Flakkee JO8 doet ervaring op tegen DJS

Zaterdag 19 Januari
Op woensdag hadden we, zoals bijna gebruikelijk, weer een volledige selectie aan het trainen. Het was voor velen de 1e keer dat er in de regen getraind moest worden. Maar wat een bikkels! Er werd zelfs, op speciaal verzoek van 1 van onze trainers, extra op slindings geoefend. We zullen zijn naam niet bekend maken, maar ik heb vernomen dat hij de volgende keer zelf ook mee gaat doen om de perfecte sliding onder controle te krijgen. Het resultaat mocht er zijn: de wasmachines konden weer overuren draaien.
De schoenen waren ook extra vies. Ik vermoed dat de vaders deze onder handen hebben genomen, want de meeste schoenen zagen er op zaterdag weer piekfijn uit!
Vrijdag begon opeens de winter. Bij Flakkee werden alle wedstrijden al afgelast. Het zal toch wel door gaan..tegen de buren spelen, dat is toch altijd weer een leuk affiche. Arend zou ons op de hoogte houden. Na een koude nacht, werd de what’s app toch nog maar een keertje extra gecontroleerd. Geen bericht, gelukkig!! We mogen de wei weer in. Handschoenen, mutsen, sjaals, thermo-kleding, alles werd ingepakt.
Vandaag stond onze 2e oefenwedstrijd op het programma. De laatste wedstrijd voordat we aan de competitie gaan beginnen. We liggen goed op schema. De conditie gaat met sprongen vooruit, de bal-aannames gaan vrijwel vlekkeloos, paasjes komen steeds vaker goed aan en sommigen kunnen zelfs al 3 keer een bal hoog houden!
Het veld lag er prachtig bij, schitterend winters weertje, ideale omstandigheden voor een ouderwetse burenclash! Een wit laagje over het veld, waardoor sommigen dachten dat we op kunstgras zouden spelen. Keeper Luuk werd goed ingeschoten. Iedereen deed de warming-up op zijn eigen manier. De kou trok langzaam weg. Wel of geen handschoenen was nog wel een dingetje. Veelvuldig werd er gewisseld tijdens de wedstrijd. Maar uiteindelijk viel de kou reuze mee.
We begonnen de wedstrijd met een aanvallende instelling. DJS werd zowaar ver terug gedrongen. Schotjes en corners waren het resultaat. Counters werden vakkundig ongedaan gemaakt door Joey, Joep en Wessel. Milan (onze nieuwste aanwinst met een gouden linkerbeen) en Mats waren heer en meester op het middenveld. Jart en Jayden sleurden achter iedere bal aan en zochten veelvuldig het duel op. Er werd met krachten gesmeten. We zaten er gelijk goed in. Hartverwarmend om zoveel spelvreugde te zien!
DJS wist even niet waar ze het zoeken moesten. Dit hadden ze blijkbaar niet verwacht, maar eerlijk is eerlijk, ze wisten zich vrij snel te herpakken. Al snel waren wij de onderliggende partij en werd Luuk flink onder vuur genomen. Toch bleven we, ondanks 4 tegendoelpunten, goed meevoetballen. Luuk haalde er nog 2 mooie ballen uit en zo bleven we toch nog in de wedstrijd.
Vlak voor rust stoomde Joep ook eens mee naar voren en had een verwoestend schot in petto! De keeper had er alle moeite mee, de bal ging tussen z’n benen door…maar net voor de doellijn had hij hem toch nog te pakken. Jammer!
In de rust konden we allemaal weer even op temperatuur komen. Luuk had het toch wel erg koud gekregen en werd weer op temperatuur gebracht door z’n moeder. Joep had wel zin om te keepen. T was eigenlijk niet zijn beurt, maar Joep drong wel heel erg aan. Nou, vooruit dan maar. Blijkbaar had hij nog ergens stiekem een keepers-training gevolgd, want hij zou de held van de….nee dat verklap ik nog niet. Uiteraard werd de stand gewoon weer op 0-0 gezet. Dit vond de (goed leidende) scheidsrechter van dienst gelukkig geen enkel probleem.
Het publiek was er ook weer klaar voor. Het zonnetje werd steeds aangenamer. De handschoenen waren nu wel zo goed als allemaal verdwenen.
De 2e helft kunnen we kort samenvatten: Joep
DJS begon de 2e helft voortvarend met mooie aanvallen. Maar wij hadden in de 2e helft Joep, die in wereldvorm was. De ene na de andere bal werkte hij uit zijn doel. Samen met de verdedigers wist hij bijna iedere bal weg te werken. Gelukkig kwamen wij er ook nog regelmatig goed uit en zo bleven wij ook leuk meevoetballen. Er zit zeker nog veel groei in dit team. DJS wist nog 2 keer te scoren, maar wij losten toch ook nog enkele schoten. Zelfs Ronaldo-trucjes werden uitgeprobeerd. Het is tenslotte een oefen-wedstrijd en het publiek moet ook vermaakt worden.
En opeens kwam daar ons moment van glorie: Via de verdediging werd de bal op snelheid naar het middenveld gespeeld. Even een kleine demonstratie op het middenveld…op links werd Milan opeens, geheel onverwachts voor de tegenstander, diep gestuurd…een perfecte bal op snelheid achter de verdediging. Ik hoorde achter me in het publiek al de term tikkie-takkie vallen. Milan gaf een perfecte harde voorzet op onze spitsen, die als hyena’s naar voren waren geslopen..klaar om de bal af te ronden…via een DJS-speler vloog de bal onhoudbaar achter de keeper: GOAL!!!
In de resterende minuten golfde het spel op en neer. Doelpunten vielen er niet meer. Op naar de penalty-serie, dat is altijd weer een feest. Met Joep in super vorm hadden we er allemaal heel veel zin in! En Joep werd vandaag de held van de penalty-serie: 7 van de 8 strafschoppen gingen er niet in! Hij pakte er een paar en de rest keek hij gewoon naast het doel. Wij wisten er wel een aantal te maken. Ik dacht minimaal 3. Een mooie afsluiting van een gezellige ochtend. Wij zijn klaar voor de competitie.