Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee JO17-1 verliest eerste bekerwedstrijd

DBGC JO17-1 – Flakkee JO17-1 3-1 (0-0)

De eerste bekerwedstrijd voor JO17-1 werd afgelopen weekend gespeeld op het derde veld van de Don Bosco Grijsoord Combinatie. Voor de toeschouwers perfect, in de luwte en heerlijk in het ochtendzonnetje.
Het team dat dit jaar onder leiding staat van Jarno Osseweijer was er al mee bekend dat ze het dit seizoen zonder Sven moeten doen, omdat hij is getransfereerd naar v.v. Westhoek. Onderdeel van de deal is dat de teams deze woensdag een oefenwedstrijd tegen elkaar spelen. In de week voorafgaand aan de wedstrijd werd echter bekend dat ook Ivo dit jaar de JO17-1 zal verlaten. JO19-1 heeft een niet al te brede selectie en besloten is dat Ivo definitief de overstap zal maken. Een van je sterkhouders verliezen is niet leuk, maar deze groep kan wel een tikkie hebben. Dan moeten er maar weer nieuwe sterkhouders opstaan. Alle spelers hebben Ivo veel succes gewenst. Het aantal spelers is gelukkig onveranderd gebleven, want Luk en Stan zijn overgekomen van Herkingen/NTVV.

De wedstrijd begon redelijk fel van beide kanten en de klas- en schoolgenoten wilden niet voor elkaar onder doen. Het spel was van beide kanten een beetje rommelig, maar door de strijd was het zeker niet onaardig om naar te kijken. Pas in de 35ste minuut was er de eerste grote kans in de wedstrijd, en die was voor Flakkee. Joris werd mooi centraal in de diepte aangespeeld, nam de bal mooi mee met de linker, maar kreeg de bal niet in het doel.

De tweede helft werd al snel duidelijk dat Flakkee, dat op twee spelers na bestaat uit 1ste jaars, fysiek minder is dan DBGC maar ook conditioneel nog te kort komt. Een paar trainingen en een oefenwedstrijd tegen OFB JO17-1 (3-2 winst) was onvoldoende om dezelfde strijdlust als in de eerste helft op de mat te leggen. Er werden eigenlijk meteen meer duels verloren en hierdoor kreeg DBGC meer ruimte om te voetballen. De eerste grote kans die DBGC deze wedstrijd kreeg was wel raak en toen niet veel later ook de 2-0 viel leek het verzet gebroken, want DBGC mocht ook nog ongehinderd van afstand de 3-0 binnen schieten. Een beetje geflatteerde voorsprong, maar gelukkig herpakte Flakkee zich nog en kreeg het nog een aantal goeie kansen op een eretreffer via Nick en Dominique.

Scheidsrechter Van der Wekke floot pas voor het einde van de wedstrijd, nadat Joris namens Flakkee de 3-1 op het scorebord had gezet, en dat was terecht, want JO17-1 verdiende zeker een doelpuntje.