Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Update van Flakkee 1

Door omstandigheden nog geen wedstrijdverslagen van de laatste 2 duels van Flakkee, dus nu een update wat er is gebeurd in de laatste maand van 2018 voor de mannen van Flakkee 1.

Op 8 december 2018 stond het laatste thuisduel van 2018 op het programma tegen Rockanje. Rockanje bungelde tussen middenmoot en de laatste plaatsen op de ranglijst en Flakkee speelt al heel het seizoen in de top 5. Alleen was het verschil op het veld niet te zien. Mede door het slechte weer en veld, kwam er nooit een voetbalspektakel op de mat. Flakkee creëerde heel weinig en Rockanje speelde het slim door de lange bal te spelen en hopen op een goede voortzetting. De enige echte grote kans van Flakkee kwam voor Kievit die in de 47ste minuut de bal er niet in kreeg op enkele meters afstand van het doel, en in diezelfde actie kwam v.Nieuwenhuijzen net te kort om de bal erin te krijgen. Flakkee wilde perse een overwinning thuis en wisselde erg aanvallend en daardoor was de verdediging kwetsbaar, te kwetsbaar zo bleek in de 92ste minuut, want na een afgeslagen vrije trap, kwamen Osseweijer en Geelhoed tegen 5 man te staan, ze stapten nog voor buitenspel (de vlagger vlagde nog voor buitenspel) maar ze konden niet voorkomen dat de rechtsbuiten van Rockanje de bal achter R.Vinke wist te krijgen. 1 Minuut later kreeg Robijn nog de rode kaart te zien na een tackle van achter. Even later floot de scheidsrechter af en stond Flakkee met lege handen.

Een week later kreeg Flakkee 1 een herkansing tegen WFB, een grote concurrent voor de belangrijke plaatsen bovenin die wellicht op het eind van het seizoen recht geven op de nacompetitie. Door de rode kaart van Robijn de week ervoor, was er voor het eerst een basisplaats voor de Blok die weer helemaal terug is na lang blessureleed. Het was een intens gevecht met veel passie, mooie duels en een goed fluitende scheidsrechter die begreep dat er in deze kou niet veel moest afgefloten worden voor ‘kleine’ overtredingen. WFB startte wel iets beter maar kreeg niet veel kansen door sterk optreden van de verdediging, het enige gevaar kwam door kopballen, maar die konden door R.Vinke makkelijk gepakt worden. Voor Flakkee kwamen er ook mogelijkheden voor Kievit en Groenendijk maar zij konden het doel niet vinden. In de 37ste minuut was het toch raak voor WFB, na een schot van de aanvaller van WFB kwam die met toeval terug in zijn voeten en hij schoot rustig en beheerst in de bovenhoek. In de 2de helft toonde Flakkee veerkracht, maar ze hadden het wel moeilijk in de openingsfase door een mooie save van R.Vinke en een goede verdedigende actie van v.d. Nieuwendijk voorkwamen zij de 2-0. Daarna kwam Flakkee weer meer in het spel en beloonde de Blok zijn rentree in de basis met een doelpunt. Een mooie aanval ging eraan vooraf. Door combinatie Hengst- Groenendijk kwam de bal bij v.d. Nieuwendijk die de Blok lanceerde en laag langs de keeper schoot voor de 1-1. Het had mooier kunnen zijn als de bal van Osseweijer er in ging maar zijn bal ging enkele centimeters naast het doel. Voor Flakkee was het in de slotfase nog oppassen met de vele corners die WFB kreeg, maar steeds stond keeper R.Vinke op de goede plaats. Na 95 minuten voetballen floot de scheids af en verdeelden WFB en Flakkee de punten.

Na 12 wedstrijden te hebben gevoetbald kan Flakkee trots op de stand kijken, Flakkee staat 4de. Met uitzicht op de top 3 maar moet ook oppassen voor nummer 5 en 6 ( Abbenbroek en Zwartewaal) die op 3 punten en minder achter Flakkee staan. Daarom zullen de eerste wedstrijden na het seizoen erg belangrijk worden met als eerst; OFB (uit), Stellendam(thuis), en Herkingen uit.

Op 21 december stond er weer CL op het programma voor Flakkee, zowel de heren als de dames hebben zich overtroffen. De heren waren in een moeilijke poule knap 3de geworden wat recht geeft op de finale dag, op de finale dag waren er 2 winst partijen te noteren, maar ook 4 verliespartijen. Het was nog even rekenen maar Flakkee mocht spelen voor de 3de en 4de plek tegen DVV. Het werden penalty’s en Flakkee was de gelukkige na een redding van good old v.d. Linde die op doel stond voor Flakkee dit toernooi. De dames van Flakkee werden knap 2de en speelden een mooi toernooi als team, zeker de wedstrijd tegen Melissant waar alle dames wisten te scoren ( behalve keepster van Woerden) is een mooie kers op de taart, het had alleen nog wel mooier kunnen worden in de finale maar FIOS bleek hierin toch te sterk maar zowel de heren als de dames kunnen terug kijken op een mooi en gezellig toernooi.

Er is ook nog trainer nieuws te melden. Na 2 seizoenen zal v.Poortvliet Flakkee verlaten, nadat zijn contract niet wordt verlengd, hij gaat na dit seizoen terug naar SPS waar hij enkele jaren geleden ook trainer is geweest. We wensen v.Poortvliet alvast heel veel succes daar, en we hopen dat hij bij Flakkee een mooi afscheid kan krijgen als Flakkee zich weet te plaatsen voor de nacompetitie. Na dit seizoen zal Ron van Neck de nieuwe trainer worden van Flakkee.

We hopen weer op uw steun op 19 januari in Ooltgensplaat voor de eerste wedstrijd van 2019.