Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Hilarische Piet laat de kinderen genieten

Op een koude zaterdagochtend, zo koud dat je liever in je warme bedje had willen blijven liggen, kwamen de kinderen van de JO7 van Flakkee met een brede glimlach op hun gezicht naar de voetbaltraining. De allerjongsten met hier en daar zelfs nog een jonger gezinslid hadden zich uitgedost en aangekleed als prachtige sinterklaasjes en pietjes. Het was namelijk tijd voor de jaarlijkse pietentraining. En de temperaturen onder het vriespunt leek hen niet te deren. Het gezellig versierde kunstgrasveldje glom van de rijp op het bevroren kunstgras en knisperde zelfs als je er overheen liep. Een echt winters decor.

Op het veldje waren diverse spelletjes klaargezet zoals pieten blikgooien, groot mikado, piet en sint sjoelen, pietenpakjes parcours en (bevroren) taai taaipop happen. De kinderen werden in groepjes verdeeld en onder begeleiding van veel behulpzame ouders stond het gezelschap op het punt van start te gaan toen er een piet het veldje op kwam lopen. Piet was op zoek naar de tannis (tennis) en vroeg de kinderen of ze hier op het juiste adres was. Piet zag alle leuke spelletjes en dacht dat is leuk en gelukkig mocht ze mee doen van de kinderen.

Piet ging voetballen met haar tennisracket wat uiteraard een perfect recept was voor een lachstuip bij alle kinderen. Piet zette haar sporttas bij de moeder van Luuk en vroeg haar op de tas te passen. Maar wat kwam er voor een hard geluid uit die tas? Het was piet zijn mobiele telefoon. Althans, de kinderen herkende het voorwerp niet eens als telefoon, want het was een ouderwetse draaitelefoon. De telefoon deed het helemaal niet. En piet ging op zoek naar een telefoonaansluiting. Die bleek er niet te zijn, niet in de commissie kamer, niet in de kleedkamers en niet in de kantine. Maar gelukkig mocht ze de telefoon lenen van Marieke die achter de bar stond.

Als afsluiting krijgen de kinderen wat drinken in de kantine en mochten ze gaan kijken of er wat in hun schoentje zat: een zelf geknutseld schoentje die ze de week ervoor in de kantine naast de schoorsteen neer hadden gezet. Het schoentje was gevuld met een leuk cadeautje en een lekker zakje kruidnootjes en snoepjes. De oudsten moesten hun pieten pakje snel verruilen voor het Flakkee tenue om het aansluitende voetbaltoernooitje te gaan spelen. Onze speciale dank gaat uit naar de geweldig hilarische Piet, die deze ochtend tot een daverend succes heeft gemaakt. Ondanks de kou was het een zeer geslaagde ochtend!