Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


(Rood aangeslagen) Flakkee 1 haalt het tot een punt bij DVV

Na een solide overwinning op NTVV vorige week, stond er op 20 oktober ’18 weer een derby op het programma, tegen DVV’09 uit Dirksland. Flakkee heeft tot nu toe een goede start van het seizoen en heeft al mooie en zwaar bevochten resultaten geboekt, zou het ze vandaag weer lukken om een resultaat te boeken op DVV, vorig jaar werd er 2 keer kansloos verloren tegen de Dirkslanders. Op een zomer aanvoelende dag blies de scheidsrechter om 14:30 uur voor de aftrap.

In de eerste helft was het zoeken naar kansen, maar dit bleek voor beide ploegen erg lastig. DVV had wel meer balbezit maar deed daar weinig mee, Flakkee had een afwachtende houding en loerde op fouten en counterde. Maar wat al eerder is vermeld kansen die kwamen niet echt in de eerste 30 minuten, een compliment voor zowel de verdediging van Flakkee en DVV. Het eerste echte gevaar kwam voor DVV, in de 33ste minuut werd de spits diep gestuurd en schoot, de bal rolde er langzaam in, maar de scheidsrechter floot af voor buitenspel. Dit was de ‘echte’ aftrap voor een leuke wedstrijd en het spel ging wat op en neer. Flakkee toonde wat meer flair en durfde meer risico’s te nemen en kreeg zijn kansen, Kievit en v. Nieuwenhuyzen schoten net naast, De Keeper van DVV had in 43ste minuut alle moeite van de wereld om een laag schot van Kievit te keren. De daarop volgende corner genomen door Fernandez ging er bijna in, door Robijn die de bal net naast het doel kopte.

De 2de helft ging door op de manier hoe het eindige, beide ploegen gingen hun kaarten bloot leggen en zouden kijken wat ze waard waren. DVV was iets sterker uit de rust gekomen en had een paar kansjes die R.Vinke makkelijk kon redden. In de 57ste minuut floot de scheidsrechter voor een vrije trap voor Flakkee, Oud DVV’er en nu Flakkeeënaar den Hengst nam de vrije trap en kwam en in voeten van v.Nieuwenhuyzen die niet twijfelde en in het doel schot. DVV ging meer aanvallend spelen en Flakkee kwam er even niet meer uit. Na een wereld redding van R.Vinke en een schot op de lat, Had Flakkee al mazzel dat het niet 1-1 op het scorebord zag staan. Maar helaas in 73ste minuut kwam er een lange bal op de spits die hem ( in vermeend buitenspel positie) breed legde via de borst op de middenvelder die hem in de bovenhoek van het doel schoot, hierop was R.Vinke deze keer niet tegen bestand. Flakkee was van slag en de warrige scheidsrechter hielp daar ook niet bij, na de zoveelste keer vermeend buitenspel en waarop niet werd gevlagd of gefloten ging Robijn verbaal uit zijn dak tegen de eigen assistent scheidsrechter wat hem op zijn 2de gele kaart kwam te staan en dus rood. DVV ging alles of niets voetballen wat hachelijke momenten opleverde vlak voor het doelgebied van Flakkee, en Flakkee kon eigenlijk niets anders doen dan de lange bal spelen, af en toe kwam Flakkee er uit met een aanval maar gevaarlijk werd Flakkee niet meer. DVV wel een schot weer op de lat, die terug ketste werd nog net voor een aanvaller van DVV weggekopt door Osseweijer. Met passie en strijd ging Flakkee de laatste 10 minuten in, helaas voor Flakkee had Witvliet, met iets te veel strijd een sliding gemaakt op de middenvelder van DVV dat hem op een directe rode kaart kwam te staan. Flakkee stond dus weer met 9 man ( net zoals tegen Abbenbroek) te spelen, hoewel DVV nog aandrong werden ze niet meer gevaarlijk in de laatste minuten, wat ook de danken was aan het goed verdedigen van Westhoeve en v.Niewendijk die nog veel ballen hebben weggewerkt in de laatste minuten. Moe maar voldaan verliet Flakkee het terrein van DVV’09

Het duel eindigde dus zo in een 1-1 gelijkspel, een acceptabel gelijkspel voor Flakkee. Dat goed voetbalde tot de rode kaart(en) en daarna weer een karakter te hebben getoond om het resultaat weer over de streep te trekken. Nog een tegenvaller voor Flakkee was dat de net van blessure terugkomende de Blok weer uitviel met dezelfde blessure aan zijn schouder, want hem vermoedelijk weer een aantal weken buiten de lijnen houd. Volgende week Melissant thuis die het verrassend goed doen is het weer een graadmeter voor Flakkee. Op de van Pallandtpolder hopen we u te kunnen verwelkomen en te rekenen op uw steun.

Opstelling: R.Vinke – Osseweijer, Westhoeve, Robijn, Frank – v.d Nieuwendijk, Den Hengst, S.Vinke(65.de Blok)(77.Geelhoed), Fernandez (81.Witvliet) – Kievit, v.Niewenhuyzen