Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee JO17-1 behaalt knap gelijkspel bij de kampioen

Het was een natte week, maar omdat Rockanje al weer een paar jaar kunstgras heeft, kon de laatste wedstrijd van Flakkee JO17-1 gewoon doorgang vinden. En zeker de oranjehemden hadden daar zin in, want ze waren vorige week al kampioen geworden en zouden dat deze zaterdag met het nodige vuurwerk gaan vieren. Een smetje was dat het team niet compleet was. Eén van de spelers had op vrijdagavond veel te diep in het glaasje had gekeken en was zelfs in het ziekenhuis was beland.

Ook Flakkee had niet alle spelers beschikbaar. Topscorer Nick B. had nog te veel last van zijn vorige week opgelopen enkelblessure en Dominique heeft al langere tijd rugklachten. Keeper Thimo was er wel, maar ook hij was niet ongeschonden van zijn stapavondje thuisgekomen. De zoon van nota bene twee amateurwielrenners was op de weg terug van zijn fiets gevallen en had daarbij een pijnlijke enkel opgelopen. Gewoon nuchter overigens, maar altijd met 100 km/h door het dorp fietsen is kennelijk ook niet goed voor de gezondheid. Hij deed wel mee (onder de strikte voorwaarde dat Tim F. de doeltrappen zou nemen).

Het begin van de wedstrijd was wat onrustig van beide kanten, lekker typisch kunstgrasvoetbal zeg maar (met veel bonkeballen die vaker buiten dan in het speelveld terecht komen), maar na tien minuten werd Benjamin diep gestuurd en hij kon alleen op de keeper af. Hij passeerde de keeper sierlijk, maar werd vervolgens tegen de grond gewerkt. Penalty! Omdat vaste penaltynemer Nick B er niet bij was, was even niet duidelijk wie hem zou nemen, dus aanvoerder Tim F. nam keurig zijn verantwoordelijkheid en schoot de 0-1 binnen.

De kampioen kon het hier natuurlijk niet bij laten zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Rockanje was zeker de bovenliggende partij maar kon buiten een goeie kopbal nauwelijks gevaarlijk worden. Tien minuten voor rust nog een tegenvaller voor Flakkee toen Joost geblesseerd het veld moest verlaten. Alleskunner Jort schoof door en nam zijn plekje op het middenveld over. De laatste kans van de eerste helft was voor Flakkee. Na een kaats van Joris zette Jort Benjamin alleen voor de keeper, maar helaas ging de bal voorlangs.

Na rust zette Rockanje een tandje bij. Flakkee kreeg de bal heel moeilijk van de eigen helft. Het veldoverwicht leverde wat mogelijkheden voor Rockanje op, maar de wilde afwerking kon Thimo niet verontrusten. Toen een keer wel goed op doel geschoten werd, was het helaas meteen raak (1-1). De vraag was of Flakkee stand zou kunnen houden. De sporadische aanvallen van Flakkee leverden toch twee kansen op. De eerste keer kopte Joris net naast uit een corner, bij de tweede kwam JO17-1 zelfs weer op voorsprong. Een diepe bal werd door Jort doorgekopt en Joris nam de bal ineens en zag de bal via de keeper tergend langzaam in de verre hoek binnen stuiteren (1-2!). Niet lang daarna lag de wedstrijd even stil omdat na een (overigens fair) duel de spits van Rockanje kermend naar de grond ging en met een brancard moest worden afgevoerd. Er is een ambulance gebeld en we kunnen alleen maar hopen dat het goed is afgelopen!

Vlak voor tijd kwam Rockanje toch nog op gelijke hoogte, toen de bal uit een (onnodig weggegeven) vrije trap werd binnengelopen. Erg jammer dat de voorsprong niet was behouden, maar het was uiteraard niet onverdiend en zo viel het feestje van de kampioen niet in het water. En voor Flakkee JO17 toch een heel mooi resultaat!

Rockanje JO17-1 – Flakkee JO17–1 2-2 (0-1)

10’ 0-1 (Tim, pen.)
45’ 1-1
55’ 1-2 (Joris)
70’ 2-2