Een speciaal woord van dank voor onze hoofdsponsoren:

Onze stersponsoren:
En onze jeugdsponsoren:


Weergaloos Flakkee 1 zet Zwartewaal te kijk

Zaterdag 24 november 2018
Na een teleurstellend optreden vorig weekend (0-0 thuis tegen Herkingen’55) stond er op zaterdag 24 november weer een topper voor de belangrijke 3de plek in deze competitie. Tussen deze wedstrijden in stond er ook nog een onder 23 wedstrijd voor de talenten van Flakkee op het programma. Een mix van het 1ste, 2de, JO19 en JO17 spelers tegen WHS O-23, een mooie pot om ervaring op te doen, deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, doelpuntenmaker Benjamin van der Gaag van de JO17, een teken dat er weer een mooie lichting aan zit te komen voor Flakkee met zowel de JO19 als de JO17.
Peter van Poortvliet wilde deze wedstrijd maar al te graag winnend afsluiten, want het betekend gelijk ook een goede start van de 2de periode, maar ook dat de 3de plek weer voor Flakkee wordt. Westhoeve keerde eerder deze ochtend nog terug van een korte vakantie waardoor hij op de bank begon, en Fernandez was nog 1 wedstrijd beschikbaar voor Flakkee, omdat hij wegens werk 3 maanden in het buitenland is, en dusdoende niet meer beschikbaar is. Om 14:30 uur floot de scheidsrechter voor de aftrap van de wedstrijd.
Volgens meerdere supporters van Zwartewaal, zouden ze wel de 3 punten komen pakken op de van Pallandtpolder, maar die zouden van een koude kermis terug keren naar Zwartewaal. Want Flakkee begon furieus was veel feller in de duels dan Zwartewaal, en er kwamen gelijk kansjes voor Groenendijk en v.Nieuwenhuijzen, helaas stond toen nog niet het vizier scherp in de eerste 10 minuten. Maar Groenendijk had dat wel 3 minuten later, door goed combinatie voetbal van Fernandez, Osseweijer en Groenendijk, kwam de laatst genoemde in de 16 meter gaf de voorzet aan v.Nieuwendijk die de bal op zijn buurt weer terug legde op Groenendijk die de keeper verschalkte en de 1-0 liet noteren. Zwartewaal trainer zette gelijk zijn formatie anders neer, en Flakkee moest even zoeken hoe ze dit moesten aanpakken, Zwartewaal kreeg ook daardoor een paar kansjes via hun spits die rakelings naast kopte. Flakkee liet zien waarom er door tegenstanders rekening met ze moeten gehouden worden dit seizoen. Door hard werken, maar ook mooi, goed combinatie voetbal. De 2-0 kon niet langer meer op zich wachten, en hij kwam ook op het scorebord. Een corner van Fernandez kwam richting Kievit die met een schitterende hakbal in de lucht de 2-0 maakte. Zwartewaal werd overklast en een mooie steekbal van Fernandez op Groenendijk die gelijk 1 op 1 kwam tegen de keeper, dit buitenkansje was wel voor Groenendijk besteed, en de 3-0 was een feit. De koek was nog niet op in de eerste helft want Groenendijk mocht ook nog (na een overtreding van de keeper van Zwartewaal) eens aanleggen voor een strafschop en via een panenka de keeper de verkeerde hoek liet duiken. Enkele minuten later floot de scheidsrechter af voor de rust. Een tussenstand die hoger was dan deze 4-0 was niet gek geweest, want er waren ook nog kansen voor Fernandez( 1 op 1) v.Nieuwenhuijzen( redding keeper) en Robijn(kopbal) maar deze gingen er niet in.

Zwartewaal toonde in de 2de helft wel tekenen van herstel en gooide wat meer werklust er tegen aan, maar Flakkee werd wel levensgevaarlijk door Fernandez in de 50ste minuut die met een knappe kopbal net niet het doel wist te vinden na een mooie save van de keeper. We zagen in de 2de helft twee teams die het eigenlijk wel goed vonden voor vandaag waardoor het niet zo’n aantrekkelijke 2de helft en was het zoeken voor hoogtepunten. In de 60ste minuut gaf de scheidsrechter een directe rode kaart aan de linksachter van Zwartewaal, die een charge maakte op de Blok die daardoor niet bijna 1 op 1 naar de keeper kon toe lopen. Flakkee kreeg wat meer ruimte in de aanval en kreeg nog een grote kans via Kievit die wat laconiek met de kans omging en tot 2 keer toe niet het doel kon treffen. Zwartewaal kreeg in 80ste minuut hun grootste kans van de wedstrijd, maar door een weergaloze verdedigende actie van Osseweijer wist de aanvaller geen doelpunt te maken en hield Flakkee en een goed leidende keeper R.Vinke daardoor ‘weer’ de nul in een wedstrijd. In de laatste minuut kreeg de Blok (terugkomend na lang blessureleed) nog een kans na mooie actie via rechts trok de Blok naar binnen en schoot hard en laag op doel, helaas kwam deze tegen de paal aan. Na 91 minuten voetbal floot een goed leidende scheidsrechter af voor de wedstrijd.

Een mooie overwinning op een sterke tegenstander, had Flakkee zorgvuldiger omgegaan met de kansen had dit meer moeten zijn eigenlijk. Maar dit was een van de beste wedstrijden van Flakkee sinds hele lange tijd. Deze lijn moeten de mannen van v.Poortvliet eigenlijk minimaal doortrekken tot de winterstop waardoor ze hele goede zaken doen voor de 3de plek en de 2de periode die recht geeft op de nacompetitie. Deze opdracht begint a.s. zaterdag tegen FIOS uit, we rekenen weer op uw support in Achthuizen.

Opstelling;
R.Vinke – Osseweijer, Robijn, S.Vinke( 83.Westhoeve), Frank(65.v.d.Sluis) – Fernandez, den Hengst, v.d. Nieuwendijk – v.Nieuwenhuijzen (46.de Blok), Kievit, Groenendijk