Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee JO17-1 na penalty’s uitgeschakeld in de beker (inclusief video)

Na plaatsing voor de volgende ronde had Flakkee JO17-1 een uitwedstrijd geloot tegen NSVV JO17-2. Een lastige opgave, want dit team speelt een klasse hoger. Flakkee moest het doen zonder de geblesseerde Nick en ook de vakantie-vierende Marijn en Thymo waren niet aanwezig. Oud-speler Swen en Sico (JO19-1) boden de helpende hand.

Een aantal weken geleden had NSVV een aantal wedstrijden af moet lassen omdat er een gebrek aan scheidsrechters was. Vandaag was dat gelukkig niet het geval en de wedstrijd werd prima geleid.

In de beginfase van de wedstrijd bleken de teams aan elkaar gewaagd. Na zo’n tien minuten kreeg NSVV echter de overhand en dit werd met name veroorzaakt door Flakkee zelf, want het middenveld was ronduit zwak en het team grossierde in onbegrijpelijke foute passes. Na een vrije doortocht voor de rechterspits van NSVV werd knalhard de 1-0 binnengeschoten en niet veel later moest gelegenheid keeper Swen weer vissen toen de bal via de paal voor de voeten van een Numansdorper kwam (2-0). Een ongelukkige en onnodige tegengoal, maar ja, onder druk wordt alles vloeibaar.

Flakkee herpakte zich in het vervolg enigszins en wist tot de rust de schade te beperken. Een mooi schot van Joost belandde op de lat, maar de aansluitingstreffer viel helaas niet.

In de rust trok Stan het keeperstenue aan en Swen werd veldspeler. Flakkee had het geloof in een resultaat teruggevonden en kwam als herboren uit de kleedkamer. Vlak na rust pegelde Swen de 2-1 binnen en de jacht op de gelijkmaker werd ingezet. NSVV kwam er nauwelijks meer aan de pas. Er kwamen kansen voor Joris, Benjamin, Joost en Kevin maar pas tien minuten voor tijd viel eindelijk de verdiende gelijkmaker. Op aangeven van Swen maakte Benjamin de 2-2. De eindfase was meer spannend dan goed en de beste kans was er voor NSVV, maar Stan wist met een miraculeuze redding een nederlaag te voorkomen.

Een penaltyserie moest beslissen wie de volgende ronde mocht spelen. NSVV bleef foutloos, Flakkee miste helaas één keer, waardoor het bekeravontuur er op zit. Een sportieve en spannende wedstrijd en door de goede tweede helft mocht JO17-1 het veld toch met opgeheven hoofd verlaten.

NSVV JO17-2 – Flakkee JO17-1 2-2 (2-0)
NSVV w.n.s

15’ 1-0
21’ 2-0
45’ 2-1 (Swen)
70’ 2-2 (Benjamin)