Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee JO9-3 is niet van suiker

Op deze regenachtige zaterdagmorgen kwamen de mannen van Flakkee JO9-3 het voetbalpark van Flakkee op. De wedstrijd tegen Hellevoetsluis stond op het programma. Het beloofde een spannende pot te worden, want Hellevoetsluis had nog niet verloren. Op een nat veld begon Flakkee fris en fruitig aan de wedstrijd. Coaches Eddie en Hendrik zagen de jongens al snel op voorsprong komen. Door een mooie poeier van Liam in de derde minuut mocht het thuisteam de 1-0 voorsprong noteren op het scorebord. Het doelpunt maakte het team van Hellevoetsluis direct wakker. Een offensief van Hellevoetsluis was in de maak. Gelukkig kon Hellevoetsluis de sterk keepende Elian niet passeren. Nu de gelijkmaker in de lucht hing, was het Liam die vanuit een intrap de bal voor het doel schoot. Via een verdediger van Hellevoetsluis viel de bal binnen. Helaas moest de scheidsrechter het doelpunt afkeuren omdat dit tegen de regels was. Toch was het lot bepaald, want een aantal minuten later kwam Kacper knap voor zijn man en kon op het doel schieten. Na een goed blok van de keeper, kon Liam de rebound tegen de touwen knallen. De 2-0 was een feit. In het laatste stukje van de tweede helft maakte Liam zijn zuivere hattrick af. Een mooi afstandsschot ging via de onderkant van de lat in het doel. De mannen mochten gaan rusten met een 3-0 voorsprong.

Tijdens de rust begon het flink te regen. Dit viel de jongens blijkbaar zwaar, want in een tijdsbestek van vijf minuten was de stand helemaal gelijk getrokken. Dit was het moment om te laten zien dat de jongens niet van suiker waren. Jessey veegde zijn brillenglazen schoon en Tom veegde het achterveld schoon. De sterk spelende Tom gaf de bal voor op Sven, die de bal met een geplaatst schot over de doellijn kreeg. Het team kon het slechte begin van de tweede helft achter zich laten en ging er nog eens vol tegen aan. Na de 4-3 ging het over en weer, maar Tom liet de tegenstander niet toe in het eigen strafschopgebied. Rick probeerde van afstand de voorsprong uit te breiden, maar het schot bleef hangen in de verdediging. Liam volgde het voorbeeld om van afstand te schieten, 5-3! De overwinning was nu wel heel erg dichtbij. Het weer werd er niet beter op, maar de tegenstander wel. Het slotoffensief van Hellevoetsluis zorgde nog voor een mooi doelpunt, 5-4. De spanning was in de slotminuten om te snijden en het publiek durfde niet meer te kijken. Gelukkig kon Liam zijn vijfde doelpunt van de ochtend noteren met een knap schot laag in de hoek. De scheidsrechter maakte een eind aan de wedstrijd en 6-4 werd de einduitslag.

De jongens hadden met mooi teamspel weer een mooie uitslag neergezet. Niemand deed voor elkaar onder, waardoor de overwinning als een echte teamprestatie voelde! Tijdens de penalty’s knalde Elian, Jessey en Kacper nog eens goed in het dak van het doel. Na de penalty’s lekker opwarmen onder de douche en lekker smullen van de chips die Tom met zijn opa uitdeelde. Op naar volgende week!