Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Off-D1

zbvh
Flakkee D1 reisde deze zaterdag af naar Zuid-Beijerland om aan te treden tegen de voorlopige hekkensluiter van de competitie, ZBVH. Na koffie met pepernoten zochten de meegereisde supporters een plekje naast het hoofdveld. In de bekercompetitie was met 5-2 van deze ploeg verloren, maar aangezien dat de enige punten waren die men had gehaald was er toch de stiekeme hoop dat er eindelijk een punt of meer gepakt kon worden.

Die hoop bleek niet voor niets, want al snel werd duidelijk dat ZBVH waarschijnlijk één van de mindere ploegen in deze competitie is. Het was dan ook meer dan jammer dat uitgerekend deze eerste helft bij Flakkee werkelijk helemaal niets lukte. het eerste kwartier werden de toeschouwers getrakteerd op een stortvloed aan foute passes, slecht vrij lopen, half of geheel niet geraakte ballen, maar ook blinde peren naar voren, en net zo makkelijk ook weer naar achteren, kortom: ouderwetsch hotseknotsebegonia-voetbal. Flakkee was wel zo aardig geweest om ongeveer vier corners weg te geven aan de thuisploeg, maar deze waren alle vier even ongevaarlijk.

Na een kwartier verplaatste het schouwspel zich iets meer naar de helft van ZBVH. Toch bleef het meeste wat geprobeerd werd mislukken. Ivo kreeg een mooie kans na een goeie steekbal van Joost, maar hij kreeg net geen controle. Aan de andere kant kwam er ook een steekbal, maar deze ging richting niemandsland. Laatste man Tim wilde de bal rustig oppikken, maar Lars raakte hem net aan, waardoor Tim op het verkeerde been stond en de bal pardoes voor de voeten van een spits van ZBVH kwam, die vervolgens alleen op Thimo af kon lopen. Hij maakte geen fout en Flakkee kwam op achterstand (1-0). Echt een ongelukkige pechgoal, die paste in het beeld van de wedstrijd.

Vanaf dat moment had Flakkee even tijd nodig om de kwijtgeraakte kluts weer te zoeken en lukte er nog minder. Twee minuten later viel ook de 2-0 toen weer een spits alleen voor Thimo verscheen. Flakkee-spits Danny liet vanuit de middencirkel weten dat het onbegrijpelijk was dat hij telkens vier man in zijn nek had, en dat aan de andere kant één van de overige zeven toch geheel alleen voor de keeper kon komen. Daar had hij natuurlijk een punt. De kluts werd net voor rust gevonden door Thimo, die een derde kans op rij voor ZBVH onschadelijk maakte. 2-0 was de ruststand.

De supporters konden even tot rust komen, want het kijken naar de wedstrijd was vermoeiender dan hem spelen. Gelukkig waren er in de kantine nog steeds pepernoten bij de koffie. Er waren ook taaitaaipopjes, maar die verdwenen direct in de holle kiezen van seizoenkaarthouder Tijl, die fijntjes opmerkte dat ze ‘taier danden wedstrijd niet konden wezuh’. Daniel en Mark hadden de spelers laten weten dat het best kan gebeuren dat er helemaal niets lukt, maar dat er echt niets zou veranderen als ze er niet voor zouden gaan knokken. Direct daarna lieten ze de groep ‘het effe uutzoekuh’ (ze wilden natuurlijk ook koffie met pepernoten, maar waren helaas wel te laat voor de taaitaai).

Gelukkig was de tweede helft de wedstrijdinstelling beter en wilden de jongens er echt wat van van maken. In de eerste minuut moest Thimo nog wel even ingrijpen, maar Flakkee was daarna duidelijk de bovenliggende partij. Aangezien er nog steeds veel mis ging en bovendien het speelveld klein was, leverde het overwicht helaas nauwelijks kansen op. ZBVH was eigenlijk nog het gevaarlijkst met enkele uitbraken en dat was ook niet onbegrijpelijk. Waar Flakkee telkens tegen een overmacht aan roodhemden stond, had ZBVH enorm veel ruimte achter de verdediging bij Flakkee.

Wat D1 ook probeerde, het lukte vandaag gewoon niet. In de allerlaatste minuut was er dan toch nog een kans en leek Joris op aangeven van Joost de eretreffer binnen te schieten, maar de keeper wist goed te redden en Danny kon helaas net niet bij de afvallende bal. Na het fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter werd de rode lantaarn in ontvangst genomen en keerden we weer huiswaarts. Al met al een wedstrijd om snel te vergeten. Deze week maar weer lekker trainen en dan maar hopen dat het volgende week beter gaat in het altijd gezellige Spikecity.

ZBVH D1 – Flakkee D1 2-0 (2-0)
’24 1-0
’27 2-0