Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee JO17-1 strijdend ten onder in Numansdorp

Op een loeizwaar veld nam JO17-1 het in Numansdorp op tegen het een aantal plaatsen hoger geklasseerde NSVV JO17-2. Zonder Lars en Benjamin (JO-19) waren er nog altijd drie wissels, maar het werd wat zorgelijker toen Joost (knie) en Dominique (rug) aangaven niet helemaal okselfris te zijn. Met in het achterhoofd vier punten uit de laatste twee wedstrijden begon Flakkee zelfverzekerd aan de wedstrijd en de ploeg was gelijkwaardig aan de tegenstander. Het eerste kwartier waren er veel speldenprikjes over en weer, maar geen echte kansen. Als NSVV doorkwam was dat aan hun rechterkant en daar ontstond ook de aanval die zorgde voor 1-0. De goal kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen, maar was wel heel fraai. Een hoge voorzet van rechts werd ter hoogte van de penaltystip in de verre hoek gevolleerd.
Flakkee raakte niet van slag en ging op zoek naar de gelijkmaker. De bedoeling was dat de middenvelders spits Danny zouden gebruiken als aanspeelpunt om vervolgens bij te sluiten, en die strategie leverde ook de gelijkmaker op. Nick B. speelde in op Danny, kreeg de kaats en kon de meteen weer vrijlopende Danny alleen voor de keeper zetten. Het schot van de spits ging tegen de paal, maar rechtsbuiten Merijn was attent en schoot de terugkomende bal binnen (1-1).
De goal werd vanzelfsprekend opgedragen aan vader Kees, die deze week Abraham zag. Hij was eigenlijk ingedeeld als chauffeur, maar was geen getuige van de goal, omdat er voldoende auto’s bleken te zijn en hij deze week nog maar 12x een 10 kilometer had gelopen. En iedereen weet, dat is wat weinig op die leeftijd. Het was dus begrijpelijk dat Kees deze zaterdag, in de motregen, nog twee keer Goeree-Overflakkee rondliep ;-).
Van harte proficiat Kees Slui!
De goal was een opsteker, maar helaas iets te snel werd heel onnodig de 2-1 weggegeven. Na een te korte terugspeelbal konden twee aanvallers van NSVV alleen op Thimo af en het was niet lastig met z’n tweeën te scoren. Erg jammer, Flakkee moest weer in de achtervolging. Er kwamen nog wat schietmogelijkheden, waarvan de beste voor Nick T., maar de keeper kon deze inzet keren. Tot de rust werd er niet meer gescoord.
Flakkee geloofde er nog in en begon vol goeie moed aan de tweede helft, maar dat viel niet mee. NSVV startte sterk, was vanaf dat moment de bovenliggende partij en dat leek vooral te komen doordat de ploeg fysiek sterker was. Dat is nu eenmaal een voordeel op een zompig veld. Normaal moet je proberen je daar onderuit te voetballen, maar dat was door de stand en de zware omstandigheden gewoon lastig. Omdat iedereen bleef knokken en Thimo een aantal goeie reddingen had, bleef Flakkee in de wedstrijd. Toen Nick B. (voor de zoveelste keer) onregelmatig werd gestuit, was er even hoop op het scenario van de uitwedstrijd tegen Spijkenisse. Toen had Nick met een geweldige vrije trap voor de gelijkmaker gezorgd. Nu lag de bal weer ideaal, en de poging was weer uitstekend, maar de Numansdorpse keeper wist de bal wel (net) uit zijn doel te ranselen. Net geen gelijkmaker. Flakkee nam steeds meer risico met inschuivende verdedigers, maar kreeg de wedstrijd niet meer gekeerd. Aan alle hoop kwam een einde, toen vijf minuten voor tijd dan toch de beslissing viel (3-1). Dat was op basis van de tweede helft en de kansenverhouding wel verdiend. Een fysieke, maar sportieve wedstrijd, tegen een leuke tegenstander, waarin JO17 er echt voor heeft geknokt, maar helaas net iets te kort kwam.

NSVV JO17-2 – Flakkee JO17-1 3-1 (2-1)
15’ 1-0
20’ 1-1 (Merijn Slui)
30‘ 2-1
74’ 3-1