoringskansen.
Na de rust met de wind half in de rug moest het gaan gebeuren. Een wisseling in de opstelling moest meer voetbal brengen wat ook gebeurde. De bal ging meer van man tot vrouw en zo kwamen dichter bij de goal van smitshoek. Dit resulteerde in een schietkans van Youri die via de keeper in de rechterhoek verdween. Wat smitshoek vergat te doen in het 1e bedrijf deed Flakkee dus wel. Met 0-1 op het kladblokje van de goed leidende scheidsrechter ging Flakkee verder.
De achterhoede moest wel alert blijven want smitshoek wist toch af en toe gevaarlijk uit te komen met een paar sterke spelers op het middenveld en voorhoede. De verdediging stond goed en gaf uiteindelijk nauwelijks iets weg. Een dieptebal op onze debutant van vandaag was mooi aangesneden. Cas kwam de 16 m1 in en schoot onberispelijk de bal tegen de touwen. De trainers staf kon vanaf nu wat geruster met de handen in de zak de wedstrijd volgen. Flakkee stevende af op de 2e overwinning van het nieuwe jaar. Gianna was degene die de eindstand liet optekenen. Na een combinatie door de midden twijfelde gianna geen seconde en poeierde de bal onderkant lat binnenkant paal achter de doelman van smitshoek.
Een verdiende zakelijke overwinning op een winderige morgen in Barendrecht……..