Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


PROEFPROJECT AANPAK ZWERFAFVAL EN INZAMELING KUNSTSTOFVERPAKKINGEN

Beste leden en supporters,

Binnenkort ziet u bij de kleine ingang naast de kantine een speciale container voor het inzamelen van kunststof zwerfafval en verpakkingen. Help mee om zoveel mogelijk plastic afval te verzamelen!

Zo houden we het complex schoon en kunnen we geld ophalen voor onze vereniging. Voor iedere volle container krijgen we namelijk een leuk geldbedrag.

Dit project is een initiatief van het Afvalfonds Verpakkingen in samenwerking met o.a. de Gemeente Goeree-Overflakkee. Het betreft een proef voor een half jaar, die in februari start. Er zijn in Nederland een 70-tal verenigingen benaderd om met deze proef mee te doen, waaronder dus onze vereniging (ook DVV uit Dirksland doet aan het project mee ). Doel is om te kijken op welke wijze verenigingen in staat zijn hun accommodatie schoon te houden van plastic. Immers 2/3 van ons afval bestaat tegenwoordig uit plastic verpakkingen.

Aan welk afval in de container gedeponeerd mag worden, zijn een aantal regels verbonden. Dit zijn:
1. De container is alleen bedoeld voor plastic afval van de club zelf. Denk hierbij aan flesjes, bakjes, zakjes etc.
2. Plastic afval dat op de grond ligt op en rondom de club, het zogenaamde zwerfafval, kan ook in de container worden gegooid.
3. Het is niet de bedoeling dat er ander plastic in de container verdwijnt dan verpakkingen. Dus geen grof plastic zoals tuinstoelen, ballen etc.
4. Het is ook niet de bedoeling dat er allerlei plastic afval vanuit huis mee wordt genomen. Natuurlijk kan het wel eens voorkomen dat er een meegebracht flesje in de container verdwijnt, maar volle afvalzakken met duidelijk huishoudelijk afval mogen niet in de container. Mocht dit uit controle wel blijken, dan houdt de proef op.

Mocht er n.a.v. bovenstaande nog vragen zijn, neem dan gerust contact op met Iman Gouswaart ( 06-43495376 ) of Jan van der Laan ( 06-50845849 )