Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee JO17-1 toont veerkracht

Zaterdag 17 november 2018
Op 17 november ’18 stond er weer een thuiswedstrijd voor de mannen op het programma tegen Poortugaal, een gelijkwaardige tegenstander op papier de mannen van Poortugaal staan net boven Flakkee, maar wel met 1 wedstrijd meer gespeeld. Op het vroege tijdstip voor sommige floot Mark Koole voor de aftrap van de wedstrijd.

In het begin van de wedstrijd was het zoeken aan allebei de kanten, coach Osseweijer had een verrassende opstelling zo stond aanvoerder Tim.F als linker middenvelder, Lars begon in de spits. Misschien door deze wisselingen was het zoeken voor de mannen van Flakkee, en kwamen ze langzaam aan in de verdrukking door Poortugaal die snel en vaak op doel schoten, maar net zo vaak ook naast schoten. Na 20 minuten moest Thimo die daarvoor nog een schitterende redding had, toch in het doel vissen. Na een vermeende duw in de rug van Stan, kon de aanvaller makkelijk in doel schieten. Flakkee speelde moeizaam en kansen kwamen er niet ondanks kleine spaarzame uitvallen van Benjamin en Lars maar niet doel konden treffen, wel vlak voor tijd kwam de 2de treffer van Poortugaal, na balverlies in het midden kon de aanvaller zo 30 meter doorlopen en laag in het doel de 0-2 noteren. Dit was gelijk ook het einde van de eerste helft.

Osseweijer maande de spelers om rustig te blijven, en wees ze op de kansen die er lagen op het veld zo was er veel ruimte achter hun verdediging. Flakkee rechte hun ruggen en gingen met volle moed aan de 2de helft. Het spel golfde wat meer op en neer. En na wat wissels ging het steeds beter lopen voor Flakkee. En Flakkee beloonde zichzelf na 55 minuten met de 1-2 en daarmee ook de aansluitingstreffer te maken, een lange bal over de verdediging was prooi voor de snelle Benjamin die omspeelde de keeper en schoot in een moeilijke hoek toch binnen. Er kwam meer geloof bij de jongens zo werd 5 minuten later Tim.F weggestuurd door Merijn. Ook Tim was sneller dan de verdedigers en zo trapte de keeper op de noodrem en legde Tim neer. Dit resulteerde in een penalty en deze schoot Benjamin onberispelijk in de linkerhoek binnen. Zou er nog meer in kunnen zitten, was de vraag, ja zal er blijken. Tim Felius beloonde zijn wedstrijd met een doelpunt een mooie aanval ging er vooraf en Tim bleek koelbloedig te wezen en schot de 3-2 binnen. Nu was het zaak om dit te verdedigen, Poortugaal baalde en kwam er niet meer uit, en Benjamin wilde nog meer en kreeg meer een hattrick, en besliste daarmee gelijk ook de wedstrijd 4-2.In de laatste minuten moest Thimo nog belangrijke reddingen maken, maar de reus van Flakkee stond zijn mannetje in doel en hield zijn doel schoon in de 2de helft. Zo floot de uitstekende fluitende scheidsrechter na 80 minuten af. Complimenten ook voor de verdediging die haast niets weg gaf, zo stond het centraal als een muur met Luke en Danny, en konden de vleugelspelers niks meer creëren door Kevin en Tim Wielhouwer.

Een prachtige 2de helft waar hopelijk veel meer mogen volgen in de toekomst. Flakkee JO17 staat keurig in de middenmoot, en het is mooi dat iedereen zich blijft ontwikkelen en steeds beter voetbal op de mat neer legt.