Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Flakkee JO17-1 neemt drie punten mee uit Spijkenisse

28 Oktober 2017

JO17 was weer eens uitgenodigd om een duik te nemen in een van de rubberbaden van Spijkenisse. Zonder punten te hebben gehaald in de laatste vier wedstrijden en zonder Dominique (privé-omstandigheden), Luke (uitgeleend aan de JO19, maar wel als supporter aanwezig, klasse!) en coach Osseweijer (uitgeleend aan Flakkee 1) nam het team het op tegen de nummer vier van de competitie, Spijkenisse JO17-5.

Met in het achterhoofd de goeie tweede helft tegen Smitshoek vorige week, vielen interim-coaches Van den Doel en Tijl terug op het vertrouwde 4-3-3. Flakkee begon goed aan de wedstrijd, maar kwam niet echt tot grote kansen. Na een klein kwartiertje kreeg de thuisploeg wel een mogelijkheid. Door een slippertje in de (verder zeer geconcentreerd) spelende verdediging van Flakkee kwam een van de aanvallers oog in oog met Thimo en het was helaas meteen raak (1-0). Vlak voor rust kreeg Spijkenisse nog een tweede grote kans, maar Thimo pareerde prachtig met zijn maatje 48.

Flakkee mocht er in blijven geloven en deed dat ook. Na rust meteen een grote kans. Benjamin kon alleen op de keeper af en kon alleen met een overtreding worden gestopt. De (overigens uitstekende) scheidsrechter hield het bij een tijdstraf van 10 minuten en gaf een vrije trap net buiten de zestien. Nick B. probeerde het laag in het hoekje, maar de keeper redde goed. Spijkenisse kreeg met tien man direct daarna een kans na een goeie aanval door het midden en Thimo was kansloos (2-0). Flakkee liet zich niet uit het veld slaan en bleef goed partij bieden. Dat leidde tot de aansluitingstreffer van Benjamin, die weer vrije doortocht kreeg en de keeper passeerde met buitenkantje rechts (2-1).

Flakkee ging tegen een steeds sterker wordend Spijkenisse een op een spelen, maar bleef geconcentreerd verdedigen. De ploeg kreeg extra moraal toen bij een mooie kans voor de thuisploeg LCV Jort naar binnen kneep en zich met ziel en zaligheid voor een schot stortte. Prachtige actie! Flakkee ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam ook, en hoe! Benjamin ging weer eens op avontuur, maar er was weer een overtreding nodig om hem te stoppen. Nick B. mocht het weer proberen, nu van 25 meter. Het werd een fantastische vrije trap, in de bovenhoek, echt een schitterende goal (2-2)! Spijkenisse gaf extra gas en omdat Flakkee een op een bleef spelen waren er twee ploegen die vol voor de overwinning gingen. Spannend! Spijkenisse kreeg de kansen, maar Flakkee bleef knokken voor eindelijk eens een goed resultaat. Thimo en de paal voorkwamen een doelpunt, het was zenuwslopend. Zou het lukken het eerste punt uit het vuur te slepen? Jazeker! Vlak voor tijd een iets te korte terugspeelbal op de keeper van Spijkenisse. Joris was attent, onderschepte de bal, omspeelde de keeper en schoof de bal met links binnen. 2-3!

Spijkenisse gaf nog steeds niet op en er volgden nog een aantal spannende minuten met hachelijke situaties voor het Flakkeese doel. Drie corners op rij voor Spijkenisse leverden geen doelpunt op en zo was de eerste overwinning een feit. Een beetje gelukkige winnaar (maar dat mag ook wel eens), maar een mooie teamprestatie, een prachtige wedstrijd en een dikke pluim voor de scheidsrechter. Super gedaan mannen!

Spijkenisse JO17-5- Flakkee JO17-1 2-3 (1-0)

13’ 1-0
45’ 2-0
55’ 2-1 (Benjamin)
68’ 2-2 (Nick B.)
76’ 2-3 (Joris)