Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Gianna Bosman maakt de stap naar de meiden van het Sparta talententeam.

Sinds vorige week traint Gianna Bosman mee met de talenten van Sparta Rotterdam. Na een talentendag werd zij uit vele meiden geselecteerd en mag ze meedoen met het talententeam.
Voor Gianna is het een waardering voor haar harde werken en mentaliteit die ze bij haar eigen club Flakkee al sinds de minipupillen laat zien. Daarom is het leuk om terug te kijken in tijd vanaf de Minipupillen tot nu.
Gianna is al lid van Flakkee vanaf November 2009. Ze begon zoals de meeste teamgenoten bij de Minipupillen.
Op zaterdagmorgen op het kunstgrasveldje schopte ze voor het eerst tegen een bal. Een bleu meisje met 2 vlechtjes ging de strijd aan tegen de jongens. Dit was ze thuis al gewend met haar 2 oudere broers Gianluca en Andrea. Dus bang was ze absoluut niet.

Van de minipupillen ging ze naar de F2 waar ze in haar team 1 was met de jongens. Nog wel terughoudend en aan de hand van de leiders het veld op maar als de wedstrijd begon beet ze van zich af. Bij SSS Klaaswaal uit werd ze voor het eerst kampioen. Na 2 jaar F ging ze naar de E2 en vervolgens de E1. In die tijd werd het terughoudende meisje een meid die voor niemand terugdeinsde. Met inzet en een winnaarsmentaliteit stond ze als laatste vrouw haar mannetje op de velden. Vele tegenstanders die het veld op  kwamen riepen “Oh ze hebben een meisje” kwamen daar na 5 minuten op terug. Tot op de dag van vandaag is dat het geval.
Na de E periode werd het halve veld verruilt voor het hele veld bij de D. Met mooie rushes en harde schoten maakte ze de tegenstanders het leven zuur. Defensief schroomt ze niet om er hard maar fair in te gaan.
Nu speelt ze in de JO17 waar ze op het middenveld een belangrijke speelster is. Met haar inzet waar menig teamgenoot van kan leren gaat ze ervoor. Vorig seizoen werd ze gevraagd om mee te doen bij Dames 1 van
Flakkee.. In dit team speelt ze regelmatig mee maar de voorkeur ligt nog steeds bij ‘haar’ jongens waar ze al die jaren mee samenspeelt. Ze mist zelden of nooit een training en wedstrijd.
Ook is Gianna nog 2x in de week te vinden op het trainingsveld bij de JO9-2. Een wedstrijd fluiten zaterdagsochtends lukt bijna niet meer omdat ze bij Dames 1 en de JO17 zaterdags actief is. Als het enigszins kan kijkt ze ook nog de wedstrijden van Flakkee 1 waar beide broers actief zijn.
Het verbaast ons ook niet dat Gianna dit in haar heeft want ze verdiend het dubbel en dwars. Super om te zien dat ze haar training afwerkt bij Sparta in het stadion. Hopen dat je ver mag komen en ook nog zo lang mogelijk bij Flakkee actief kunt blijven.

Je ouders, broers, teamgenoten en wij zijn super trots op jou!!!!
Cebes
Jeroen
Patrick

Gianna bij Sparta