Nieuwjaarstoespraak Gert Verhage

Afgelopen vrijdag heeft Gert Verhage een toespraak gehouden tijdens onze nieuwjaarsreceptie. Een kopie van deze toespraak staat hieronder :

“Goedemiddag allen, welkom op de nieuwjaarsreceptie van Flakkee.
Als voorzitter van de voetbalcommissie zou hier normaliter Johan van Oeveren staan. Hij moet echter vandaag gewoon werken. Vandaar dat ik hier sta.
Om te beginnen wens ik iedereen namens de voetbalcommissie een gelukkig, succesvol en gezond 2019.
Terugkijkend naar 2018 was voor Flakkee een vrij rustig jaar. Er waren successen en teleurstellingen. Te vaak bleek dat dit in het niet valt als er in de persoonlijke omgeving mensen wegvallen. Zo zijn er o.a. een oud jeugdlid, een voormalig speler van Flakkee, een ouder en een erelid overleden.
In 2018 is er ook in de voetbalcommissie wat veranderd. Tot het begin van het huidige seizoen was Peter Dale verantwoordelijk voor de jeugdafdeling.
Sinds 2012 was Peter lid van de jeugdcommissie en later de voetbalcommissie. Voor Flakkee was dit een moeilijke tijd met een teruglopend aantal leden. Gelukkig voor ons kwam Peter en mede door zijn grote inzet is dat gestopt en heeft hij een grote rol gespeeld in wat volgens mij niks meer of minder betekende dan de redding van Flakkee . Peter haalde soms letterlijk nieuwe leden thuis op. Organiseren van allerlei activiteiten, benaderen van nieuwe vrijwilligers, reclame voor Flakkee op social media, hij deed dit met veel succes en maakte ook andere vrijwilligers duidelijk dat dit nodig is om Flakkee weer een levendige vereniging te maken.
Voor zijn inzet wil ik hem graag een klein bedankje geven. Graag een applaus voor Peter.
In 2018 is nog een mijlpaal bereikt, namelijk sinds het begin van het ophalen van oud papier met de blauwe containers is als opbrengst de grens van €100.000,-. Een mooie prestatie van de Jan vd Laan en Iman Gouswaart en alle ophalers.
Zoals jullie weten is Flakkee in 1920 opgericht. In het komende jaar is een groep van ongeveer 7 vrijwilligers druk doende om in het voorjaar van 2020 dit op gepaste wijze te vieren. Hier is ook geld voor nodig. Hiervoor wordt o.a. door Leen Roetman en Jaap Westhoeve het 3-uit-15 georganiseerd. Bijna elke donderdag is hiervan de trekking met vaak mooie geldprijzen, dus doe mee. In de laatste maanden van vorig jaar werd er ook een verloting opgezet door Bram van Noort, 100 loten van 100 euro. Wij dachten eerst nog dat dit wel heel ambitieus was, het is toch veel geld. Tot ieders verbazing zijn echter alle 100 loten in ongeveer 3 weken tijd verkocht, een grandioos succes. Hiervoor bedank ik alle deelnemers en vraag ik een groot applaus voor Bram van Noort.
De eerste trekking is op zaterdag 9 maart na de wedstrijd van Flakkee 1 tegen DVV.
Wat staat er op stapel voor 2019?
Over twee weken op 19 januari gaat Flakkee 1 weer verder met de competitie uit naar OFB. Voor alle overige teams is het beker, inhaal of vriendschappelijk. Op 26 januari begint voor iedereen de voorjaarscompetitie. Vanaf die dag heeft Flakkee er een nieuw team bij, JO8-1. Ook proberen we nog van het JO12 8-tal een JO13 11-tal te maken. Beide een gevolg van de voorzichtige groei van ons aantal spelende leden.
Voor wat betreft ons 1e elftal is er besloten om aan het eind van dit huidige seizoen na twee jaar afscheid te nemen van Peter van Poortvliet.
Ook zijn opvolger is bekend, dat is Ron van Eck, de huidige trainer van Herkingen.
Ik mag jullie ook vertellen dat Marina volgend seizoen de verzorger blijft, dat Lars doorgaat als leider en dat Gert-Jan ook doorgaat als keeperstrainer.
Verder staan er diverse activiteiten op stapel zoals de toernooien, bezoek aan eredivisie wedstrijd (ik geloof naar ADO Den Haag) en de familiedag.
Als laatste wil ik nog een oproep doen. Om Flakkee draaiende te houden zijn er veel mensen nodig en dan heb ik het over vrijwilligers en sponsoren. Ook in 2018 zijn die er geweest en daar willen we ze heel erg voor bedanken.
Ook in 2019 zijn deze mensen en bedrijven hard nodig. Daarbij wil ik benadrukken dat Flakkee niet van maar een paar personen is, maar ons allen. Daarom wil ik iedereen oproepen om je voor je eigen club in te zetten. Vrijwilligers als barpersoneel, ophalers oud papier, scheidsrechters, trainers, leiders en bestuursleden zijn onmisbaar en worden steeds gezocht. Meld je daarom aan en help mee om ervoor te zorgen dat Flakkee ook in 2019 en daarna een mooie club blijft.
Namens de voetbalcommissie wens ik jullie veel succes in 2019 en mag ik jullie nog wat te drinken aanbieden.”

Namens de voetbalcommissie,
Gert Verhage, secretaris.