Topprestatie Flakkee JO6!

Zaterdag 4 mei, terwijl de regen, hagel en sneeuw met bakken uit de lucht valt, zijn we met een JO6 team naar Excelsior Essen afgereisd om daar over de grens een toernooi te spelen..

Helaas moest een van onze spelers vanwege een blessure kort voor vertrek nog afzeggen, zodat we met Thomas, Mike, Luuk, Floris en Gijs aan de eerste van 5 wedstrijden konden beginnen.

Gelukkig was het weer wat opgeknapt en konden we het merendeel van de wedstrijden droog doorkomen, waar we in Nederland gewend zijn om 4 tegen 4, zonder keeper te spelen, spelen de Belgische JO6 teams 5-5 met keeper, dat vonden de heren wel interessant!

De eerste wedstrijd ging met Gijs in het doel, tegen Mariaburg VK, deze werd met een keurige 2-0 winst afgesloten.

Vervolgens, nadat de eerste partij nog wat onwennig was, gingen de jongens er eens goed voor staan en werd KFC Meer met een fraaie 7-1 winst van de mat gespeeld, met wel 4 doelpunten van Luuk!

Daarna was de thuisclub aan de beurt, echter maakten zij geen kans tegen onze toppers en werd ook dit team met een prachtige 6-0 verslagen, met deze keer 4 doelpunten van Mike!

Hierna moest er nog gespeeld worden tegen SV Noorse, de jongens begrepen dat bij winst er in de finale gespeeld diende te worden om de toernooiwinst.. Dit gaf wel wat extra spanning waardoor we de rust (wissel van speelhelft) met een 1-1 gelijkstand ingingen… Echter werd dit na rust keurig rechtgezet, en werd ook deze partij met een mooie 5-2 overwinning afgesloten.

Onze wedstrijdplanning was zo ingedeeld dat we tussen alle wedstrijden slechts 5 minuten rust hadden, inmiddels hadden onze 5 en 6 jarige (geb. 2013-2014) spelers dus al 4×20=80 minuten vol enthousiasme gespeeld, dit alles bij niet al te gunstige weersomstandigheden en zonder wissel, klasse mannen!!!

Als laatste stond toen dus nog wel de finale op het programma, van de 10 teams mocht MSV&AV Flakkee JO6 tegen Nieuwmoer FC JO6 gaan uitmaken wie er met de grootste beker naar huis mocht!

Helaas was deze wedstrijd net iets teveel gevraagd van deze toppers, en was de tank inmiddels toch wel ver leeg, desondanks werd het een zeer spannende wedstrijd, wat ook goed hoorbaar was aan het publiek van de tegenstander.. Ondanks de 200% inzet van onze jongens en fantastisch verdedigen van Thomas en Floris, werd deze wedstrijd helaas met 2-1 verloren..

Uiteraard waren onze toppers na afloop wat teleurgesteld over deze uitslag, maar toen ze bij de prijsuitreiking zagen hoeveel teams zij verslagen hadden waren ze toch wel erg trots, en stond er weer een grote glimlach op de gezichtjes!!!!

De meeste kinderen hadden nog niet eerder samen in een team gespeeld, voor 2 jongens was dit zelfs hun 1e en 2e toernooi van hun voetbalcarrière!

Geweldig toernooi gespeeld jongens, supertrots op jullie!!!

Onze jongste jeugd (vanaf ca 4 t/m 6 jaar) traint elke zaterdag van 11 tot 12 uur op ons veilige kustgrasveld op Sportpark Van Pallandtpolder, iedereen is van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen, of om een aantal keer vrijblijvend met deze leuke groep mee te komen trainen. De trainers vertellen u graag meer over de voordelen om bij deze mooie vereniging te komen spelen!