Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee JO17-1 wint overtuigend

Onder leiding van scheidsrechter Fokker begon Flakkee JO17 aan de wedstrijd tegen Pernis JO17-1. Coach Jarno had aangegeven dat er gewonnen moest worden om te voorkomen dat in de voorjaarscompetitie wordt afgezakt naar de vierde klasse en dat hadden de spelers in de oren geknoopt. En het was nagenoeg dezelfde tegenstander die was verslagen in de kampioenswedstrijd vorig seizoen, dus er was vertrouwen op een goede afloop. JO17 hoefde dit keer bovendien geen spelers af te staan aan de JO19, maar moest het wel doen zonder Merijn (studiebeurs) en Dominique (rugblessure).

Het begin was aarzelend, maar de ploeg werd wakker nadat Pernis gescoord had en het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd zag worden. Er volgden grote kansen voor Joris (2x alleen voor de keeper) en Benjamin (eveneens vrije doortocht), maar het was Nick B. die de ban brak en op aangeven van Joost de 1-0 maakte. Flakkee bleef de betere ploeg en kwam na een half uur spelen op 2-0, toen Joost na aarzelend optreden van de Pernis-verdedigers de 2-0 mocht maken. En (wat een weelde!), Flakkee kwam in de blessuretijd zelfs op 3-0. Joris werd met twee verdedigers in zijn rug aangespeeld, draaide zich vrij en gaf Benjamin vrije doortocht. De (binnenkort weer) Philipslander schoot overtuigend binnen.

Was er al gewonnen? Zeker niet, direct na rust maakte Pernis de 3-1 en die ploeg kreeg weer een beetje geloof. Gelukkig was dat van korte duur, want na een goeie aanval van Flakkee kon Benjamin inschieten en Stan de rebound binnenprikken (4-1). Pernis probeerde het nog wel, maar kwam niet verder dan één treffer, wel een mooie, een strakke lage vrije trap kwam op de paal maar ging via de rug van Thimo toch het doel in (4-2).

Een mooie en terechte overwinning tegen een sportieve tegenstander en omdat ook SSS verloor stijgt JO17-1 meteen twee plaatsen op de ranglijst en dat geeft de verhoudingen in deze competitie al een stuk beter weer. IJs en weder dienende volgende week nog een potje tegen koploper Rockanje, maar als de weergoden ons niet gunstig gezind zijn eerst maar lekker Championslieken in de Staver en dan met goede moed naar de voorjaarscompetitie!

Flakkee JO17-1 – Pernis JO17-1 4-2 (3-0)

14’ 1-0 (Nick B.)
33’ 2-0 (Joost)
40’ 3-0 (Benjamin)
42’ 3-1
48’ 4-1 (Stan)
60’ 4-2