Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee JO17-1 verliest bij DBGC

De voorspelling dat JO17 dit jaar meer zal verliezen dan winnen was niet heel baanbrekend, maar dat vorige week met 1-8 werd verloren zette wel even aan het denken. Oud-Beijerland is zeker een goeie ploeg (waarin spelers zitten die getergd zullen zijn geweest, omdat ze vorig jaar tweede waren geëindigd in de race om het kampioenschap met dit Flakkee-team) en op de overwinning was uiteraard niets af te dingen, maar JO17 had zich organisatorisch en qua inzet wel wat te makkelijk naar de slachtbank laten leiden.

Deze week weer nieuwe kansen. Voor de tweede keer dit seizoen stond er een uitwedstrijd bij DBGC JO17-1 op het programma. De eerste keer was een leuke wedstrijd en te zien was geweest dat de ploegen niet gemotiveerd hoeven te worden, want de meeste spelers kennen elkaar en willen niet graag van elkaar verliezen.

Flakkee had niet de beschikking over Nick (jeugdbrandweer), Dominique (dit keer aan de beurt om JO19 te helpen) en keeper Thimo (peesblessure). Er moest even ingepraat worden op Stan, vorig jaar nog keeper bij NTVV/Herkingen, maar gelukkig was hij bereid deze wedstrijd het doel te verdedigen.

Net als de vorige editie begon de wedstrijd wat rommelig en was er, buiten wat afstandsschoten, weinig echt gevaar voor beide doelen. Maar DBGC heeft gewoon een beter uitgebalanceerde ploeg en kreeg dus ook dit keer langzaam de overhand. Dat leidde tot een drietal goeie kansen, maar Stan voorkwam een achterstand door prima keeperswerk. En als je zelf niet scoort weet je wat het gevolg kan zijn…. DBGC was nog niet helemaal ingesteld op invaller Marijn en toen de linkerspits werd aangespeeld was hij pijlsnel weg. Zijn prima voorzet kon door Joris met links worden binnengewerkt 0-1. En niet lang daarna was er weer een goeie bal van achteruit, weer stond DBGC helemaal verkeerd, en Joris kon alleen op de keeper af. Er werd terecht niet gevlagd door de grensrechter van DBGC, maar gek genoeg besloot de scheidsrechter doodleuk te fluiten voor buitenspel. Onbegrijpelijk.

Hoe zeer ook tegen de verhouding in, leek het af te steven op een 0-1 ruststand, maar helaas, met een mooie aanval door de midden wist DBGC in blessuretijd de gelijkmaker te produceren. Waar 0-2 mogelijk was geweest, gingen de mannen nu met 1-1 rusten. Jammer, een beetje marge was wel welkom geweest, want de vorige wedstrijd was JO17 de tweede helft ook fysiek wat te kort gekomen.

Flakkee kwam goed uit de kleedkamer en bleef strijd leveren. Na ongeveer 10 minuten was er een goeie aanval door het midden via Jort, Nick en Benjamin. Toen er rand strafschopgebied een overtreding nodig was om Benjamin af te stoppen verwachtte iedereen een vrije trap, maar de scheidsrechter liet gewoon doorvoetballen. In de tegenaanval werd DBGC gestuit, en toen werd er (natuurlijk) wel gefloten. Stan was kansloos op de vrije trap vanaf rand zestien (2-1). Flakkee was dan wel de mindere ploeg, maar weigerde op te geven. Helaas bleef de scheidsrechter bepalend. Na een snoeiharde overtreding op Nick gaf hij weliswaar een vrije trap, een overtreding van Flakkee niet lang daarna werd meteen bestraft met geel. Dat kon er ook nog wel bij. Met 10 man kon Flakkee weinig uitrichten, maar opvallend genoeg kwam het ook nauwelijks in de problemen. Bij een aanval van Flakkee werd er weer op de rand zestien een overtreding gemaakt op Benjamin. De scheidsrechter bracht zijn fluit naar de mond, maar besloot pas te fluiten bij een onbeduidende overtreding bij de zijlijn. De frustraties binnen en buiten het veld liepen hoog op en dat werd alleen maar erger toen ook nog meerdere vlagsignalen van de grensrechter van Flakkee opzichtig werden overruled. Na een fout in de opbouw van Flakkee werd het 3-1 en was de wedstrijd gespeeld. Dat ook nog 4-1 werd gemaakt was louter voor de statistieken. Niemand langs de lijn verbaasde zich erover dat Flakkee vanaf dat moment opeens wel allemaal vrije trappen mee kreeg.

Jammer genoeg is dit soort taferelen tegenwoordig meer regel dan uitzondering. Zo leuk de eerste wedstrijd was, zo teleurstellend was het dit keer. JO17 liep (begrijpelijk) gefrustreerd van het veld, maar toch mochten ze dat met opgeheven hoofd doen, want het team heeft zich ondanks de nederlaag prima gerevancheerd voor het verlies een week eerder.

Via de voetbal.nl app werd keeper Stan uitgeroepen tot man van de wedstrijd aan Flakkee-zijde en dat was meer dan verdiend!