Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Wat betekent JO17-1 nou eigenlijk?

Hoewel het team van Ossenweijer eigenlijk de benaming JO16-1 zou moeten hebben, doet het gewoon mee in de leeftijdscategorie Jongens onder 17. Toch bleek vandaag dat 17-1 ook een andere betekenis kan hebben. Tegen GOZ JO17-1 kreeg Flakkee namelijk 17 prima doelkansen, waar er uiteindelijk slechts 1 van werd verzilverd. Zie ook onderstaand videoverslag.

Gemengd Oranje Zwart was in een andere najaarscompetitie (3de klasse) in de middenmoot geëindigd en bleek een leuke en gelijkwaardige tegenstander. Wel was het een beetje vermoeiend dat de Mijnsheerenlandse coach zo ongeveer elke beslissing van de scheidsrechter van commentaar meende te moeten voorzien. Misschien is dat dan toch een beetje het Stijn Vreven-effect. Hoewel het ook wel weer vermakelijk was, omdat het voornamelijk lariekoek was. Zo wist hij meerdere malen de scheidsrechter te vertellen dat ‘de zes secondenregel niet meer bestaat’. Waar hij het vandaan haalt is onbekend.

Hoe het ook zij, de wedstrijd begon van beide kanten rommelig, hetgeen ten eerste veroorzaakt werd doordat veld 2 de kleinste afmetingen heeft en de kans nu eenmaal groot is dat er een speler in de weg staat. Daarnaast had Ossenweijer weer eens gehusseld in de opstelling en aanvoerder Tim F., die heel zijn leven al verdediger is, weer eens in de spits geposteerd. Nick B. kon daar niet spelen, omdat hij geacht werd zich een helft te sparen. De kans was aanwezig hij later op de dag bij Flakkee 1 in het eerste moest starten. Hebben wij weer.

Flakkee kreeg de eerste twintig minuten de beste kansen, maar die werden niet benut. GOZ kreeg ook wel wat mogelijkheden, maar de grootste kans kregen ze in de schoot geworpen. Thimo verwerkte een terugspeelbal met links, schoot tegen een speler van GOZ aan, waarna de bal voor de voet van de spits stuiterde, die hem ook doodleuk binnenschoot (0-1). Geef hem eens ongelijk, cadeautjes zijn er om uitgepakt te worden. Gelukkig maakte Tim F. al binnen twee minuten de gelijkmaker. 1-1 de ruststand.

De tweede helft ging de JO17 furieus van start. Benjamin was op links ontketend en Joris liet op rechts zijn tegenstander meerdere malen zijn hielen zien. Flakkee kreeg de mooiste kansen. Net naast, over, de lat, de keeper. De beste kans was voor Joris die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Benjamin, maar voor open doel wist hij de bal naast te krijgen. En dan krijg je al zo’n vermoeden dat die oude voetbalwet in werking gaat treden…

Na een kwartier wist Flakkee dan eindelijk te scoren, maar helaas, in het verkeerde doel. Linksback Stan leek de bal weg te willen werken maar schoot heel ongelukkig over Thimo in zijn eigen doel. Aan de ene kant weet je de bal niet over de lijn te krijgen, aan de andere kan vliegt de eerste de beste ongelukkige bal meteen binnen… En dan sta je opeens met 1-2 achter…. Flakkee kreeg nog wat goeie kansen op de gelijkmaker, maar werd helemaal moedeloos toen een zondagsschot van GOZ zomaar de 1-3 opleverde. Wel een mooie goal, maar ja, waarom moet die nou wel binnen vallen? Toen leek het geloof bij de Gemengd Geel Blauw wel weg te zijn. En het werd allemaal nog erger toen GOZ ook nog een vrije trap wist binnen te werken en in de slotminuten ook nog een pingel kreeg, nadat Luc zijn tegenstander ongelukkig had geraakt. Het was toch wel een wonder wat we gezien hadden, een wedstrijd die je gewoon met 5-1 had kunnen, en eigenlijk ook wel had moeten winnen, eindigt dan opeens in 1-5… Maar ja, ook dat is voetbal zullen we maar zeggen. Elkaar bij elkaar rapen, deze week lekker trainen, en volgende weekend: nieuwe ronde, nieuwe kansen! Misschien kunnen we weer stunten in het rubberbad van Spijkenisse?

De wedstrijd eindigde overigens met een ongelukkige botsing waarbij een speler van GOZ geblesseerd raakte en duidelijk veel pijn had. Hij werd uiteindelijk met een brancard van het veld gedragen. Ik spreek natuurlijk de hoop uit dat het allemaal meevalt en wens hem in elk geval alle sterkte toe.

Flakkee 17-1 – GOZ 17-1 1-5 (1-1)

26’ 0-1
28’ 1-1 (Tim F.)
55’ 1-2
60’ 1-3
70’ 1-4
77’ 1-5 (pen.)