Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee JO19-1 begint de competitie met een kleine nederlaag

Zaterdag 21 september 2019
Na de wat makkelijke bekerzeges ontving 19-1 op deze stralende dag Zuidland 19-1. Het was goed te zien dat leider Peter het ziekenhuis weer heeft verlaten en de mannen weer een helftje aan het werk kon zien!

Meteen vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat alle zeilen bijgezet moesten worden. Zuidland bleek een goede ploeg met een aantal handige en snelle spelers. De eerste kansjes waren voor de oranje-blauwen, maar de verdediging hield ruim een kwartier kranig stand. Aan de andere kant wist Flakkee nauwelijks iets te creëren.

Het was niet verwonderlijk dat de gasten de score openden. Na een voorzet via een snelle aanval over rechts liet de inlopende linksbuiten Timo kansloos (0-1). De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Het middenveld had de drie spitsen nog nauwelijks weten te bereiken, dus Joost besloot zelf maar eens diep te gaan. Hij kreeg de bal aangespeeld, ging alleen op de keeper af, maar werd net buiten de zestien getorpedeerd door de keeper. Iedereen dacht aan een penalty en/of een gele (of misschien wel rode) kaart, maar de scheidsrechter liet het bij een directe vrije trap randje zestien. Via een been pegelde Jort de bal met zijn linker binnen (1-1).

Ook na de gelijkmaker bleef Zuidland de betere ploeg. Zuidland claimde op haar beurt een penalty toen een doorgebroken speler op het laatste moment door Danny werd gestuit, maar de scheidsrechter oordeelde (terecht) dat de bal was gespeeld. Vlak voor rust wist Zuidland, via weer een aanval over rechts, toch voor de tweede keer te scoren. Op de 1-2 ruststand kon weinig afgedongen worden.

Na de thee ging Flakkee iets beter tegenstand bieden. Laatste man Tim schoof steeds vaker in, zodat het middenveld werd versterkt. Omdat de ploeg verder naar voren speelde kwamen er meer mogelijkheden. Aan de andere kant gaf dit ook meer ruimte voor de snelle spitsen van Zuidland, maar Luc en Danny (die uitgroeide tot motm) en waar nodig Timo (met een paar goeie reddingen) wisten een tegendoelpunt te voorkomen.

Nadat al een keer hands was gemaakt in het strafschopgebied door een Zuidlandse verdediger, gaf de scheidsrechter voor een tweede handsbal wel een penalty. Het leek er op dat de verdediger er weinig aan kon doen dat de voorgezette bal tegen zijn arm kwam, maar kennelijk was dit een optelsom. De protesten van Zuidland waren hevig en werden nog heftiger toen de eerste penalty werd gemist en de scheidsrechter oordeelde dat deze overgenomen moest worden, omdat de keeper te vroeg had bewogen. De tweede penalty werd onberispelijk binnengeschoten door Ivo (2-2).

Waar het voor de hand lag dat Flakkee de gelijke stand zou koesteren, bleef Flakkee de aanvallende strijdwijze hanteren en dat speelde Zuidland in de kaart. Toen Tim weer een keer inschoof leek het dat er een overtreding op hem werd gemaakt. Dit keer was het Flakkee dat heftig protesteerde, maar Zuidland mocht doorvoetballen en liep dit keer wel door de uitgedunde verdediging (2-3). In het laatste kwartier probeerde Flakkee het nog wel, maar veel krachten waren al weggevloeid en het lukte jammer genoeg niet voor de derde keer een achterstand ongedaan te maken.

De overwinning van Zuidland was terecht, maar Flakkee 19-1 mag toch trots zijn op deze prestatie. Iedereen heeft keihard geknokt voor een resultaat, maar dat was helaas tegen deze tegenstander niet genoeg. Volgende keer beter!

Flakkee 19-1 – Zuidland 19-1 2-3 (1-2)

20’ 0-1

25’ 1-1 (Jort)

40’ 1-2

70’ 2-2 (Ivo, p.)

75’ 2-3