Recreanten Dames beleven debuut in de competitie

Op vrijdag 8 maart was het dan eindelijk zo ver. Het debuut van de recreanten dames 30+ in de eilandelijke competitie.

We hadden ons de laatste training nog even goed voorbereid. Nog even de wedstrijd tactiek besproken, strafschoppen en corners geoefend en de spieren wat los gelopen. Alle puntjes op de i.

We gingen vol goede moed, met de nodige gezonde wedstrijdspanning, richting SNS die ons zouden ontvangen.
We waren de eerste en we waren er klaar voor. Hetgeen wat ook de tegenstanders opviel. Wij waren aan het inschieten toen de rest nog aan de koffie zat. We maakte een gedreven indruk, en er leek zelfs wat angst te ontstaan bij de tegenstanders. ( we lieten ze maar in die waan).

Onze eerste wedstrijd was tegen Melissant. We gingen er vol goede moed in. En Melanie, debutante die überhaupt de eerste voetbalwedstrijd in haar leven speelde, net als nog een aantal meiden binnen het team, scoorde ons enige doelpunt van de avond.
Het voelde alsof we zojuist de Champions League hadden gewonnen.

Daar waar we de eerste wedstrijd nog wat voorzichtig waren, lieten we de tweede pot iets meer onze tanden zien. We durfden al meer. En ook de andere wedstrijden verliepen beter dan verwacht. Onder luide aanmoediging van onze supporters deden we allemaal wat we konden. Onze top coach zorgde voor de tactische wissels die hij de dagen voorafgaand aan deze dag zorgvuldig had voorbereid. Alles stond in zijn notitieboekje, maar hij durfde ook zijn gevoel te volgen. Met een gouden pik en met voor de tegenstander verrassende wissels, maakte hij hij er een geoliede machine van.

Ondanks dat we alle potjes hebben verloren, kijken we allemaal terug op een succesvol debuut.  We speelde in het wit met groen, maar we hebben onze geel met blauwe strepen dik en dwars verdiend. We hebben veel lol gehad, de blessures zijn er, maar er is niemand afgevoerd met de ambulance. We willen SNS bedanken voor de organisatie, onze supporters voor de aanmoedigingen en onze topcoach voor zijn inzet.

De volgende wedstrijden zijn op 12 april in Stellendam. Dan maken we er opnieuw een feestje van.