Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Okselfrisse Vogelaar (R) laat ook Eiland-derby ontploffen.

DBGC C1-Flakkee C1 (1-4)

Dat de competitie pas op de laatste speeldag wordt beslist kan worden gesteld dat de laatste 2- wedstrijden in feite finale wedstrijden zijn. Voor vandaag stond dan ook het treffen tegen het stugge DBGC op het programma.

Flakkee kon voor vandaag beschikken over een vrijwel fitte en volledige selectie. Met de wetenschap van de moeizame thuiszege begon Flakkee geconcentreerd aan de zware opgave om de 1e hobbel van formaat met een goed resultaat af te sluiten. DBGC beschikt over een uitstekende verdediging waardoor de thuisploeg in eerste instantie betrekkelijk eenvoudig overeind bleef.

Pas halverwege de 1e helft was het de veelbesproken Vogelaar(R) welke met een briljante actie Schoovers vrij voor het doel zette deze laatstgenoemde ronde het koel af (0-1).

Na deze actie leek DBGC meer controle op de wedstrijd te krijgen en tot aan de rust maakte Flakkee dan ook een onrustige fase door.

Na de rust maakte van Wezel zijn opwachting als linker-vleugel-spits, welke reeds in de 1e minuut na rust de 2e treffer kon plaatsen maar zag zijn schot uiteindelijk over de lat heen scheren. Niet veel later was het de andere snelle vleugel-spits in de lange gedaante van Bosman (A). welke met hulp van de goalie van DBGC wel de 2-0 binnen kon schieten.

Flakkee leek op jacht te gaan naar meer doelpunten om iets te kunnen doen aan het doelsaldo. DBGC echter leek daar niet aan mee te willen werken waardoor de wedstrijd iets feller werd. De actief fluitende scheidsrechter gaf in de 60e minuut een vrije trap aan Flakkee welke door de man of the match (Vogelaar) onberispelijk werd binnengeschoten (3-0).

Niet veel later was het Holewijn welke met een verrassende hoge lob-bal de doelman van DBGC totaal verraste (4-0). Kort na dit cadeautje kwam DBGC terug tot 4-1 na wat miscommunicatie in de Flakkeese defensie.

Hoewel de wedstrijd erg sportief verliep werd aanvoerder Groenendijk in de voorlaatste minuut snoeihard onderuit geschoffeld en werd geblesseerd het veld afgehaald. Hopelijk kan Groenendijk op tijd herstellen om de manschappen te leiden naar het kampioenschap.

Met een gelijke stand in de competitie maar een iets minder doelsaldo zal de laatste wedstrijd met grote cijfers gewonnen moeten worden. Hopelijk maakt Spartaan ‘ 20 gehakt van OHVV waardoor Flakkee geschiedenis kan schrijven.

Donderdag 30 mei volgt de ontknoping in de nu al uitverkochte van Pallandt-polder.

A.W. Derksen / Flakkee inside