Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee JO9-1 : Een wedstrijd met perspectief

31 augustus 2019
SV Poortugaal JO9-2 – Flakkee JO9-1
Uitslag: 11 – 3

Na de zomervakantie, zonder training, met nieuwe spelers, in nieuwe tenues, één leeftijdsklasse hoger en twee divisies hoger begonnen de spelertjes van JO9-1 met een gemiddelde leeftijd van 7 jaar vandaag weer aan hun eerste competitiewedstrijd.
Speelperiode 1: 4 – 0
Duidelijk onwennig, sommigen nog slaperig, vanuit de vakantiemodus en met wat wedstrijdspanning begonnen wij aan de eerste minuten. Gelukkig was Joep, onze keeper, goed bij de les. Hij hield op magistrale wijze meerdere doelschoten van SV Poortugaal tegen. Echter een aantal prachtig uitgespeelde kansen kon hij niet keren. Gelukkig waren de eerste 10 minuten zo voorbij voor een eerste tactische bespreking.
Speelperiode 2: 2 – 1
De spelertjes waren duidelijk wakker geschud door de tegenstander en door coach Arend. Het tweede deel werd er agressiever op de bal en man gespeeld en de eerste tekenen van overspelen kwamen weer terug. Dit leidde onder meer tot het eerste doelpunt van het seizoen: Wessel rondde met een gericht schot in de linkerhoek een goed opgezette aanval perfect af.
Speelperiode 3: 2 – 2
Na de grote pauze, met limonade achter de kiezen, een peptalk door alle aanwezige ouders, kwam het beste deel van de wedstrijd. Swen, ingevlogen vanuit JO10, gaf extra slagkracht door de rust te bewaren en enkele mooi afgemeten voorzetten te geven. De temperatuur liep inmiddels behoorlijk op en ook de speelwijze van onze toppers van JO9-2. Twee mooie doelpunten, eentje van goalgetter Jayden en eentje van balgoochelaar Mats. En in deze speelperiode hadden de aanvallers van SV Poortugaal het enorm lastig met de verdedigers voetbalvreter Luuk en ballenblokker Thomas.
(dat we een paar minuutjes met een mannetje meer in het veld stonden viel de tegenpartij gelukkig niet op)
Speelperiode 4: 3 – 0
In deze periode was onze fysieke conditie uitgeput. SV Poortugaal ging over naar galleryplay. Zelfs hun keeper verliet zijn eigen goal om mee te voetballen. Van de vele afstandsschoten richting ons doel gingen er gelukkig maar drie in.
Einduitslag 11 – 3. Een knappe prestatie rekening houdend dat zij gemiddeld een jaar ouder waren (8 tegen 7), en dat zij al voor het tweede jaar in deze divisie spelen. Een goed perspectief voor onze jeugdspelers.
Op naar een eerste training en de volgende (thuis)wedstrijd tegen VV Brielle.