Flakkee JO9-3 haalt uit bij Nieuwenhoorn

Zaterdag 3 november 2018
Vandaag mocht JO9-3 vroeg uit de veren. De uitwedstrijd tegen Nieuwenhoorn stond om half negen gepland. Het was zeker geen onbekend terrein voor de jongens, want een aantal weken geleden mochten ze ook al tegen Nieuwenhoorn aantreden. Ditmaal was het wel een lager geklasseerd team. Toch zorgden de coaches Hendrik en Casper voor een oplettend Flakkee. Onderschatting is een gevaarlijke vijand.

De jongens in het blauwgeel gingen direct vanaf de aftrap er tegenaan. Tom liet zich direct zien met een sterke interceptie en speelde de bal naar Liam. Liam kon direct hard uithalen en de beloning was een benoeming op het scorebord, 0-1. Na de openingstreffer ging Flakkee direct op zoek naar meer, wat ook lukte. Liam kon wederom een zuivere hattrick maken vanuit een scrimmage en na een schitterende voorzet van Sven. Het werd de trainers en meegereisde supporters duidelijk dat dit wel eens een monsterscore kon gaan worden. Zeker gezien we voor onze vaste keeper Elian nog geen balcontact konden noteren. In het vervolg van de eerste helft liep de score verder uit door een droge knal van Jafari en mocht Kacper zijn eerste officiële goal op zijn naam schrijven, 0-5.

Na de thee vond Kacper één doelpunt nog mager op zijn CV. Hij ging samen met het team op zoek naar het magische cijfer tien. Dit ging hem niet verkeerd af, want hij werd wederom succesvol voor het team. Kacper knalde de 0-6 en de 0-7 tegen de touwen. De trainers van Nieuwenhoorn stonden te beven in hun schoenen. Ook het vervolg van de wedstrijd bleef voor Flakkee, wat resulteerde in een knappe poeier van Tom. Keihard in het dak van het doel, 0-8. Omdat Elian vrij weinig te doen had, mocht hij zijn doel verlaten. Sven nam de taken prima over van Elian. De laatste 5 minuten gingen de jongens van Flakkee er nog eens goed tegen aan. Rick stroopte zijn mouwen eens goed op en ging op zoek naar een mooie treffer. Dit lukte hem door vanuit de tweede linie de bal netjes laag in het doel te schuiven, 0-9. Zou dat tiende doelpunt dan daadwerkelijk gaan lukken? Jazeker, want Rick was er nog niet klaar mee. Hij kapte twee verdedigers uit en schoot keurig tussen de palen tegen de touwen, 0-10.

Ondanks dat de jongens een paar tandjes beter waren, hadden ze weer erg genoten. Het team mocht de penalty’s nog nemen om de wedstrijd af te sluiten. Deze werden erg goed genomen door Nieuwenhoorn, terwijl onze jongens niet helemaal scherp waren. Toch knalde Jessey, Rick en Tom voor Flakkee hard binnen. Vervolgens was het tijd om thuis de kachel op te zoeken. Het was weer een leuke ochtend met deze fantastische groep!