Wedstrijdverslagen

Zaterdag 20 februari 2016 : Zevenklapper voor Flakkee

Flakkee - MelissantNa minder uit de winterstop te zijn gekomen wist Flakkee afgelopen zaterdag weer overtuigend te winnen met maar liefst 7-0 van Melissant.
Voorafgaand aan het duel werd nog een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Huug Witvliet, lid en vrijwilliger van Flakkee. Daarna gingen beide ploegen op een natte van Pallandt van start.

In de eerste 10 minuten tasten de ploegen elkaar af. De eerste grote kans was er in de 8ste minuut voor Melissant. Door een goede redding van Vinke bleef een achterstand Flakkee bespaard. Of het door de wind in de rug of door deze redding kwam zal de vraag blijven maar Flakkee drukte vanaf dat moment goed door.
Na slordig balverlies bij Melissant speelde Robijn de snelle Hordijk aan die na een mooie passeerbeweging de bal tegen de touwen joeg voor de 1-0.
Slecht 4 minuten later was het wederom Frank Hordijk die alleen op de keeper afging en de 2-0 aantekende.
Aan de andere zijde was er nog een grote kans voor Melissant. Na een mooie voorzet vanaf de rechterzijde van Frits Melissant wist Pieter Both voor de goal echter niet te scoren.
Na verschillende slechte spelhervattingen van de Jongh kwam Melissant flink onder druk te staan. Na een schitterend afstand schot van Nicolas Fernandez met een dito redding van de Jongh werd Melissant overlopen. Door Struik werd nog een flinke overtreding gemaakt op Fernandez wat door de verder uitstekende leidende scheidsrechter de Vos niet werd gezien.
Voor de rust wisten Grootenboer en Robijn beiden nog te scoren voor Flakkee waarna met een ruststand van 4-0 de kleedkamer werd opgezocht.

In de tweede helft betraden beide ploegen zonder wijzigingen weer het veld. Flakkee startte gelijk goed wat leidde tot meerdere grote kansen. Uiteindelijk was het Mees Vroege die met een werkelijk prachtige stiftbal van buiten de zestien de bal net onder de lat voor de 5-0 binnen liet vallen.
Van der Spaan van Melissant schoot de bal na een mooie vrije trap nog bijna in de kruising maar Melissant zou deze middag niet scoren. Ook de ingevallen Mijnders kon hier geen verandering in brengen. Uiteindelijk wisten Hordijk op aangeven van Mart Grootenboer en Menno Frank op aangeven van Robijn nog te scoren.
De laatste 20 minuten leunde Flakkee achterover wat slechts tot een enkele kans voor Melissant leidde. Bij Flakkee mocht de nog maar net 16 jarige Wessel Verhage ook nog wat speeltijd mee pakken.
Na een minuutje blessuretijd blies de Vos af met een voor Flakkee zeer verdiende 7-0 eindstand op het scorebord.

 

Zaterdag 13 februari 2016 : Flakkee doet zichzelf de eerste helft te kort en krijg uiteindelijk de deksel op zijn neus.

Vandaag stond speelronde 15 op het programma en voor Flakkee de lastige uitwedstrijd tegen SNS. Na het gelukkige gelijke spel van afgelopen week tegen Zinkwegse Boys moesten de mannen van trainer Van Der Velde de volle 3 punten halen om de opgebouwde voorsprong niet verder uit handen te geven. Thuis werd er in speelronde 2 nog met 2-1 gewonnen en ook de laatste editie SNS-Flakkee 1-3 (04-04-2015) werd winnend afgesloten door de Geel/Blauwen.Hoofdtrainer Leen van der Velde stuurde zijn manschappen in de gebruikelijke 4-4-2 het veld in maar moest dit doen zonder 4 basisspelers: Sven van Nieuwenhuijzen, Arwin van der Vliet (beide langdurige op vakantie), Mees Groenendijk (enkelblessure) en Gerwin van den Nieuwendijk (schorsing).
Met een koude wind dwars over het veld startte Flakkee goed aan de wedstrijd. SNS werd in een vroeg stadium op eigen helft vastgezet en dit resulteerde in enkele kleine kansen voor Mels de Blok, Nico Fernandez en Frank Hordijk. In de 7e minuut had Flakkee al op voorsprong kunnen komen als Nico Fernandez, Mels de Blok met een perfecte steekbal alleen voor keeper Van Asperen zet. Helaas voor het massaal meegereisde Flakkee publiek verdwijnt de inzet van Mels de Blok aan de verkeerde kant van de paal. In de 15e minuut probeert SNS na een achterbal op te bouwen maar onder de druk van Flakkee brengen ze zichzelf in de problemen. Menno Roos jaagt goed door op de linksback van SNS waarna Frank Hordijk de bal kan oppikken. Zijn voorzet bereikt wederom Mels de Blok die het nogmaals mag proberen in een één op één situatie met Keeper Jan van Asperen. Wederom komt de boomlange keeper van SNS als winnaar uit de bus. Na een goede 35 minuten komt SNS wat beter in hun spelritme mede omdat Flakkee wat gas terug neemt. Beide ploegen creëren in het restant van de 1e helft geen kansen meer waarna beide ploegen gaan rusten met een brilstand. Trainer Van Der Velde zal ongetwijfeld tevreden zijn over het getoonde spelbeeld in de eerste helft maar ontevreden over de afronding van de kansen.

Zonder wissels treden beide ploegen weer aan de aftrap voor de tweede helft. Hier was de start voor Flakkee wervelend want in de 50e minuut werd de 0-1 aangetekend na een schitterende aanval over verschillende schijven. Mels de Blok werd op links weggestuurd door Jeroen van Woerden. Zijn voorzet bereikt in het strafschopgebied Menno Roos, die de bal klaar legt voor Nico Fernandez. Randje zestien verschalkt Fernandez Keeper Van Asperen laag in de hoek. Terwijl iedereen nog in de euforie zat van de 0-1 was het 2 minuten later alweer 1-1. Aan de linkerkant van het veld mocht SNS een ingooi nemen na slecht wegwerken van de Flakkee defensie. De ingooi werd snel genomen, doorgekopt en door niet adequaat ingrijpen van de Flakkee defensie kon SNS de 1-1 aantekenen. Daarna zakt het spel van beide kanten helaas na een 4e klasse waardig niveau. Vanuit achteruit werd veel de lange bal gehanteerd en op het veld werd van beide kanten pittige duels uitgevochten. Allemaal binnen de regels volgens de scheidsrechter want de kaarten bleven deze middag op zak. Een kwartier voor tijd mocht Jordi Smit aan de kant van SNS invallen. Smit had in november 2014 zijn voetbalcarrière beëindigd nadat hij in korte tijd 2 keer zijn kruisband had afgescheurd. Als voetballiefhebber zie je dit soort spelers graag weer terugkeren op de velden maar vandaag even niet. In de 88e minuut werd diezelfde Jordi Smit het goudhaantje voor SNS wanneer hij een lange bal van achteruit uit de lucht pikte en vanuit de draai keeper Robert Vinke volledig kansloos liet 2-1. In de resterende minuten kon Flakkee geen echte kansen meer creëren en zo weet de formatie van Van Der Velde ook de 2e wedstrijd na de winterstop niet winnend af te sluiten.
Met de uitslagen op de andere velden moet Flakkee voorlopig de koppositie overdragen aan De Jonge Spartaan. De Jonge Spartaan won thuis met 3-1 van DVV’09, en is aan een zeer sterke reeks bezig. Flakkee zal zijn rug moeten rechten en vast moeten houden aan het getoonde spel van de 1e helft. Volgende week wacht Melissant thuis. Uit de afgelopen resultaten tegen Melissant kan vertrouwen worden getankt. Het afgelopen seizoen werd er zowel uit 2-4 (04-10-2014)als thuis 3-2 (21-02-1015) gewonnen en ook dit seizoen was Flakkee in de uitwedstrijd tegen Melissant met 2-4 (3-10-2015) te sterk.

Opstelling: Robert Vinke (D), Jeroen van Woerden(LB), Sjoerd Robijn (CV), Jasper Westhoeve (CV), Sander Vinke (RB), Menno Frank (LM), Mees Vroege (VM), Nico Fernandez (AM), Menno Roos (RM), Frank Hordijk (A), Mels de Blok (A)

Wissels:
– Ruben Poppelaars
– Gianluca Bosman
– Martin v/d Doel (k)

Zaterdag 6 februari 2016 : Flakkee neemt punt mee uit Zinkweg

Zinkwegse Boys – Flakkee  2-2  (1-1)

Op het hobbelige en winderige veld van Zinkweg zou het vandaag voor Flakkee een lastige wedstrijd worden.  Met weinig wedstrijdritme in de benen reisde Flakkee naar Zinkweg maar de wedstrijd begon voor de geel-blauwen zeer voorspoedig. In de allereerste minuut scoorde Flakkee de 0-1. Sander Vinke gaf een mooie diepe pass op Frank Hordijk die zijn tegenstander behendig omspeelde en de achterlijn zocht.De voorzet van Frank werd door de Zinkweg verdediging verkeerd ingeschat en Mart Grootenboer scoorde met links van dichtbij de 0-1. Zinkweg speelde vanaf dat moment met veel fysiek en zocht de grenzen van het toelaatbare. Uiteindelijk zou de wedstrijd beëindigd worden met 9 gele en 1 rode kaart. 6 voor de Boys en 3 keer geel (praten) en 1 keer rood voor Flakkee.

In de 10e minuut stond het weer al 1-1 toen door niet resoluut ingrijpen van de Flakkee verdediging de Zinkweg spits vanaf links de gelijkmaker binnenschoot. Dit was voor Flakkee een behoorlijke tegenvaller. De eerste helft bleef het voornamelijk eenrichtingsverkeer naar het Flakkee doel maar enorme kansen werden door Zinkweg niet gecreëerd.  Flakkee was ongevaarlijk in de eerste helft maar bleef met een attente keeper Vinke op de been.

De tweede helft begon meteen voor Zinkwegse Boys maar Robert Vinke hield Flakkee nog even op de been door enkele mooie reddingen. Helaas door wederom een misverstand in de defensie viel de 2-1 en kwam Flakkee op achterstand. Flakkee ging daarna meer op risico en dat leverde kansen op voor Mart Grootenboer na een solo van Frank Hordijk en ook Sjoerd Robijn kreeg een kans na een fraaie actie van Frank.  De Boys hadden na enkele counters ook zomaar de 3 en 4-1 kunnen scoren want ze kwamen een paar keer alleen voor Robert die Flakkee verder redde voor een grotere achterstand.

De sfeer tijdens de wedstrijd was vanaf het begin al niet prettig . Het voornamelijk verbaal geweld zorgde voor veel irritatie bij de Flakkee spelers. Helaas kon de net ingevallen Bram Witvliet zich niet meer beheersen en moest terecht met rood het veld af.  Een 2-1 nederlaag zat er aan te komen en gezien de gehele wedstrijd misschien ook wel verdiend. Flakkee had in de eerste minuut gescoord en deed dat ook volledig onverwacht in de laatste minuut van de blessuretijd.  Gerwin van den Nieuwendijk bracht de bal in de laatste wanhoopspoging met zijn chocolade been vanaf de middellijn in de zestien en gedragen door de wind viel de bal in de goal 2-2. Sneu voor de Zinkweg keeper die er met zijn reactie niet goed uit zag maar bij Flakkee werd de 2-2 uitbundig begroet.

 

Zaterdag 12 december : Broederstrijd onbeslist

IMG_8268
Vandaag stond speelronde 12 op het programma en voor sommige wellicht de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Op een natte Van Pallandtpolder ontvingen de mannen van trainer Melaard buurtgenoot De Jonge Spartaan. Een goed resultaat was voor beide ploegen van cruciaal belang. Flakkee wilde in de laatste wedstrijd voor de winterstop de voorsprong verder uitbreiden en De Jonge Spartaan moest winnen om niet vroegtijdig af te haken in de titelstrijd. Trainer Melaard kon beschikken over een vrijwel fitte selectie. Alleen Menno Frank (nog herstellende van zijn heupblessure) moest verstek laten gaan en mist daardoor letterlijk en figuurlijk de broederstrijd met zijn broer Jordy Frank (DJS).

Op een volgelopen Van Pallandtpolder werd er om 14.30 uur afgetrapt. Flakkee begon zwak aan de wedstrijd ondanks de gemaakte afspraken. Voor DJS was het in de beginfase makkelijk voetballen want overal kwamen de geel-blauwen een stap te laat. In de 8e minuut was de toon dan ook gezet wanneer linksback Jeroen van Woerden hard door ging op zijn directe tegenstander en dit terecht met geel werd bestraft. Helaas was Flakkee nog steeds niet wakker geschud want in de 11e minuut kwam DJS op een terechte 0-1 voorsprong. Na zwak ingrijpen op rechts van Sander Vinke kon Wiljan Driece de zestien van Flakkee insnijden en schoot hij in de korte hoek binnen achter de kansloze keeper Robert Vinke. Pas na 20 minuten kreeg Flakkee het betere van het spel en mocht het ook de eerste kans noteren. Sjoerd Robijn komt goed voor zijn directe tegenstander en kan verder doorstomen totdat hij vanaf 20 meter verwoestend uithaalde. Keeper de Koning stond op de goede plaats en bracht in tweeën redding. Niet veel later is het dan toch raak. Na een corner van Nico Fernandez kopt Jasper Westhoeve knap binnen 1-1. Flakkee blijft na de 1-1 het betere van het spel houden en krijgt nog enkele kansen. Frank Hordijk schiet vanuit kansrijke positie over wanneer de verdediging van DJS bij een lange bal mis zit. De grootste kans op de 2-1 komt echter op naam van Sven van Nieuwenhuijzen. Na een afgeslagen corner van DJS kunnen Frank Hordijk en Sven van Nieuwenhuijzen in een overtal situatie door maar de linkermiddenvelder schiet te gehaast en de bal rolt meters naast de goal. Na 48 minuten spelen vond de scheidsrechter het genoeg en wordt er met een terechte stand van 1-1 gerust.

Vanaf het begin van de 2e helft heeft DJS weer het betere van het spel en krijgt het ook de eerste kansen. Gerben Prins ontsnapt op rechts maar keeper Robert Vinke kan redding brengen. Flakkee zet pas in de 60e minuut hier wat tegenover wanneer Arwin van der Vliet de bal uit de lucht plukt na een vrije trap van Gerwin van den Nieuwendijk maar ook hij vindt de keeper op zijn weg. In de 65e minuut komt Flakkee goed weg als de net ingevallen Jordy Spee op links mistast. De voorzet is gelukkig niet op maat waardoor de bal in een uiterste poging van de spits van DJS wordt overgetikt. In de 70e minuut komt de wedstrijd 6 minuten stil te liggen wanneer DJS-speler Tom Drenth met een zware knieblessure de wedstrijd moet staken. Via deze weg wensen wij Tom Drenth een spoedig herstel toe. De wedstrijd kabbelt door zonder echte grote kansen tot de 88e minuut. Een lange bal van Jordy Spee valt over de verdediging van DJS en Frank Hordijk is er als de kippen bij. Centrale verdediger Stefan Klink kan alleen nog maar aan de noodrem trekken en met een overtreding van achteren brengt hij Frank Hordijk in de zestien meter ten val. Waar iedereen een strafschop verwacht, wuift de warrig fluitende scheidsrechter het weg. In de resterende minuten koesteren beide ploegen het punt en over de gehele wedstrijd gezien is de eindstand 1-1 niet meer dan terecht.

De wedstrijd zal in de boeken gaan als een heus voetbalgevecht waar strijd en passie de ingrediënten waren. Dat het voetbal dan niet altijd oogstrelend is wordt dan voor lief genomen. Met de resultaten op de andere velden gaat Flakkee als nummer 1 de winterstop in met minimaal 6 punten voorsprong op de nummer 2. Op 23 januari hervatten de mannen van trainer Melaard de competitie met een uitwedstrijd tegen Zinkwegse Boys wat momenteel 2e staat. De eerdere wedstrijd dit seizoen werd met 2-1 winnend thuis afgesloten.

Opstelling: Robert Vinke (D), Jeroen van Woerden(LB), Sjoerd Robijn (CV), Gerwin van den Nieuwendijk (CV), Sander Vinke (RB), Sven van Nieuwenhuijzen (LM), Mees Vroege (CM), Arwin van der Vliet (CM), Nico Fernandez (RM), Frank Hordijk (A), Jasper Westhoeve (A)

Wissels:
– 57e minuut Jordy Spee voor Sander Vinke
– 77e minuut Mees Groenendijk voor Jeroen van Woerden
– 84e minuut Mart Grootenboer voor Sven van Nieuwenhuijzen
– Frank van Vliet (k)

Geel: Jeroen van Woerden en Gerwin van den Nieuwendijk
IMG_8274


Zaterdag 5 december : Flakkee 1 pakt periodetitel

Op een zeer winderige Kopernis van NTVV heeft Flakkee zaterdag de eerste periodetitel gepakt. De overwinning van Flakkee kwam zeker niet gemakkelijk tot stand want de thuisploeg vocht voor iedere meter en loerde op de counter. Van goed voetbal kon nauwelijks sprake zijn met een stormachtige wind die dwars over het veld blies.

De eerste 25 minuten waren dan wel voor Flakkee maar er werden geen of nauwelijks kansen gecreëerd.  De bal ging te langzaam rond waardoor NTVV,  met een sterke keeper Melaard, zich steeds goed kon opstellen. Via een goed uitgespeelde counter was het zelfs wachten op de 1-0 maar de alleen voor de keeper gaande Chris Luchtenburg miste voor open doel.  De rust werd bereikt met 0-0 zonder uitgespeelde kansen voor Flakkee en trainer Melaard kon verre van tevreden zijn.

De tweede helft kwam Flakkee zeker gemotiveerder uit de kleedkamer en zette NTVV vanaf het begin vast op eigen helft. Tot grote uitgespeelde kansen kwam het wederom niet totdat de ingevallen Frank Hordijk van rechts zijn tegenstander passeerde en Mees Vroege in staat stelde van dichtbij te scoren, 0-1. Een last viel van het team met deze voorsprong en de bal bleef ook daarna voornamelijk op de NTVV helft. Ondanks een veldoverwicht was het geen gelopen race want de NTVV counters bleven gevaarlijk en via zo’n counter kopte Youri Kievit knap raak 1-1. Het had via dezelfde Kievit ook zo maar nog 2-1 kunnen worden maar Kievit miste van dichtbij.

De Flakkee supporters stelden zich al in op 1-1 en ook daarmee de periodetitel. Maar de verrassing was daar toen Jeroen van Woerden , die normaal zelden naar voren trekt, vanuit een scrimmage in de laatste minuut de 1-2 scoorde. De ontlading was daar. Een toch wel verdiende overwinning voor de  geel blauwen  maar zuur voor NTVV dat wederom een wedstrijd in de laatste minuten verloren zag gaan.


Zaterdag 28 november : Flakkee 1 verliest van NBSVV

Flakkee  – NBSVV     1-2   (1-0)

Het tot aan vandaag ongeslagen Flakkee liep tegen haar eerste nederlaag aan tegen een zeer gemotiveerd NBSVV. Onder het toeziend oog van eredivisie scheidsrechter Kevin Blom was het vanaf de eerste minuut een heel open wedstrijd met kansen over en weer. Kevin Blom was vandaag gekoppeld als begeleider van Jan van Vught , de uitstekende leidende referee van zaterdag en dit vanwege de KNVB actie “de week van de scheidsrechter”.

De eerste minuten ware zeker voor NBSVV die met fris en verzorgd spel meteen enkele goede kansen creëerden.  Gelukkig voor de Geel-Blauwen werd er niet gescoord . Langzaamaan kwam Flakkee beter in de wedstrijd en via een kopbal van Arwin van der Vliet en een vrije kans voor Frank Hordijk deed Flakkee iets terug.  In de 30e minuut won Arwin van der Vliet op de 16-meter zijn duel en zag Sven vrij staan die met zijn linker hard en laag de hoek vond , 1-0 . NBSVV liet het er niet bij zitten en creëerde voornamelijk via de behendige en snelle rechterspits enkele goede kansen maar de ruststand bleef bij 1-0.

De tweede helft was nog maar 5 minuten oud toen een goede actie van de NBSVV rechterspits werd beloond. De Flakkee verdediging was niet alert en keeper Vinke werd van dichtbij gepasseerd , 1-1. Flakkee was op dat moment de weg even kwijt want 5 minuten later een bijna identieke actie resulteerde in de 1-2. Zeker niet onverdiend voor de gasten die met veel passie ieder duel aangingen. Flakkee was wakker geschud en ging op jacht naar de gelijkmaker. Onder impuls van de goedspelende Nicolaas Fernadez kreeg Flakkee kansen genoeg op de 2-2 maar het vizier stond niet op scherp vandaag. Het was aan de Flakkee keeper te danken dat de NBSVV niet verder uitliep want de counters waren levensgevaarlijk.

De neutrale toeschouwer zag vandaag een hele attractief potje voetbal dat ook in 5-5 had kunnen eindigen. Flakkee verloor de eerste wedstrijd van het seizoen van een tegenstander die zondermeer liet zien ook om de bovenste plaatsen te gaan mee doen.

 

Zaterdag 14 november : Flakkee 1 te sterk voor Goudswaardse Boys

20151114_145013
Goudswaardse Boys opende heel fel maar fair op de bal en zat Flakkee vanaf het begin boven op de huid. Zeker de eerste 20 minuten kon Flakkee niet in het gewenste opbouwspel komen wat zeker de verdienste van Goudswaardse Boys was. De eerste kans was dan ook voor de gastheren die in een rommelige situatie een goede schietkans kregen maar de flipperkast situatie werd door Bram Witvliet opgelost. Langzaamaan kwam Flakkee beter in het spel en nam de regie op het middenveld over waar Mees Vroege de meeste duels won en Nicolaas Fernandez met enkele mooie solo’s op rechts de achterlijn kon halen.

De wedstrijd golfde op en neer en was voor de neutrale toeschouwer erg leuk. In de 40ste minuut wist Frank Hordijk te profiteren van een misverstand in de verdediging van Goudswaard en scoorde heel behendig 0-1. Goudswaard ging door met hun powervoetbal en kwam daardoor vanaf links in een mooie schietpositie maar het mooie schot werd door Robert Vinke op katachtige wijze uit het doel geramd. Rust 0-1

In de tweede helft kwam Flakkee veel meer aan voetbal toe. De Boys hadden met krachten gesmeten en hierdoor kregen de Flakkee spitsen meer ruimte. Mart Grootenboer kreeg een mooie kans maar kon niet scoren. Na een mooie aanval over rechts kreeg Sven van Nieuwenhuizen een levensgrote kans op de 5 meterlijn maar raakte de keeper. Geheel volgens het spelbeeld scoorde Flakkee de 0-2 in de 20ste minuut. Mees Vroege onderschepte de bal op het middenveld en speelde Sven van Nieuwenhuizen op fraaie wijze aan. Sven revancheerde zich voor zijn eerdere misser door een hele mooie voorzet op Arwin van der Vliet te geven die heel beheerst bij de eerste paal afronde.

Het was daarna wachten op meer Flakkee goals maar enkele mooie kansen werden gemist. Een compliment voor Goudswaardse Boys die bleven strijden voor een goal en Flakkee het laatste kwartier naar achteren drukte maar uitblinkers Gerwin van den Nieuwendijk, Mees Vroege , Arwin van der Vliet en keeper Vinke lieten het niet verder komen.

Zaterdag 7 november : Flakkee winnaar in voetbalgevecht

John Breur (DVV'09 en Gerwin van den Nieuwendijk (Flakkee)
Vandaag stond speelronde 9 op het programma en wederom één van de vele eilandderby’s in deze competitie. Op een natte Van Pallandtpolder ontvingen de mannen van trainer Melaard DVV’09, wat de competitie met wisselende resultaten is gestart. De resultaten uit de voorgaande edities bieden weinig vertrouwen maar de geel/blauwen zijn de competitie ijzersterk gestart en hebben op het gelijke spel tegen FIOS nog geen wedstrijd verloren.
Wel moest trainer Melaard weer wat schuiven in zijn basisopstelling aangezien hij nog steeds niet kan beschikken over de geblesseerde Sander Vinke (lies), Jasper Westhoeve (enkel), Mees Groenendijk (gescheurde enkelbanden) en voor nu en de komende weken mist hij ook zijn aanvoerder Sjoerd Robijn wegens vakantie.

Na de lange kaartcontrole werd er om 14.40 uur afgetrapt door DVV’09. Het spelbeeld was vanaf de eerste minuut al bepaald. DVV’09 zakte volledig in op eigen helft en speelde voornamelijk de lange bal in de hoop op de counter een punt te stelen. Flakkee neemt gelijk het heft in handen en krijgt de eerste helft legio aan kansen om de scoren te openen. In de 2e minuut de eerste kans wanneer keeper Dennis van der Velde (DVV’09) niet goed uittrapt en Arwin van der Vliet de bal kan oppikken. Van der Velde corrigeert echter zijn fout ten kosten van een hoekschop. Niet veel later mag ook DVV’09 zijn eerste goede kans van de wedstrijd noteren. Een snelle spelhervatting van achteruit zorgt ervoor dat spits John Breur (DVV’09) in vrije schietpositie komt te staan op de rand van de zestien. Gelukkig voor Flakkee raakt hij de bal niet goed en hobbelt de bal naast. Het antwoord van Flakkee is een 100% kans voor spits Frank Hordijk wanneer hij voor langs kruipt bij de uitkomende keeper Van der Velde. Tot ongeloof van de supporters schiet hij de bal naast het lege doel. Kort daarna weer een goede mogelijkheid voor Flakkee wanneer de mee opgekomen Bram Witvliet de combinatie aangaat met Frank Hordijk maar weer staat het vizier niet scherp en schuift hij de bal naast de goal. Vlak voor rust nog een hachelijke situatie voor de goal van keeper Vinke. Een indraaiende corner wordt weg gebokst door keeper Vinke maar in de voeten van een DVV’09 speler net buiten de zestien. Zijn inzet wordt met een goede reflex van keeper Vinke van de lijn gehaald waarna verdediger Jeroen van Woerden verder orde op zaken stelt. Na 45 minuten vond de scheidsrechter het genoeg en werd er gerust met een brilstand.

In de 2e helft was het spelbeeld het zelfde als de 1e helft. Flakkee wilde graag en DVV’09 kon simpelweg niet. Toch duurde het tot de 55e minuut voordat er eindelijk gejuicht kon worden op de Van Pallandtpolder. Wanneer Gerwin van den Nieuwendijk weer eens zijn zoveelste goede diagonale pass ten toon spreidt kan Mart Grootenboer via een combinatie met Nico Fernandez op rechts er vandoor. Zijn hoge voorzet bereikt de naar binnengekomen Sven van Nieuwenhuijzen die de bal in een keer uit de lucht neemt en vanaf de rand van de zestien keeper Van der Velde (DVV’09) kansloos laat 1-0. Vrij snel daarna krijgt Flakkee een domper te verwerken wanneer Menno Frank na een botsing een vervelende heupblessure oploopt. Tot verbazing van iedereen kent de scheidsrechter een vrije trap toe in het voordeel van DVV’09 waar ook de neutrale toeschouwer van mening is dat dit andersom had moeten zijn! Ook de gedwongen wissel zorgt voor veel commotie wanneer de scheidsrechter en de technische staf van Flakkee elkaar niet begrijpen en invaller Jordy Spee een gele kaart krijgt aangezien er nog geen toestemming was om in het veld te komen. Wanneer het spel weer wordt hervat met de vrije trap gaat dan ook alles mis wanneer de bal ongelukkig op het hoofd valt van de net ingevallen Jordy Spee en hij keeper Vinke kansloos laat 1-1. Doordat de scheidsrechter het nu helemaal kwijt is wordt het spel van beide kanten harder. In totaal trekt de leidsman in korte tijd 8 gele kaarten en ontsnapt Flakkee verdediger Bram Witvliet aan een rode kaart. Gelukkig rechte Flakkee zijn rug en in de 67e minuut omspeelt Nico Fernandez op rechts 2 man en zijn voorzet wordt op schitterende wijze tegendraads ingekopt door Arwin van der Vliet 2-1. Een beloning voor de aanvallende middenvelder die al weken met veel arbeid Flakkee op sleeptouw neemt. Je zou verwachten dat DVV’09 alles of niks zou gaan spelen maar de koek was op en ze snakte naar het eindsignaal. Kort voor tijd kreeg Flakkee nog een goede mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Nico Fernandez wordt op snelheid weggestuurd en zijn lage voorzet vanaf rechts bereikt Mart Grootenboer, die geheel vrijstaand bij de 2e paal kan binnentikken maar keeper Van der Velde redt op fantastische wijze op de doellijn. Wanneer de bijgetrokken 10 minuten blessuretijd erop zitten barst er een heus voetbalfeest los op de Van Pallantpolder.

De wedstrijd zal in de boeken gaan als een heus voetbalgevecht waar strijd en passie de ingrediënten waren. Dat het voetbal dan niet altijd oogstrelend is wordt dan voor lief genomen. Met de resultaten op de andere velden staat Flakkee nu 6 punten los op nummer 2 Herkingen in de 4e klasse G. Volgende week spelen de mannen van trainer Melaard de uitwedstrijd tegen Goudswaardse Boys. Goudwaardse Boys bezet momenteel de 10e plek en heeft van zijn 8 wedstrijden 5 keer gelijkgespeeld en nog maar 1 keer gewonnen. Wanneer we in het archief duiken zien we dat Flakkee één keer eerder de editie Goudswaardse Boys –Flakkee speelde. Het afgelopen seizoen werd met 1-1 (20-09-2014) gelijkgespeeld.

Opstelling: Robert Vinke (D), Menno Frank(LB), Jeroen van Woerden (CV), Gerwin van den Nieuwendijk (CV), Bram Witvliet (RB), Sven van Nieuwenhuijzen (LM), Mees Vroege (CM), Arwin van der Vliet (CM), Nico Fernandez (RM), Frank Hordijk (A), Mart Grootenboer (A)

Wissels:
– 60e minuut Jordy Spee voor Menno Frank
– 67e minuut Joost Hollewijn voor Bram Witvliet
– Andrea Bosman
– Frank van Vliet (k)

Geel: Mees Vroege, Bram Witvliet, Jeroen van Woerden en Jordy Spee

Zaterdag 31 oktober : Hordijk bezorgt Flakkee 1 verdiende overwinning

IMG_8038
Vandaag stond speelronde 8 op het programma en één van de vele eilandderby’s in deze competitie. Op een prachtige herfstdag reisde de geel/blauwen af naar Sportpark De Ster voor de topper tegen Herkingen. In de afgelopen seizoenen werd op 7 september 2013 met 2-3 gewonnen maar de laatste editie werd op 6 december 2014 met 4-3 verloren.Menig Flakkeeënaar zal deze wedstrijd nog goed herinneren want 5 minuten voor tijd stond Flakkee nog met 2-3 voor maar door 2 gegeven en benutten strafschoppen ging de wedstrijd als nog verloren. Voor de wedstrijd tegen Herkingen verwelkomt trainer Melaard enkele nieuwe gezichten in de selectie aangezien de hoofdtrainer nog steeds niet kan beschikken over de geblesseerde Sander Vinke (lies), Jasper Westhoeve (enkel) en tot overmaat van ramp verloor Flakkee vorige week in de inhaalwedstrijd tegen OFB de in vorm verkerende Mees Groenendijk (gescheurde enkelbanden).

Nadat de pupil van de week het goede voorbeeld had gegeven werd er om 14.30 uur afgetrapt. Menig toeschouwer was nog op zoek naar een plekje in de zon of Flakkee opende de score. Na een diepte bal van linksback Jeroen van Woerden, neemt Frank Hordijk de bal mooi mee over de laatste man heen en omspeelt hij de uitkomende keeper 0-1. Flakkee blijft aanzetten en creëert nog enkele kleine kansen. In de 19e minuut komt Herkingen onverwachts op gelijke hoogte wanneer Menno Frank ongelukkig wegglijdt en zijn directe tegenstander Arjan Zondervan naar binnen kan snijden en keeper Vinke in de korte hoek kansloos laat 1-1. Na deze gelijkmaker heeft Herkingen het betere van het spel maar desondanks weet Flakkee enkele kansen te creëren. Na een goede combinatie op links tussen Mart Grootenboer en Sven van Nieuwenhuijzen kan laatst genoemde door en zijn voorzet bereikt Frank Hordijk maar hij vindt de goed uitkomende keeper Kievit op zijn weg. Ook de terugkomende bal is aan Arwin van der Vliet niet besteed. Z’n kwartier voor het einde krijgt Flakkee weer wat meer grip op zijn tegenstander en worden persoonlijke duels weer gewonnen en gaat het baltempo weer ophoog. Dit leverde een reeks aan kansen op voor Flakkee. In de 32e minuut krijgt Flakkee een onverwachtse kans wanneer laatste man Piet van der Veer de bal verkeerd inschat en Frank Hordijk kan profiteren alleen zijn inzet hobbelt centimeters naast de paal. Niet snel daarna wederom een grote kans wanneer Mees Vroege met een schitterende steekbal Arwin van der Vliet bereikt maar zijn inzet zeilt rakelings over de lat. Ook Mart Grootenboer vindt keeper Kievit op zijn weg na een voorzet van Nico Fernandez. Terwijl de Flakkeese bank gek wordt van de gemiste kansen is het dan toch raak. Na een afgeslagen aanval pikt Nico Fernandez de bal op en na een mooie solo langs 3 man legt hij de bal panklaar voor Frank Hordijk 1-2 wat tevens de ruststand is.

Na rust is de eerste mogelijkheid voor Herkingen. Tot ongeloof van de geel/blauwen blaast de scheidsrechter voor hands en mag Herkingen net buiten de zestien op een gevaarlijke plek een vrije trap nemen. Michel Melissant ontfermt zich over dit buitenkansje en draait de bal schitterend over de muur heen. Via de hand van keeper Vinke en de onderkant van de lat beland de bal tot opluchting van het geel/blauwen publiek in de handen van keeper Vinke. In de 57e minuut mag Flakkee zijn eerste kans van de 2e helft noteren. Na een lang genomen vrije trap schat Frank Hordijk de bal beter in dan zijn directe tegenstander, maar zoals zo vaak deze middag brengt keeper Kievit redding. Naarmate de minuten wegtikken spelen beide ploegen vaker de lange bal wat het spel niet ten goede komt. Een lob/schot van Arwin van der Vliet gaat net naast en een indraaiende vrije trap van Gerwin van den Nieuwendijk brengt ook de verlossende 1-3 niet. In de laatste minuut mag Michel Melissant nog een keer van 18 meter aanleggen maar zijn vrije trap gaat via de muur naast, en ook de daaropvolgende corner levert niks op.

Het publiek op Sportpark de Ster zal vooral van de 1e helft genoten hebben. De 2e helft was van beide kanten van een beduidend minder niveau maar overall was Flakkee de terechte winnaar. Flakkee neemt door de overwinning verder afstand van een directe concurrent en staat nu met 7 gespeeld, 19 punten op de eerste plaats gevolgd door Zinkwegse Boys 8 gespeeld, 16 punten. Volgende week spelen de mannen van trainer Melaard thuis tegen DVV’09. DVV’09 speelde vandaag verrassend gelijk met 0-0 tegen OFB. In de voorgaande edities werd op 9 november 2013 met 1-2 verloren en de laatste editie op 11 april 2015 ging eveneens verloren 0-2. Volgende week ontmoet Flakkee hun ware angstgegner maar is het tevens een ontmoeting met verloren zoon Dennis van der Velde die sinds 2 seizoenen het doel verdedigd van DVV’09.

Opstelling: Robert Vinke (D), Jeroen van Woerden(LB), Sjoerd Robijn (CV), Gerwin van den Nieuwendijk (CV), Menno Frank (RB), Sven van Nieuwenhuijzen (LM), Mees Vroege (CM), Arwin van der Vliet (CM), Nico Fernandez (RM), Frank Hordijk (A), Mart Grootenboer (A)

Wissels:
– 65e minuut Mathijs van Heemst voor Nico Fernandez
– 77e minuut Rob Hobbel voor Mart Grootenboer
– Bram Witvliet
– Frank van Vliet (k)

Geel: Mees Vroege
IMG_8040 IMG_8039

Zaterdag 24 oktober 2015 : Flakkee 1 verslaat ook OFB

Vandaag stond de wedstrijd van koploper Flakkee tegen de lantaarndrager OFB op het inhaalprogramma. Op het gezellige OFB terrein trad Flakkee aan zonder de kersverse vader Jeroen van Woerden, de zieke Jordy Spee en de geblesseerden Jasper Westhoeve en Sander Vinke.

Trainer Melaard had de hele week gehamerd om de wedstrijd niet te onderschatten en dat bleek goed te zijn opgenomen door de Flakkee spelers. Zeker de eerste 30 minuten werd OFB vastgezet op de eigen helft en was het balbezit geheel voor Flakkee. Het veld werd door Flakkee goed breed gehouden en via verzorgd spel werden er in de beginfase vele  kansen gecreëerd. Het vizier van Frank Hordijk en Mart Grootenboer stond echter in het eerste kwartier niet op scherp. Het veldoverwicht was zo groot dat er simpelweg wel goals moesten vallen. In de 20e minuut was het dan zo ver, eerste jaar A-junior Mees Groenendijk gaf een afgemeten voorzet van links die door Frank Hordijk schitterend werd ingekopt, 0-1. 5 Minuten later was het wederom Frank die de bal van de laatste verdediger ontfutselde en van dichtbij scoorde 0-2.  Na 35 minuten schoot Sven van Nieuwenhuizen met links hard en laag de 0-3 binnen en was het verzet van OFB gebroken, 0-3. Helaas voor Flakkee viel de goed spelende Mees Groenendijk uit met een misschien wel vervelende enkelblessure.
De tweede helft gaf, misschien wel te verwachten, een veel minder geconcentreerd Flakkee te zien. Ondanks een sterk overwicht wist Flakkee alleen nog via een individuele actie van Mees Vroege te scoren 0- 4. Mels de Blok, ook eerste jaar A-junior, verving daarna Mees Vroege en liet enkele goede individuele acties zien. Uit 1 van de spaarzame uitvallen wist Dennis Hokke de 1-4 aan te tekenen.
Uitblinker aan de kant van Flakkee was wederom Arwin van der Vliet die belangrijk was met veel balveroveringen en goede voortzettingen.
Rest om OFB een compliment te maken , niet opgeven en een prima inzet.
Opstelling Flakkee: Robert Vinke, Bram Witvliet ( Menno Frank) , Sjoerd Robijn, Gerwin van den Nieuwendijk, Mees Groenendijk (Mels de Blok)  , Mees Vroege, Arwin van der Vliet, Sven van Nieuwenhuizen, Nicolas Fernandez, Frank Hordijk, Mart Grootenboer.


Zaterdag 17 oktober 2015 : Flakkee verovert koppositie na galavoorstelling

IMG_7994
Vandaag stond speelronde 7 op het programma en ZBVH kwam op bezoek op de Van Pallandtpolder. Flakkee speelde in competitieverband nog niet eerder tegen de mannen van de trainers Ablas en Trouw. Voorafgaand aan de wedstrijd was er nog lang onzekerheid of spits Frank Hordijk kon meespelen.
Hordijk was vorige week nog belangrijk met een doelpunt in het gelijke spel tegen FIOS. Gelukkig voor Flakkee wist verzorgster Marina van Dongen hem op tijd fit te krijgen waardoor Flakkee met de bekende namen aantrad (alleen Jasper Westhoeve en Sander Vinke ontbreken nog wegens een blessure).

Met een kleine vertraging brachten Hordijk en Van der Vliet de bal om 14.40 uur aan het rollen. Waar er vorige week nog slap gestart werd trokken de geel-blauwen dit keer fel uit de startblokken. In de 7e minuut veerde het publiek al op wanneer Frank Hordijk de bal iets wat gelukkig mee krijgt en besluit te schieten vanaf 20 meter. De bal knalt buiten bereik van de keeper op de paal. Ook ZBVH kreeg in de beginfase zijn eerste kans. Na een vrije trap van Flakkee op de helft van ZBVH komen de gasten er snel uit en de spits van ZBVH kan na een combinatie alleen op keeper Vinke af. Gelukkig treuzelt de spits van ZBVH waardoor de vanaf de linksbackpositie overgekomen Jeroen van Woerden erger voorkomt voor Flakkee. Niet lang daarna is het raak wanneer Mees Groenendijk bij zijn directe tegenstander wegdraait en Frank Hordijk op rechts lanceert. Hordijk bedient op zijn beurt Mart Grootenboer die knap tussen 2 man in de bal over de kansloze keeper heen kopt. Kort daarna jaagt Frank Hordijk door op de centrale verdediger van ZBVH die zich hierdoor laat verassen. Met een lage voorzet bedient Hordijk de mee opgekomen Van der Vliet die op zijn beurt met een droge knal in de lange hoek de keeper het nakijken geeft 2-0. Niet veel later kan het publiek weer opveren wanneer Sven van Nieuwenhuijzen op links doorbreekt en Frank Hordijk vindt. Ditmaal in de rol van afmaker twijfelt Hordijk geen moment en neemt de bal in één keer op de slof en wederom mag de keeper van ZBVH de bal in korte tijd uit het net rapen 3-0. Vaak loopt Flakkee na een voorsprong terug maar ditmaal was de honger nog niet gestild. Op een indraaiende vrije trap van Gerwin van den Nieuwendijk kan de keeper ter nauwer nood met zijn vuisten redding brengen. Ook aan de andere kant moet keeper Vinke kort voor rust op de doellijn nog redding brengen wanneer een corner van ZBVH van dichtbij wordt ingeschoten. Met een 3-0 voorsprong verlaten de mannen van trainer Melaard het strijdtoneel. Trainer Melaard is in de rust tevreden over het getoonde spel maar waarschuwt voor gemakzucht in de 2e helft.
Terwijl het publiek nog op weg is van de kantine naar de hoofdtribune ligt de bal alweer in het net. ZBVH mag aftrappen maar leidt dom balverlies en via een korte combinatie kan Mart Grootenboer alleen op de keeper af. De keeper van ZBVH brengt in eerste instantie nog redding maar wanneer in tweede instantie de bal weer in de voeten beland van Grootenboer moet hij wederom zijn meerdere erkennen 4-0. Deze ruime voorsprong geeft trainer Melaard de gelegenheid om de uiteindelijke matchwinnaar Hordijk uit voorzorg naar de kant te halen voor Nico Fernandez. Dat dit ook een gelukkige wissel is blijkt een minuut later. Een snelle ingooi van Flakkee beland via Mees Vroege bij Nico Fernandez en van buiten de zestien schiet hij in de lange hoek binnen. Dit betekende het eerste balcontact voor Fernandez en de 5-0 op het scorebord. Na deze stand neemt Flakkee gas terug. ZBVH krijgt nog enkele kansen op de eretreffer maar vind keer op keer keeper Vinke op hun weg. Na exact 90 minuten vindt scheidsrechter Johan de Vos het welletjes en blaast af.

Flakkee is de grote winnaar van het weekend. Doordat Zinkwegse Boys op eigen veld verassend met 2-3 verliest van De Jonge Spartaan verovert Flakkee voor het eerst de koppositie in de 4e klasse sinds het op zaterdag speelt. Ander heugelijk feit is dat Flakkee sinds lange tijd weer een keer de nul houdt. Laatste keer was op 21 maart 2015 toen er thuis met 2-0 werd gewonnen van Zwartewaal. Volgende week staat het inhaalweekend op het programma. Flakkee speelt uit bij OFB. Deze wedstrijd werd in speelronde 1 wegens slechte weersomstandigheden afgelast. Bij winst kan Flakkee de koppositie verder versterken tot 3 punten aangezien de huidige nummer twee Zinkwegse Boys niet in actie komt en wanneer Herkingen uit bij SNS punten laat liggen. Flakkee zal met veel vertrouwen afreizen naar Ooltgensplaat. Het afgelopen seizoen speelde de mannen van trainer Zwackhalen nog in een andere afdeling van de 4e klasse maar in het voorgaande seizoen werd met 1-6 gewonnen door Flakkee. Ook in de voorbereiding van dit seizoen stonden beide teams tegenover elkaar. Ondanks de 4-0 overwinning denkt niet iedereen met plezier terug aan deze wedstrijd. In deze wedstrijd verloor Flakkee speler Maurice Elvé met een zware blessure wat het einde betekende van zijn voetbalcarrière.

Opstelling: Robert Vinke (D), Jeroen van Woerden(LB), Sjoerd Robijn (CV), Gerwin van den Nieuwendijk (CV), Menno Frank (RB), Sven van Nieuwenhuijzen (LM), Mees Vroege (CM), Arwin van der Vliet (CM), Mees Groenendijk (RM), Frank Hordijk (A), Mart Grootenboer (A)

Wissels:
– 55e minuut Nico Fernandez voor Frank Hordijk
– 66e minuut Jordy Spee voor Sven van Nieuwenhuijzen
– 73e minuut Andrea Bosman voor Mees Groenendijk
– Frank van Vliet (k)

Geel: Sjoerd Robijn


Zaterdag 10 oktober 2015 : Flakkee 1 knokt zich terug naar punt

Vandaag stond speelronde 6 op het programma en voor Flakkee de 3e eilandderby op rij. Op een zonovergoten Van Pallantpolder werd de Rooms-Katholieke Voetbalvereniging Fier Is Ons Streven, kortom FIOS ontvangen. De eerste zaterdageditie van Flakkee- FIOS werd het afgelopen seizoen met 1-3 gewonnen door de oranjehemden.
Flakkee trad aan zonder de nog geblesseerde Jasper Westhoeve, Sander Vinke en ook aanvoerder Sjoerd Robijn kon niet aanwezig zijn vanwege zijn werk. Dit betekende dat de nog eerste jaar A-junior Mees Groenendijk in de basis startte en Mees Vroege een linie zakte naar de positie van centrale verdediger.

Best was het allemaal niet wat de geel-blauwen de eerste helft lieten zien. Laag baltempo, onzorgvuldige passing, gebrek aan concentratie en geen strijdlust waren de ingrediënten voor de eerste helft. Toch had Flakkee zomaar in de 1e minuut op 1-0 kunnen komen. Een lange bal van Jordy Spee werd niet goed weggewerkt door de verdediging van FIOS en belande pardoes voor de voeten van Frank Hordijk. Oog in oog met keeper Hagens schoot hij naast. Niet veel later in de 10e minuut kwam FIOS op een terechte voorsprong. Spits Zeeg Robbemond mag vrij aannemen in de zestien en wanneer de verdediging op ruime afstand staat te dekken is het een koud kunstje om uit te draai keeper Vinke te verschalken. Ondanks het slechte spel waren er wel nog mogelijkheden voor Flakkee. Arwin van der Vliet opende op rechts op Mees Groenendijk en eerstgenoemde loopt zelf goed door om bij de 2e paal de bal weer te ontvangen. Tot verbazing van heel het publiek vliegt de bal hard over de goal. Het restant van de eerste helft vliegt voorbij zonder noemenswaardige momenten. Flakkee verlaat het veld met een 0-1 achterstand en mag blij zijn dat FIOS niet bij machte was om de voorsprong verder uit te breiden.

In de 2e helft geen wissels maar wel wat tactische omzettingen. Jeroen van Woerden gaat centraal in de verdediging spelen waardoor Mees Vroege op zijn beurt weer door schuift naar zijn vaste positie centraal op het middenveld. Mees Groendijk zakt van rechts midden naar de rechtsback positie en Mart Grootenboer gaat aan de rechterkant van het middenveld spelen. Hierdoor kreeg Flakkee meer grip op het middenveld en was de 2e bal, mede door een gezond portie werklust vaker voor Flakkee. Toch ging het kort na rust bijna mis. Spits Zeeg Robbemond ontsnapt en heeft nog maar 2 man te gaan. Jeroen van Woerden neemt het risico niet en ten koste van een gele kaart roept hij Robbemond een halt toe. Er ontstaat wat tumult in het veld wanneer FIOS van mening is dat er sprake is van een doorgesproken speler. De goed leidende scheidsrechter bestraft de verdedigende actie terecht met een gele kaart aangezien Jordy Spee nog op een lijn staat en er geen sprake was van een doorgebroken speler. Wat rest is een vrije trap voor FIOS op z’n 18 meter van de goal. Dit buitenkansje beland in de muur. Kort daarna kunnen de geel-blauwen eindelijk juichen. Na een goede opening van achteruit door aanvoerder Gerwin van den Nieuwendijk kan Mees Groendijk op rechts door stomen. Mees Groenendijk bediend Mart Grootenboer op de rand van de zestien maar zijn voorzet wordt geblokt. Na goed door jagen van wederom Mees Groenendijk belandt de bal met wat geluk in de voeten van Frank Hordijk. De verder onzichtbare spits schiet uit de draai mooi binnen in de lange hoek 1-1. Na deze stand ontstaan er nog kansen aan beide kanten. Na een indraaiende vrije trap van Nico Fernandez ontstaat een hachelijke situatie voor de goal wanneer iedereen de bal mist en via de kluts de bal in de handen beland van de iets wat gelukkige keeper. Ook aan de andere kant een goede mogelijkheid op de 1-2 wanneer een vrije trap aan de rechterkant van de zestien wordt ingedraaid en er bij de 2e paal in geheel vrijstaande positie wordt over gekopt. Nico Fernandez schiet nog een keer uit de draai op de goal maar zijn inzet wordt goed uit de hoek geduwd door Keeper Hagens. Het spel golft nu op en neer en na een snelle ingooi van FIOS staat de verdediging van Flakkee nog niet goed. De bal wordt voorgetrokken en de ingelopen speler van FIOS schiet uit kansrijke positie onbesuisd over. De wedstrijd gaat richting het einde wanneer Flakkee de overwinning nog had kunnen stelen. Een goed steekbal van Jordy Spee beland bij Arwin van der Vliet wanneer de verdediger van FIOS aan de verkeerde kant staat te dekken. Helaas verdwijnt de bal aan de verkeerde kant van de paal. Kort daarna blaast de scheidsrechter af met een terechte eindstand 1-1.

Er zal nog lang worden nagepraat of Flakkee nu 2 punten verloren heeft of een winstpunt heeft behaald. Iedere voetballer heeft weleens z’n wedstrijd meegemaakt. Je wilt graag maar niks lukt. Complimenten gaan uit naar eerste jaar A-junior Mees Groenendijk die als een van de weinige kan terugkijken op een prima wedstrijd. Met de uitslagen op de andere velden, verlies Herkingen en DVV’09 klimt Flakkee naar de 2e plaats met 4 gespeeld 10 punten. Nummer 1 Zinkwegse Boys heeft 6 gespeeld 13 punten. Volgende week kunnen de mannen van trainer Melaard op jacht naar de koppositie wanneer ze thuis spelen tegen ZBVH. Beide ploegen troffen elkaar nog niet eerder in competitieverband. ZBVH staat momenteel op de 8e plek met 5 gespeeld 8 punten.

Opstelling: Robert Vinke (D), Jody Spee(LB), Mees Vroege (CV), Gerwin van den Nieuwendijk (CV), Jeroen van Woerden (RB), Sven van Nieuwenhuijzen (LM), Mart Grootenboer (CM), Nico Fernandez (CM), Mees Groenendijk (RM), Frank Hordijk (A), Arwin van der Vliet (A)

Wissels:
– 60e minuut Menno Frank voor Mart Grootenboer
– Frank van Vliet (k)
– Rob Hobbel
– Joost Hollewijn

Geel: Jeroen van Woerden

 

Zaterdag 3 oktober 2015 : Wederom winst voor Flakkee 1 ondanks hectische slotfase

IMG_2964
Vandaag stond speelronde 5 op het programma en wederom een eilandderby. Flakkee reisde op deze prachtige nazomerdag af naar Melissant en deed dat met veel vertrouwen.
Eerdere edities van Melissant – Flakkee werden met 0-2 en 2-4 gewonnen en in de huidige competitie zijn de geel/blauwen nog ongeslagen.
Wel zou dit moeten gebeuren zonder sterkhouders Sander Vinke (liesblessure) en Jasper Westhoeve. Laatst genoemde speelde vorige week nog door met op het oog een lichte blessure. Helaas voor Flakkee is hij de komende 6 tot 8 weken uitgeschakeld met gescheurde enkelbanden.
Flakkee begon goed aan de wedstrijd en zet de tegenstander gelijk onder druk. Dit leverde gelijk een kans op voor Arwin van der Vliet die van trainer Melaard in de basis mocht beginnen na zijn goede invalbeurt van vorige week. Het vizier stond echter nog niet helemaal scherp en de supporters van Melissant haalden opgelucht adem toen de bal rakelings naast ging. Melissant probeerde met de lange bal onder de druk uit te komen maar was hier niet succesvol in. In de 15e minuut moest de keeper van Melissant wederom handelend optreden toen een vrije trap vanaf de rechterkant van de zestien werd ingedraaid door Gerwin van den Nieuwendijk. De volgende kans is alweer in de maak wanneer Mees Vroege de bal op het middenveld veroverd en met een splijtende pas Sven de diepte in stuurt. Helaas voor Flakkee hobbelt de bal naast. Even later is de terechte voorsprong een feit. Wederom een vrije trap aan de rechterkant van de zestien. Ditmaal staat Sven van Nieuwenhuijzen achter de bal en hij ziet zijn indraaiende vrije trap in één keer het doel ingaan wanneer de keeper van Melissant zich verkijkt op de bal 0-1. Helaas voor de Flakkeese toeschouwers weet Flakkee het goede spel van de eerste 25 minuten niet vast te houden. De passing wordt slordig en Flakkee gaat mee in het lage tempo van de tegenstander. Vlak voor rust is er nog een klein hoogte puntje wanneer een afgeslagen bal met een heerlijke dropkick door Sven op het doel wordt geschoten, maar de keeper van Melissant redt met een prima reactie.

In de rust complimenteert trainer Melaard zijn manschappen met het getoonde spel van de eerste 25 minuten maar minder tevreden is hij over de gemiste kansen. De opdracht voor 2e helft is simpel. Tempo hoog houden en de kansen benutten. De bal was nog maar net goed en wel aan het rollen of Melissant kwam er gevaarlijk uit waardoor centrale verdediger Gerwin van den Nieuwendijk ten koste van een gele kaart moest ingrijpen. De boodschap van trainer Melaard over het benutten van kansen was niet bij iedereen goed aangekomen. Na een heerlijke steekbal van Mees Vroege kan spits Arwin van der Vliet alleen op de keeper af maar zijn inzet wordt gekeerd, ook de tweede poging na de terugspringende bal werd gepakt door de keeper van Melissant. Helaas voor Flakkee geldt het spreekwoord driemaal scheepsrecht ook niet wanneer de rebound van Frank Hordijk van de lijn wordt gehaald door de verdediger van Melissant. Het blijft kansen regenen voor Flakkee. Frank Hordijk ontsnapt na een goede dieptebal aan de verdedigers van Melissant maar op volle snelheid is de controle over de bal niet goed waardoor hij de uitgekomen keeper de gelegenheid geeft om de bal weg te tikken. De aanval is echter nog niet voorbij als Frank de bal bij de cornervlag weet binnen te houden en een goede voorzet in huis heeft op Arwin van der Vliet. Hij weet de bal perfect te raken met zijn hoofd maar met een schitterende reflex van de keeper wordt de bal uit de goal getikt. Ook Menno Frank weet even later de keeper niet te verschalken wanner hij een voorzet in de zestien goed controleert. Langs de kant sluipt de angst erin met de tussenstand van 0-1 en een Flakkee wat kansen blijft missen. Gelukkig wordt deze angst snel weggenomen door het tandem Hordijk / Van der Vliet. Eerstgenoemde ontsnapt op links en weet op zijn beurt de mee opgekomen Van der Vliet te vinden, die van dichtbij de 0-2 binnentikt. Niet veel later is het weer raak als Nico Fernandez met een splijtende pass Sven de diepte instuurt en hij verschalkt de uitgekomen keeper met een prachtige lob 0-3. Met nog 20 minuten zou je denken “deur op slot”,” kat in ’t bakkie” of ”inpakken en wegwezen”. Niks is minder waar. Melissant recht zijn rug en blijft geloven in een goed resultaat. Dit geloof wordt alleen maar sterker wanneer in de 73e minuut de 1-3 valt. Keeper Vinke brengt in eerste instantie nog redding met zijn voet maar is kansloos wanneer Pieter Both (Melissant) van dichtbij binnentikt. Melissant neemt meer en meer het heft in handen. In de 80e minuut dom balverlies van Flakkee en als dan ook de verder goed spelende Jeroen van Woerden mistast, kan de linksbuiten van Melissant doorlopen en biedt hij zijn spits een niet te missen kans 2-3. Met nog 10 minuten op de klok is het geloof bij Melissant volledig terug en maakt Flakkee een paniekerige indruk. In de 85e minuut vrije trap voor Melissant op z’n 18 meter van de goal. Gerwin van den Nieuwendijk weet de bal weg te koppen maar de 2e bal wordt opgepikt door Melissant en wederom de zestien ingepompt. Met een spectaculaire halve omhaal van de linksbuiten verdwijnt de bal op de bovenkant van de lat tot opluchting van de meegereisde supporters. Terwijl Flakkee snakt naar het eindsignaal is het in de extra tijd bijna 3-3 wanneer de bal in één keer op de slof wordt genomen door de mee opgekomen voorstopper van Melissant. Gelukkig voor Flakkee brengt wederom de lat redding. Ook Flakkee krijgt nog een kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Sven kan vrij doorlopen en schiet zelf en ziet de geheel vrijstaande Mees Vroege volledig over het hoofd. De verder prima leidende scheidsrechter heeft het naar zin in het zonnetje en vindt het in de 96e minuut nog niet genoeg. Dit pakt voor Flakkee goed uit wanneer een aanval van Melissant wordt afgeslagen. Op het middenveld wordt het kopduel gewonnen en teveel man voor de bal breekt Melissant op. Invaller Mart Grootenboer kan vrij doorlopen en schuift de bal beheerst binnen 2-4.
De oude voetbalwet: als je zelf de kansen niet maakt, krijg je het deksel op je neus trede vandaag gelukkig voor Flakkee niet in. De amusementswaarde was hoger dan het getoonde spel maar nog zonder puntverlies heeft Flakkee zich genesteld bij de eerste drie (3 gespeeld, 9 punten). Volgende week speelt de geel/blauwen formatie van trainer Melaard thuis tegen RKVV Fios dat op dit moment de 6e plek bezet met 4 gespeeld 7 punten. Beide ploegen hebben een rijke geschiedenis als het gaat over de duels op de zondag. Sinds vorige seizoen speelt de formatie van Corjan van der Made op zaterdag. De eerste zaterdageditie van Flakkee-Fios werd kansloos verloren door Flakkee 1-3 (13-09-2014). Namens de spelers wil ik de meegereisde supporters bedanken en nodigen wij jullie graag weer uit voor de komende thuiswedstrijd.
Opstelling: Robert Vinke (D), Jody Spee(LB), Sjoerd Robijn (CV), Gerwin van den Nieuwendijk (CV), Jeroen van Woerden (RB), Sven van Nieuwenhuijzen (LM), Mees Vroege (CM), Nico Fernandez (CM), Menno Frank (RM), Frank Hordijk (A), Arwin van der Vliet (A)
Wissels:
-70e minuut Mart Grootenboer voor Arwin van der Vliet
– 76e minuut Mees Groenendijk voor Menno Frank
-84e minuut Bram Witvliet voor Jordy Spee
– Frank van Vliet
Geel: Gerwin van den Nieuwendijk

 

Zaterdag 26 september 2015 : Flakkee 1 de gelukkigste in Eilandderby

IMG_3352Vandaag stond speelronde 4 op het programma maar voor de mannen van trainer Melaard pas de tweede wedstrijd in competitieverband. In speelronde 1 werd de uitwedstrijd tegen OFB wegens slecht weer afgelast, speelronde 2 werd na een goede thuiswedstrijd Zinkwegse Boys met 2-1 verslagen en in speelronde 3 was Flakkee vrij aangezien de competitie maar 13 clubs telt.
Het beloofd een mooie middag te worden op de van Pallandtpolder, fijn voetbalweer en buurtgenoot SNS komt op bezoek. Aan de historie put Flakkee echter niet veel vertrouwen want het afgelopen seizoen ging het haast op de exact dezelfde datum (27-09-2014) mis 0-1 en de editie daarvoor kwamen de geel-blauwen niet verder dan 1-1. Om 14.30 uur werd er op een goedgevulde Van Pallandtpolder afgetrapt.

Voordat de wedstrijd goed en wel uit de startblokken kwam moest Flakkee de eerste tegenslag al verwerken. Sander Vinke kon na 5 minuten spelen de wedstrijd niet voorzetten wegens een liesblessure. Trainer Melaard bracht Jordy Spee in en Jeroen van Woerden verhuisde na de rechterkant. In de beginfase werd er van beide kanten afgetast. Beide ploegen hadden moeite om goed en verzorgd voetbal te spelen. In de 8e minuut was zowaar het eerste gevaar van Flakkee-zijde. Frank Hordijk ontsnapte op rechts en hij bediende de mee opgekomen mid-mid Jasper Westhoeve. Hij heeft echter te veel tijd nodig waardoor zijn schot wordt geblokt met een corner en een vervelende enkelblessure als gevolg. Na een korte blessurebehandeling weet hij de wedstrijd voor te zetten maar helemaal fris oogt hij niet. In de 14e minuut krijgt SNS een vrije trap op ongeveer 18 meter van de goal. De opgestelde muur door keeper Vinke brengt redding. De wedstrijd kabbelt verder met wat kleine kansen voor Sven van Nieuwenhuizen maar zijn afstandsschot verdwijnt in de handen van de keeper en zijn rollertje verdwijnt naast de goal. In de 26e veert menig toeschouwer op. Jasper Westhoeve stuurt Menno Frank diep en waar de verdedigers van SNS een voorzet verwachten besluit Menno Frank te schieten en niet onverdienstelijk. Helaas voor iedereen met een geel/blauw hart keert de bal via de binnenkant van de paal terug het veld in. SNS krijgt in de 40e minuut een goede mogelijkheid wanneer door miscommunicatie in de verdediging van Flakkee de bal wordt gemist. De snelle rechtsbuiten pikt de bal op maar vind gelukkig voor Flakkee Robert Vinke op zijn weg. Terwijl de meeste Flakkee-supporters hun weg vinden richting de kantine voor de rust slaat het noodlot toe. Bij dom balverlies op het middenveld schakelt SNS razendsnel om en Arjan van Gurp wordt op zijn wenken bediend. Zeker wanneer Robert Vinke besluit om uit te komen en Arjan van Gurp gemakkelijk de bal over hem heen lift 0-1. Dit is gelijk de ruststand. Vol teleurstelling en frustratie druipen de geel-blauwen af naar de kleedkamer waar de volgende teleurstelling wacht. Verdediger Gerwin van den Nieuwendijk kan de wedstrijd wegens vervelende omstandigheden niet voorzetten waardoor trainer Melaard noodgedwongen zijn 2e wissel moet gebruiken. Nico Fernandez komt Gerwin vervangen en Mees Vroege schuift een linie naar achteren. Door deze 2e wissel dient de licht geblesseerde Jasper Westhoeve verder te spelen om nog een laatste wisselmogelijkheid te behouden.

In de eerste minuten van de tweede helft laat Flakkee met wat kleine kansen gelijk zien op zoek te willen gaan naar de gelijkmaker. De druk neemt toe en dit leidt ook tot het eerste geel van de wedstrijd aan de zijde van SNS. In de 52e is het dan eindelijk raak. Na een goed genomen corner van de Nico Fernandez kopt Jasper Westhoeve de bal hard tegen de touwen 1-1. Iedereen gaat er eens goed voor zitten maar in plaats van door te drukken loopt Flakkee achteruit. In de 57e minuut komt Flakkee goed weg wanneer er een opstootje plaats vindt tussen Pieter van Zielst en Jeroen van Woerden. Laatst genoemde laat zich uit de tent lokken en trapt na. De verdere goed leidende scheidsrechter bestraft het opstootje met geel van beide heren en hier komt Flakkee goed weg! In de 73e minuut besluit trainer Melaard zijn laatste troef uit te spelen. Arwin van der Vliet wordt binnen de lijnen gebracht voor de moegestreden Mart Grootenboer. Flakkee weet de weg naar voren meer te vinden en dit resulteert in enkele kansen voor Frank Hordijk. Waar eerder zijn schot nog wordt geblokt, mist later zijn halve omhaal kracht om de keeper van SNS in de verlegenheid te brengen. In de 83e minuut is het onverwachts en geheel tegen de verhouding in toch raak. Arwin van der Vliet stuurt Sven van Nieuwenhuizen op links diep en de getergde spits (startte niet in de basis) is er als de kippen bij om de zijn voorzet van dichtbij binnen te schieten 2-1. SNS lijkt door deze achterstand wat van slag want nog geen paar minuten later kan Sven van Nieuwenhuizen alleen doorlopen op de keeper wanneer de buitenspelval van SNS niet goed openklapt. Maar in plaats van Flakkee in veilige haven te schieten gaat zijn poging hard naast. In de allerlaatste minuut komt Flakkee nog goed weg wanneer een indraaiende vrije trap bij de 2e paal wordt teruggelegd bij de 1e paal waar een speler van SNS om onbegrijpelijke redenen geheel vrijstaand overschiet. Kort daarna blaast de scheidsrechter af en halen de Flakkee-supporters opgelucht adem.

Conclusie van de middag: 3 punten maar volgende week zal het veldspel een stuk beter moeten wanneer Flakkee afreist naar Melissant. Melissant bezet momenteel de 7e plaats met 3 gespeeld 6 punten. Dit weekend gingen ze in de uitwedstrijd met Fios met 3-1 onderuit. De eerdere confrontaties werden gewonnen door Flakkee 0-2 (10-5-2014) en 2-4 (04-10-2014).

Opstelling: Robert Vinke (D), Jeroen van Woerden (LB), Sjoerd Robijn (CV), Gerwin van den Nieuwendijk (CV), Sander Vinke (RB), Sven van Nieuwenhuizen (LM), Mees Vroege (CM), Jasper Westhoeve (CM), Menno Frank (RM), Frank Hordijk (A), Mart Grootenboer (A)

Wissels:
– 5e minuut Jordy Spee voor Sander Vinke
– 45e minuut Nico Fernandez voor Gerwin van den Nieuwendijk
– 73e minuut Arwin van der Vliet voor Mart Grootenboer

Geel: Jasper Westhoeve, Menno Frank en Jeroen van Woerden

 

Zaterdag 12 september 2015 : Flakkee – Zinkwegse Boys 2 – 1

Flakkee wist van tevoren dat het een zware middag zou worden. Zinkweg had vorige week indrukwekkend uitgehaald tegen FIOS met 6-0 en zich daarmee in een favorietenrol gemanoeuvreerd. Het eerste half uur was ook inderdaad voor Zinkwegse Boys die het spel dicteerden en enkele keren gevaarlijk voor keeper Vinke opdoken.
Flakkee mocht van geluk spreken dat zowel een kopbal en een hard schot van rechts het houtwerk raakten.
Flakkee kwam er na 30 minuten meer en meer uit en kon via Arwin van Vliet gevaarlijk worden maar de keeper haalde zijn schuiver net vanuit de linkerhoek. Sven van Nieuwenhuizen had enkele mooie voorzetten van links maar de spitsen van Flakkee kwamen net tekort. Een meevaller voor Flakkee in de 43 min toen een schot van Sven van Nieuwenhuizen door een verdediger van Zinkweg met de arm werd geblokt. Penalty. Sander Vinke schoot de bal rustig in de linkerhoek 1-0. Tegen de verhouding in ging Flakkee de rust in met een voorsprong.
De tweede helft waren de verhoudingen omgekeerd. Flakkee nam het initiatief en dwong Zinkweg naar achteren. Frank Hordijk kopte van dichtbij op de lat en Arwin van der Vliet kwam alleen voor de keeper die mooie redde. Geheel verdiend werd het 2-0 door een prachtig schot van Sven van Nieuwenhuizen in de rechter benedenhoek. Zinkweg ging vervolgens volop drukken maar kon de Flakkee verdediging en keeper Vinke niet verontrusten.
Vlak voor tijd werd het nog erg spannend toen de 2-1 viel. Op een dwarrelbal vanaf links kreeg Jeroen van Woerden de bal op de schoen en verraste zijn eigen doelman. Zinkweg rook zijn kans maar kon in de 10 minuten blessure tijd geen kansen meer creëren. Een mooie overwinning van Flakkee die met heel veel inzet is bereikt.
Opstelling: Robert Vinke, Sjoerd Robijn (Mart Grootenboer), Sander Vinke, Gerwin van den Nieuwendijk, Jeroen van Woerden, Nico Fernandez, Jasper Westhoeve, Mees Vroege, Sven van Nieuwenhuizen, Arwin van der Vliet, Frank Hordijk.

 

Zaterdag 29 augustus 2015 : Flakkee 1 sluit voorbereiding goed af

IMG_7864

Op een zonovergoten Van Pallandtpolder stond vandaag de laatste bekerwedstrijd op het programma tegen Egelantier Boys. De wedstrijd begon z’n driekwartier later doordat de bezoekers wegens wegwerkzaamheden hadden vastgestaan. De mannen van trainer Melaard waren gebrand op een goed resultaat om met een goed gevoel volgende week aan de competitie te beginnen. De eerdere 2 bekerwedstrijden werden kansloos verloren met 4-0 (Charlois SV) en 6-1 (Coal). Om kwart over drie trapten de geel-blauwen onder leiding van scheidsrechter van Gurp af.

De eerste 20 minuten verliepen rommelig en ging gepaard met veel onnodig balverlies aan de zijde van Flakkee. Dit leidde in de 14e minuut tot de eerste kans voor de bezoekers. De linksbuiten van Egelantier Boys kan vrij doorlopen wanneer de buitenspelval van Flakkee niet goed uitpakt. Tot opluchting van iedere supporter met een geel-blauw hart brengt de paal redding. In de tegenaanval is de pass van Arwin van der Vliet niet zuiver genoeg om het eerste gevaar namens Flakkee te stichten. In de 17e minuut een onverwachtste kans voor Egelantier Boys wanneer de bal stroopt tijdens het mee opkomen van centrale verdediger Sjoerd Robijn. Gelegenheid keeper Bram Witvliet weet de bal met een uiterste poging uit de hoek te duwen. De wedstrijd kabbelt verder maar in de 28e minuut is het dan toch raak. Waar de grensrechter van Egelantier Boys wederom voor buitenspel vlagt laat de goed leidende scheidsrechter Van Gurp ditmaal doorspelen. Mart Grootenboer ontsnapt op links en hij weet feilloos de mee opgekomen Nico Fernandez te vinden 1-0. In de 30e minuut wederom een kans voor Flakkee. Spits Arwin van der Vliet draait goed weg bij zijn directe tegenstander en biedt Nico Fernandez een vrije doortocht. Nico wil het echter te mooi doen en zijn poging, wat tussen een schot en een lob in zit gaat ruim naast en over. Kort daarna konden de geel-blauwen toch weer juichen. Een vrije trap vanaf de rechterkant van de zestien wordt goed ingedraaid door Gerwin van de Nieuwendijk en aanvoerder Sjoerd Robijn tikt de bal bij de 2e paal binnen 2-0. Dat Flakkee er nog niet is blijkt in de 36e minuut als de mid-mid van Egelantier Boys vrij mag uithalen en Bram Witvliet wederom handelend moet optreden. Flakkee is weer wakker en het baltempo gaat omhoog. Egelantier Boys kan hier niet in mee en met name op de zijkanten ontstaat er veel ruimte.  Zo ontsnapt in de 39e minuut  wederom Nico Fernandez op rechts en waar eerder Mart, Nico bediende is het nu omgedraaid 3-0. Dit is gelijk de ruststand.

Flakkee komt goed uit de kleedkamer want de eerste kans is gelijk voor Flakkee. Arwin van Vliet omspeelt de keeper maar zijn doelpoging is te zwak en kan voor de lijn worden weggehaald. Trainer Melaard zorgt in de 57e en de 63e minuut voor vers bloed wat het restant van de wedstrijd ten goede kwam. In de 73e minuut een schitterende aanval over rechts. De onvermoeibare Sander Vinke trekt de bal goed voor en de ingevallen Frank Hordijk kopt knap binnen bij de eerste paal 4-0. In de 82e minuut wederom een splijtende pass van de goed spelende Jasper Westhoeve. Nico trekt voor maar Frank Hordijk komt een teenlengte te kort om de 5-0 aan te tekenen. Dit gebeurd echter als nog in de 85e minuut wanneer Sven van Nieuwenhuizen met een droge knal van buiten de zestien de keeper kansloos laat.

Met deze winst sluiten de geel-blauwen de voorbereiding goed af en trainer Melaard zal ongetwijfeld tevreden zijn. Volgende week staat de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. De geel-blauwen reizen af naar OFB die na een jaar afwezigheid (speelden vorige jaar in een andere 4e klasse) terugkeren in de Eilandse competitie. In de voorbereiding werd nog met 5-0 gewonnen en ook in het seizoen 2013-2014 was Flakkee met 4-2 en 6-1 te sterk voor de formatie van trainer Wouter Zwackhalen.

Opstelling: Bram Witvliet (D), Jordy Spee (LB), Sjoerd Robijn (CV), Gerwin van den Nieuwendijk (CV), Sander Vinke (RB), Sven van Nieuwenhuizen (LM), Mees Vroege (CM), Jasper Westhoeve (CM), Nico Fernandez (RM), Arwin van der Vliet (A), Mart Grootenboer (A)

Wissels:
– 57e minuut Frank Hordijk voor Jordy Spee
– 63e minuut Mathijs van Heemst voor Arwin van der Vliet
– 78e minuut Jeroen van Woerden voor Gerwin van den Nieuwendijk