Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee 1 te sterk voor Herkingen’55

Zaterdag 2 februari 2019
Er was vooraf veel twijfel of de wedstrijd wel door kon gaan, mede door het weer en de kennis dat het veld van Herkingen er niet heel best bij ligt. Daardoor waren we toch verrast dat we om 11:00 uur hoorden dat de wedstrijd door zou gaan. Met een bijna volledige selectie reisden de mannen van Flakkee af naar Herkingen, en floot de scheidsrechter om 14:30 uur af voor de wedstrijd.

Vooraf werd er nog verteld dat er veel strijd nodig zou zijn tegen Herkingen’55, en dit zou Flakkee ook tonen in de eerste helft. Want binnen 1 minuut stond Flakkee op een 0-1 voorsprong, op het middenveld werd een duel gewonnen en de bal kwam bij Witvliet die de bal over de verdediging gespeeld op Groenendijk die hem op zijn beurt aan de Blok gaf en de bal keurig in doel schoot. Flakkee was feller dan Herkingen en bijna elk duel werd gewonnen op dat moment , in de 10de minuut was het weer raak voor Flakkee, v.d. Nieuwendijk stuurde de Blok weg en hij stond gelijk 1 op 1 op de keeper met een gelukje kreeg hij de bal mee en kon zo in een leeg doel de 0-2 scoren. De koek was nog niet op voor Flakkee in het eerste kwartier want spits Kievit werd aangespeeld, hij draaide zich vrij en schoot feilloos rechts in het doel voor de 0-3. Flakkee wilde door en kreeg ook nog zijn kansen om de score te verhogen. In de 25ste minuut stuurde Groenendijk, Osseweijer weg op de rechterkant, hij gaf een hoge voorzet voor de voeten van den Hengst maar die schoot jammerlijk genoeg op de lat. In de 30ste minuut was het weer het houtwerk wat Flakkee tegenhield op een 4de goal, Kievit schoot op de paal van een meter of 20. Herkingen werd gevaarlijk door hun spelhervattingen rondom het doel, maar verdedigend leek het (lang) goed te staan, maar in de 33ste minuut liet men zich toch verrassen door zo’n spelhervatting een vrije trap rondom de middenlijn werd snel genomen over de verdediging en de vleugelspeler stond 1 op 1 tegen R.Vinke, maar hij kon niet voorkomen dat hij de 1-3 kon binnen schieten. In de 44ste minuut wist Flakkee toch nog 1 keer te scoren na een corner wist Groenendijk de bal toch nog een keer hard en laag voor te zetten en via de keeper en spits Kievit rolde de bal in het doel en gingen we rusten met 1-4.

In de 2de helft veel minder spektakel dit kwam mede door de scheidsrechter die de wedstrijd ‘dood fluite’, waardoor beide ploegen niet echt meer in de wedstrijd kwam. In het begin kwamen er nog wel kansen voor Groenendijk, Kievit, Osseweijer en v.d. Nieuwendijk. Maar alle pogingen vonden of de keeper of gingen net over het doel. Herkingen ging meer en meer de aanval zoeken en ze vonden hun geluk in de 59ste minuut de aanvaller schoot over doelman R.Vinke en de bal rolde langzaam het doel in, verdediger Robijn kon er net niet meer bij. Maar Flakkee kwam niet meer in de problemen, mede door een degelijke maar sterke verdediging en een scherp middenveld die vele duels wisten te winnen. En in de slotfase hadden ze moeten scoren, maar het vizier van Osseweijer en Groenendijk stond niet scherp om de overwinning nog meer glans te geven. En na 94 minuten voetbal stond er een mooie 2-4 op het scorebord en gingen de mannen van Flakkee terugwaarts naar Flakkee met 3 punten.

Een mooie overwinning voor Flakkee en zeker voor trainer v.Poortvliet, die het toch wel beschouwde als een pikant potje. A.s. zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen SNS. We hopen weer op uw steun.

Opstelling; R.Vinke – Witvliet(70. v.d. Sluys), Westhoeve, Robijn, Frank- v.d. Nieuwendijk, den Hengst, Osseweijer – de Blok, Kievit ( 77. v.d. Nieuwenhuijzen), Groenendijk.