Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee JO9-1 gaat strijdend ten onder

5 Oktober 2019
Vijf weken geleden speelden we ook tegen SV Poortugaal JO9-2. Toen, net na de zomervakantie zonder training, gingen we kansloos ten onder, 11 – 3. Maar zagen we wel perspectief.
Dat perspectief kwam vandaag volledig uit de verf. Wat een goede en vooral ook spannende wedstrijd.
Om 9:30 uur begon de kundige spelbegeleider met het enthousiasmeren van alle spelertjes. Even een handje geven aan iedereen, en vervolgens met een duidelijk fluitsignaal. De wedstrijd was gestart.
Onze jongens hadden afgelopen week duidelijk een paar andere trainingen gehad. Iedereen had een eigen plek, iedereen coachte elkaar, iedereen ging vol voor de bal, en overspelen ging haast vanzelf. Een genot om te zien.
Echter, duidelijk was dat de tegenstander de afgelopen weken eveneens goed getraind had. De blauw-zwarten gingen er ook vol voor.
In de eerste tien minuten werd er drie keer gescoord. SV Poortugaal scoorde eerst twee keer. Vervolgens scoorde Milan zuiver uit een vrije trap voor Flakkee, na een tweemans-charge op Wessel.
De tweede tien minuten gebeurde veel (mooie passes, individuele acties, uitverdedigen voor het doel langs, schaartje Mats), maar toch werd er niet gescoord. Pauzestand: 1 – 2.
Vervolgens voerde Jayden in de derde tien minuten de spanning volledig op. Met een actie a la Karsdorp scoorde hij de gelijkmaker: 2 – 2. De tegenstander wist even niet waar ze het moesten zoeken. Dan maar een hard schot op onze keeper, Joep. De bal was zo hard op zijn buik dat hij even een kleine wedstrijdpauze inlaste. Maar het was geen doelpunt Joep!
De laatste tien minuten … nog even volhouden en mogelijk nog winnen? Helaas, de Poortugalezen scoorden, achteraf, het winnende doelpunt. In de laatste minuten ging Flakkee vol voor nog een gelijkmaker. Bij onze corners stond zelfs iedereen in de zestien en probeerden ook Luuk en Thomas de bal er in te frommelen. Helaas was er geen vijfde periode van 10 minuten. Eindstand 2 – 3.
De penalties wonnen wij natuurlijk weer. 4 – 4, met een speler minder 😉
Na het douchen kreeg Wessel de penalty-bokaal van het vorig seizoen uitgereikt door trainer Arend.

Volgende week uit tegen Brielle, daar verloren we vier weken geleden thuis met 0 – 16 van.
Ben benieuwd hoe dat onze jongens afgaat …