Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee JO19-1 laat punten liggen op Spartacus

De afgelopen weken was met gemak gewonnen van de rode lantaarndrager (0-3 bij WFB) en ietwat geflatteerd verloren van de koploper (2-6 tegen Botlek). Vandaag was alles anders. Vandaag was de wedstrijd waar twee ploegen al geruime tijd naar uitkeken, de derby DJS JO19-2 tegen Flakkee JO19-1. Hoewel er gelukkig onder jeugdspelers geen sprake lijkt te zijn van haat en nijd (anders dan bij nog veel te veel senioren van beide clubs), stond er een lekkere dosis spanning op deze wedstrijd. Maar dat was alleen omdat je niet onder wilt doen tegen vrienden, bekenden en/of klasgenoten. Veel spelers namen het duel uit de onderkant van de middenmoot in de derde klasse erg serieus. De wedstrijd begon pas om 14.30, maar als men al uit was gegaan op vrijdag, waren feestjes vroegtijdig verlaten om op tijd op bed te kunnen liggen.

Het duel werd om onduidelijke redenen op het laatste moment verplaatst van veld 3 naar veld 4 van Spartacus (pal naast het trainingsveld van de jo19-1). Niemand begreep waarom, maar dat was vast onderdeel van de psychologische oorlogsvoering. En hoewel DJS 19-2 met gemak 16 man kan opstellen, was het kennelijk toch nodig twee spelers van de JO19-1 in te huren. Het gerucht gaat dat de wedstrijd van de JO19-1 hier bewust voor was verzet, maar dat is nog niet bevestigd.

Maar goed, de toon was gezet en het was niet heel vreemd dat de wedstrijd meer spannend was dan goed. Normaal gesproken zou Flakkee niet zoveel problemen moeten hebben met deze tegenstander, maar het geel/blauw werkte als een rode lap op de stier. De spelers van DJS deden heel erg hun best en lieten niet na waar mogelijk het spel te ontregelen en te vertragen. De open vlakte met harde wind (waardoor de bal telkens veel te lang in de bosjes belandde) en meerdere onbegrijpelijke beslissingen van de warrige leidsman maakte een leuke wedstrijd niet echt mogelijk. Nu moet natuurlijk wel gezegd worden dat het niet eenvoudig is deze wandelende testosteronbommen, die allemaal niet willen verliezen, onder de duim te houden.

Flakkee was de eerste helft iets beter dan DJS, maar kreeg toch niet heel veel kansen. Het hielp niet dat aanvoerder Tim F. voor een duizend in een dozijn overtredinkje 10 minuten op het strafbankje moest en DJS (ook tot hun eigen verbazing) op voorsprong kwam. Timo schoot een terugspeelbal weer het veld in, maar de bal kwam tegen de spits aan (overigens tegen zijn armen, zo gaf hij later zelf toe, maar dat hadden niet veel mensen gezien), viel ook weer precies voor zijn voeten en zo kon de bal simpel in het lege doel worden geplaatst (1-0).

DJS had iets sneller dan Flakkee door, dat het bij deze scheidsrechter loonde als je bij elke kleine aanraking heel hard schreeuwend naar de grond ging. Toen bij een actie in het strafschopgebied van DJS de bal tegen het lichaam van een verdediger aankwam, riep heel Flakkee heel hard dat er hands gemaakt was. Misschien kwam de bal inderdaad tegen een arm, maar het leek er toch wel op dat de penalty op appèl werd gegeven. Bepaald niet iedereen stond in de rij om hem te nemen. Je hebt natuurlijk nogal wat te verliezen al je uitgerekend in deze wedstrijd mist. De vaste penalty-nemers bedankten voor de eer en uiteindelijk ging Joris achter de bal staan. Hij stuurde keeper Jordaan overtuigend naar de verkeerde hoek (1-1).

De tweede helft was gelijkwaardig, enerzijds doordat Flakkee de ferme wind nu tegen had, maar ook door het inbrengen van de JO19-1 spelers door DJS. Het voetbal bleef erg matig. DJS kreeg nu zelfs wat echte kansen, maar Timo was op zijn hoede. Ook Flakkee kreeg nog een aantal mogelijkheden. De grootste kans was voor Ivo, die alleen op de keeper af ging, maar hij werd net buiten de zestien gevloerd. De met gele kaarten strooiende scheidsrechter (na de gele kaart van Tim F. was er praktisch niet meer met elf tegen elf gevoetbald) was de enige die dit geen rode kaart vond. De vrije trap leverde vervolgens niets op.

Geen van de ploegen wist nog te scoren, en eigenlijk was dat maar beter ook. Op basis van de gehele wedstrijd was het gelijkspel terecht. DJS had niet verloren, Flakkee houdt DJS onder zich in de competitie, dus maandag durft iedereen zich weer op school te vertonen. Er waren als snel weer lachende gezichten en zoals dat hoort heeft een groot aantal spelers met elkaar nog een derde helft gespeeld!

DJS JO19-2 – Flakkee JO19-1 1-1 (1-1)

15’ 1-0
35’ 1-1 (Joris, pen.)