Flakkee JO9-1 oefende tegen DVV

Aangezien Flakkee JO9-1 nog niet in de nieuwe wedstrijdvorm (kleiner veld, 6 tegen 6, indribbelen/passen ipv ingooien enz.) gespeeld heeft, hadden we voor de maandagavond een oefenwedstrijd tegen DVV’09 JO9-1 georganiseerd.
Volgens de KNVB levert deze vorm meer spelplezier op voor de spelers omdat er meer balcontacten/acties en doelpunten plaatsvinden.
Vervolgens bleek dit ook zo uit te pakken, alle jongens waren zeer actief en er werd door bijna iedereen gescoord.
Na de bespreking in de kleedkamer, waarbij de nieuwe regels uitgelegd werden ging de spelersgroep het veld op, eerst netjes op een rij voor het handenschudden met de tegenstander en vervolgens de aftrap!

Uiteraard moesten beide ploegen nog wennen aan de nieuwe speelvorm maar ze waren zeer aan elkaar gewaagd en het spel vloog over en weer.
Met onze nieuwe aanwinst Abdi in het doel begonnen de jongens gemotiveerd aan de eerste wedstrijd van het seizoen.
Met een fraai afstandsschot scoorde Quint de openingstreffer waarna DVV’09 al snel de gelijkmaker binnenschoot. Vervolgens scoorden Thijs, DVV’09 en Stef fraaie doelpunten, waarna we met 3-3 de rust in gingen.
Na de rust had Flakkee even een dipje waardoor DVV’09 ondanks prima keeperswerk van inmiddels Quint kon uitlopen. Eenmaal de draad weer opgepakt bepaalden we dankzij fraaie acties van Olaf, Thomas, Thijs en Milo de uiteindelijke eindstand. Volgens de prima leidende spelbegeleider Mariska was deze 6-5 (al gingen er geruchten dat het 5-6 moest zijn)…
Zaterdag gaan we naar het altijd lastige VV s’Gravendeel voor de beker.